Kristályok tisztítása

kristályok tisztítása
A kristályok hatásáról ellentmondásos vélemények vannak, és mindkét oldalban van igazság. A kvarckristályok információtároló képessége óriási és válogatás nélkül minden energiaminőséget tárolnak és visszaközvetítenek. A szennyeződés elnyomhatja a kő saját rezgését és többet árt, mint használ.
A bányától hosszú út vezet a tulajdonosig, így a tisztítás nagyon fontos a korrekt használathoz. Az öröklött ékszerek például a legfurább hatást válthatják ki. Minden kristályt tisztítani kell.
A tisztítás és feltöltés összekapcsolódhat, ezért nem veszem külön.
Az első és legismertebb tisztító közeg a víz. A követ, köveket legalább 15 percig tartsuk folyó víz alatt. Fontos módszer, ami sok információt kiürít, de önmagában nem elég.
A tengeri só nagyon hatásos, rengeteg lenyomatot el lehet vele távolítani. A vízzel kevert tengeri só sok követ roncsolhat (pl. türkiz), bár rövidebb idő elegendő a tisztításhoz. A biztonságosabb módszer 24 órára száraz, bő mennyiségű tengeri sóba ágyazni a kristályt, majd tiszta vízzel leöblíteni. A használt só azonnal kidobandó.
A hanggal való tisztítás szintén hatásos, tibeti csengőkkel, hangtálakkal nagyon jó eredményt lehet elérni, ne sajnáljuk rá az időt.
Az egyik legjobb módszer tisztításra és feltöltésre, ha a kristály vászonba csomagolva egy-két napot pihen az anyaföldbe ásva. A természetes csomagolás fontos.
A közvetített energiával illetve gyógyító energiával (pl. Reiki) való tisztítás és feltöltés nagyon erőteljes módszer, amely a kristály programozására szintén alkalmas és bármelyik módszer mellett ajánlott.
Sokan szeretik a Nap vagy a Hold fényét, erejét igénybe venni. Ehhez pontosan tudni kell, hogy az adott kristály melyikkel harmonizál, mert például az ametiszt elveszíti a színét, ha tartósan napfény éri, míg a peridot egyszerűen feltöltődik ez alatt.
Ilyen előkészületek után meg lehet ismerkedni az adott kő minőségével és hatásával. Legyen az ékszer, marokkő, pálca, inga vagy dísztárgy, a használattól függően legalább egy-két hetente ajánlott tisztítani. A gyógyításra használt kristályoknál ez napi szinten történhet.