Turmalin

turmalin
A turmalin gyönyörű, magas szilíciumtartalmú kristály. Gyakran tökéletesen tiszta, egyetlen kristályon belül több színben tündököl és tökéletes kristályalakzatban növekszik.
Metatron energiájához kapcsolható és a 11-es számhoz.
A harmónia, érzékenység, béke, nyugalom, intuíció, tisztaság és szépség köve. Kiegyensúlyoz.
Színei: rózsaszín, bíbor, zöld, indigó, színtelen, barna és fekete.
A színtelen turmalint a látnoki képességek fokozására használják. A kék turmalin tökéletes indigó színű és hatású, nagyon ritka. A rózsaszín és zöld kristály egy kőben (dinnyeturmalin) vagy ékszerben gyerekeknek a legjobb választás minden ásvány közül.
A fekete változat átlátszatlan vagy enyhén áttetsző, egyedülálló tulajdonsága, hogy nagy mértékben elnyeli a sötét, terhelő energiákat, így gyakorlatilag lehúzza viselőjéről és nem közvetíti vissza. Ez lehet az oka annak a hiedelemnek, hogy a fekete turmalint nem kell tisztítani. Ennek ellentmondok, mert hanggal és energiával jól tisztítható. Legalább egy egész napra a földbe ásva egy könnyű vászondarabban a kristály új életre kel. Ez minden más kőre szintén igaz.
Elterjedtek a szintetikus változatok, főleg ékszerboltokban lehet velük találkozni.
A valódi kövek kivételesen magas fényűek és tiszták, ezért első látásra könnyű összetéveszteni. A természetes turmalin elektromos töltéssel rendelkezik, ami a test hőmérsékletére reagálva fokozódik.
A fekete turmalin csiszolva nagyon hasonlít az ónixhoz, de egymás mellett nézve az ónix mattnak tűnik. Csiszolatlanul összetéveszthetetlen.