Kék zafír, az isteni inspiráció és béke kristálya

zafír
A zafír átlátszó, ragyogó megjelenésű korund (alumínium-oxid). Keménysége a gyémántot követi.
A kevésbé tiszta kövek homályosak, ködösek. Legszebb színárnyalata a mélykék, de előfordul kevésbé telt világoskék, acélkék, királykék színekben.
A kék zafír mellett a rózsaszínes, lazacszínű padparadscha árnyalatra érdemes figyelni, de érdekesek a bíbor, lila, zöld és aranysárga ásványok is.
Gabriel arkangyalhoz és a 11-es számhoz kapcsolható.
Energiaminőségének lényege egy szóban kifejezve: béke.
Az érzékenység, önzetlenség, tisztaság, igazság, rend, bölcsesség, intuíció és spirituális önkifejezés kristályszimbóluma.
Kiváló meditációs kő, az univerzum mély kékjét idéző zafírra hangolódás a határtalanság megnyugtató, felszabadító érzését adja.
Könnyű együtt dolgozni vele, mivel erős hatású, erőt sugárzó kő. Megnyugtat, gyógyít, kiegyensúlyoz.
A felhangolódás kristálya. Megkönnyíti az angyalokkal való kapcsolatfelvételt, főként a Felsőbb Énnel, isteni valósággal való tudatos összekapcsolódáshoz remek segítő. Erősíti a telepatikus képességeket és segíti a kommunikációt.
A régi korokban a zafírok varázskövek, védelmező, szerencse és áldáshozó talizmánok voltak.
Manapság szintetikus kövekkel lehet a leggyakrabban találkozni. Az üzletekben tökéletes csillagzafírok, hibátlan ékkövek néznek vissza, magas minőségű ásványt találni nehéz.
A családi ékszerekben rejtőző darabok kincset érnek, a tisztításukra viszont figyelni kell. Medálban és gyűrűben viselve élvezhető igazán.