Moldavit, a hullócsillag

moldavit
A moldavit, meteoritok belsejében a Földre érkezett tektit. Üvegszerű, nem kristályos szerkezetű kő, amelynek egyik fő alkotóeleme amorf szilícium dioxid. Csak sejteni lehet, hogy ez a rejtélyes ásvány idősebb a földben született társainál.
Sötét, mélyzöld színű és minden darabja átlátszó, sajátos mintázattal. Természetes formában még ékszerben is sokkal szebb, mint a csiszolt változatai.
Erős hatású kő, amely jelentős energia és információtároló képességgel bír, bár sérülékenyebb az általunk használt kristályos kvarcoknál.
Keleten főként a szív és koronacsakrára gyakorolt erős hatása miatt használják és tekintik ritka, de szent meditációs kőnek. Mindkét említett energiaközpontot aktiválja. Regeneráló tulajdonsága is ezen a szinten nyilvánul meg. Gyógyító és kiegyensúlyozó hatását nem elsősorban a fizikai test betegségeinek gyógyításához használják fel, hanem például a Ka test kiegyenlítését és a felsőbb dimenziókhoz történő kapcsolódását segítik vele elő. A moldavit úgy viselkedik, mint egy interdimenzionális portál, pedig valójában az embert hangolja azzá.
Erejét tekintve ékszerként rövid időszakokra ajánlott viselni, medálba foglalva a legszebb.