Kristályok tisztítása

kristályok tisztítása
A kristályok hatásáról ellentmondásos vélemények vannak, és mindkét oldalban van igazság. Az alkalmazás, tisztítás és tárolás meghatározza a kövek minőségét. A kvarckristályok információtároló képessége óriási és válogatás nélkül minden energiaminőséget tárolnak és visszaközvetítenek. A szennyeződés elnyomhatja a kő saját rezgését és többet árt, mint használ.

A bányától hosszú út vezet a tulajdonosig, így a tisztítás nagyon fontos a biztonságos és hatásos használathoz. Az öröklött ékszerek például a legfurább hatást válthatják ki.

Minden kristályt tisztítani kell.

Az első és legismertebb tisztító közeg a víz. A követ, köveket legalább 15 percig tartsuk folyó víz alatt. Fontos módszer, ami sok információt kiürít, de önmagában nem elég. Tiszta, természetes vízben, például egy patakban csodálatos eredmény várható. Ilyenkor természetes anyagból készült kis batyuban rögzítve érdemes a kristályokat vízbe tenni.

A másik ismert módszer a sóban való tisztítás. A tengeri só nagyon hatásos, rengeteg lenyomatot el lehet vele távolítani. A vízzel kevert tengeri só sok követ roncsolhat (pl. türkiz), bár rövidebb idő elegendő a tisztításhoz. A biztonságosabb módszer 24 órára száraz, bő mennyiségű tengeri sóba ágyazni a kristályt, majd tiszta vízzel leöblíteni. A használt só azonnal kidobandó.

A hanggal való tisztítás szintén hatásos, tibeti csengőkkel, hangtálakkal nagyon jó eredményt lehet elérni, ne sajnáljuk rá az időt.

A legjobb módszer tisztításra és feltöltésre, ha a kristály vászonba csomagolva egy-két napot pihen az anyaföldbe ásva. A természetes csomagolás fontos. Egy hét után a kristály sokat visszanyer elvesztett erejéből.

A közvetített energiával illetve gyógyító energiával (pl. Reiki) való tisztítás és feltöltés erőteljes módszer, amely a kristály programozására szintén alkalmas és bármelyik módszer mellett ajánlott.

Sokan szeretik a Nap vagy a Hold fényét, erejét igénybe venni. Ehhez pontosan tudni kell, hogy az adott kristály melyikkel harmonizál, mert például az ametiszt elveszíti a színét, ha tartósan napfény éri, míg a peridot egyszerűen feltöltődik ez alatt.

Ilyen előkészületek után meg lehet ismerkedni az adott kő minőségével és hatásával. Legyen az ékszer, marokkő, pálca, inga vagy dísztárgy, a használattól függően legalább egy-két hetente ajánlott tisztítani. A gyógyításra használt kristályoknál ez napi szinten történjen.