Ugrás a fő tartalomra

Kristályok tisztítása

kristályok tisztítása
A kristályok hatásáról ellentmondásos vélemények vannak, és minden oldalban van igazság. Az alkalmazás, tisztítás és tárolás meghatározza a kövek minőségét. A kvarckristályok információtároló képessége óriási és válogatás nélkül minden energiaminőséget tárolnak és visszaközvetítenek. A szennyeződés elnyomhatja a kő saját rezgését és többet árt, mint használ.

A bányától hosszú út vezet a tulajdonosig, így a tisztítás nagyon fontos a biztonságos és hatásos használathoz. Az öröklött ékszerek például a legkülönösebb hatást válthatják ki.

Minden kristályt tisztítani kell.

Az első és legismertebb tisztító közeg a víz. A követ, köveket legalább 15 percig tartsuk folyó víz alatt. Fontos módszer, ami sok információt kiürít, de önmagában nem elég. Tiszta, természetes vízben, például egy patakban csodálatos eredmény várható. Ilyenkor természetes anyagból készült kis batyuban rögzítve érdemes a kristályokat vízbe tenni.

A másik ismert módszer a sóban való tisztítás. A tengeri só nagyon hatásos, rengeteg szennyeződést el lehet vele távolítani. A vízzel kevert tengeri só sok követ roncsolhat (pl. türkiz), bár rövidebb idő elegendő a tisztításhoz. A biztonságosabb módszer 24 órára száraz, bő mennyiségű tengeri sóba ágyazni a kristályt, majd tiszta vízzel leöblíteni. A használt só azonnal kidobandó.

A hanggal való tisztítás szintén hatásos, tibeti csengőkkel, hangtálakkal nagyon jó eredményt lehet elérni, szánjuk rá az időt.

A legjobb módszer tisztításra és feltöltésre, ha a kristály vászonba csomagolva egy-két napot pihen az anyaföldbe ásva. A természetes csomagolás fontos. Egy hét után a kristály sokat visszanyer elvesztett erejéből.

A közvetített energiával illetve gyógyító energiával (pl. Reiki) való tisztítás és feltöltés erőteljes módszer, amely a kristály programozására szintén alkalmas és bármely másik módszer mellett ajánlott.

Sokan szeretik a Nap vagy a Hold fényét, erejét igénybe venni. Ehhez pontosan tudni kell, hogy az adott kristály melyikkel harmonizál, mert például az ametiszt elveszíti a színét, ha tartósan napfény éri, míg a peridot egyszerűen feltöltődik ez alatt.

Ilyen előkészületek után meg lehet ismerkedni az adott kő minőségével és hatásával. Legyen az ékszer, marokkő, pálca, inga vagy dísztárgy, a használattól függően legalább egy-két hetente ajánlott tisztítani. A gyógyításra használt kristályoknál ez napi szinten történjen.

Népszerű bejegyzések

Herkimer gyémánt

A Herkimer gyémánt tiszta, ragyogó megjelenésű, színtelen kvarc, amely rövid, két csúcsban végződő alakzatát a természettől nyeri, és így lelhető fel a Föld több pontján, New Yorktól Tibetig. Nevét a New York melletti lelőhelyről kapta. Kristályos szilícium-dioxid, amelyben helyenként szivárványszínű zárványok, levegő, ritkán víz, esetleg apró szénszemcsék találhatók. Érdekes kivételek a füstkvarchoz hasonlító darabok, amelyek egészen más metafizikai tulajdonságokat hordoznak.

Számmisztikai megfelelője a 3-as, Raziel angyal energiájához kapcsolódik, de minden jellegű felsőbb kapcsolatteremtéshez, gyógyításhoz, angyalkommunikációhoz alkalmas.

Kiemelkedően magas rezgésű kristály, amely rövid, kétvégű formájánál fogva két irányú energiaáramlást tesz lehetővé és nem csak átvezeti, hanem tárolja és visszaközvetíti az információt. A tisztánlátás és a telepatikus képességek fokozása miatt népszerű, a tudatos álmodók és pszichikai képességekkel kísérletezők kedvenc köve.

Felerősít minden r…

Citrin, az aranykvarc

A citrin az ametiszt mellett az egyik legszebb megjelenésű kvarckristály. Ragyogóan szép, különösen a tiszta sárga, aranykvarc árnyalatok.

Numerológiailag a 6-os szám fejezi ki, rezgése Jophiel arkangyal és Kuthumi energiájához kapcsolódik.

Az emelkedett szellemiség, függetlenség, eredetiség, kreativitás és erő köve. Új utakra terel. Művészi beállítottságú emberek joggal vonzódnak hozzá. Fokozza az intuíciót, fogékonnyá tesz a teljesség, az egyetemes látásmód megtapasztalására. Az ametiszthez hasonlóan diszharmónia esetén ideges tüneteket okozhat, de ez kizárt, ha szimpátiából választjuk. Ebben az esetben kiegyensúlyoz, megnyugtat, az erő és magabiztosság érzésével tölt el.

Manapság a siker, bőség és szerencse köveként ismert, ennél azonban sokkal többet tud. Védelemre inkább a régebbi időkben használták és főleg a férfiak körében volt népszerű.

Eredeti megjelenésében a kristály gyakran barnás árnyalatú, magas hőfokon változik aranyszínű, kimondottan feltűnő, ragyogó drágakővé. Az…

Pirit, az energiapajzs

A pirit átlátszatlan, tömör vas-szulfid, amely általában arany és világos rézszínben található meg. Ez a tulajdonsága első látásra könnyen megtéveszti az embereket, ezért kapta a bolondok aranya gúnynevet. Az ásvány természetes formájában igazán szép, különösen a kocka alakzatokban képződött darabok.

Száma a négyes, az angyalok közül Uriel energiájához kapcsolható.

Népszerű szerencsekő, az erős akarat, siker, inspiráció, gazdagság és jólét kifejezője, de ennél sokkal többet tud. Magas rezgésű földelő ásvány, használata energikussá és magabiztossá tesz. Védelmező tulajdonsággal bír, tisztít és kiegyensúlyoz. Az auramező határait védi és megtartja, igyekszik regenerálni a sérült energiamezőt és megtartani az energiát. Ez a tulajdonsága hatásos védelmezővé teszi, árnyékol és pajzsként viselkedik, eltaszítva a viselőjével nem harmonizáló energiákat. Ehhez elég egy marokkövet a test közelében, például zsebben tartani.

Gömb vagy tojás alakúra csiszolva a térharmonizálásban használják, de…

Az átutazó ébredése

Az átutazó ébredése fejezi ki a jelenleg uralkodó életérzést. Személyes pillanat, sok millió ember személyes pillanata, abszolút szinkronicitásban összehangolva.

Az átmenet energiája úgy tombol mindenütt, mintha fejre állt volna a világ. A lehetőségek teljes skálája játszik, az őrült ellenállástól az átutazó szemlélődő nyugalmáig. Most mindenkinek csak saját magával van dolga.

Az ember személyes világa valóban a feje tetejére állni látszik. Ami eddig bevált, váratlanul csődöt mond, és minden új, amit készek vagyunk megismerni, működik. Miközben az egység vonzása örvénylik, a dualitás harsányan viccelődik velünk. Mindehhez a fegyorsult teremtés, meglepetésekkel teli, szokatlanul gyors manifesztációk játszanak.

Itt már tényleg csak a szemlélő nyugalma segít. Elfogadni, megengedni, mosolyogni, mert éppen születik valami új és gyönyörű.