Ugrás a fő tartalomra

Az alábecsült cirkon

cirkon
A cirkon, vagy ahogyan még nevezik hiacint, gyémántragyogású cirkónium-szilikát kristály. Természetes formában általában fehér, sárgásfehér, sárga, vöröses, zöld és füstszínű. A természetes ibolya és kék cirkon szinte elérhetetlenül ritka, szintetikus változata elterjedt és népszerű.
Raziel angyal egyik jelképe. A kristály színárnyalatától függően szimbolikusan mind a Naphoz, mind a Holdhoz kapcsolható.
A fehér cirkon felületesen szemlélve összetéveszthető a gyémánttal, a ragyogása alig marad el mögötte. A gyémánt 33-as szimbólumától eltérően a cirkon száma 4. A különbség az a tény, hogy szén helyett szilíciumot tartalmaz.
A bölcsesség, tekintély, elragadtatás, öröm és megnyugvás kristálya. Kiegyensúlyozó és tisztánlátást segítő hatása van. Amennyiben az integráció a fő irányvonal, a cirkon összhangot teremt.
A bibliai időkben nagy tekintélynek örvendett, akkoriban a démonűzésben is szerepe volt. Az utóbbi években a divat szintetikus tömeggyártásának áldozatául esett.
Könnyű cirkonhoz jutni, de nehéz eldönteni, hogy a földben érett évezredeken át vagy a gyártósorról pottyant le. Így lett belőle giccs, de az ásványnak valódi erényei vannak. Megismeréséhez nem elegendőek az aprócska kövek.