Herkimer gyémánt

herkimer gyémánt
A Herkimer gyémánt tiszta, ragyogó megjelenésű, színtelen kvarc, amely rövid, két csúcsban végződő alakzatát a természettől nyeri, és így lelhető fel a Föld több pontján, New Yorktól Tibetig. Nevét a New York melletti lelőhelyről kapta. Kristályos szilícium-dioxid, amelyben helyenként szivárványszínű zárványok, levegő, ritkán víz, esetleg apró szénszemcsék találhatók. Érdekes kivételek a füstkvarchoz hasonlító darabok, amelyek egészen más metafizikai tulajdonságokat hordoznak.
Számmisztikai megfelelője a 3-as, Raziel angyal energiájához kapcsolódik, de minden jellegű felsőbb kapcsolatteremtéshez, gyógyításhoz, angyalkommunikációhoz alkalmas.
Kiemelkedően magas rezgésű kristály, amely rövid, kétvégű formájánál fogva két irányú energiaáramlást tesz lehetővé és nem csak átvezeti, hanem tárolja és visszaközvetíti az információt. A tisztánlátás és a telepatikus képességek fokozása miatt népszerű, a tudatos álmodók és pszichikai képességekkel kísérletezők kedvenc köve.
Felerősít minden rajta áthaladó energiát, a többszörösére növeli más kristályok erejét. Az emberi energiamezőre is hatással van, védi, erősíti, tisztítja, harmonizálja. Magas vibrációja miatt egyhuzamban csak rövid ideig javasolt használni vagy viselni. Pillanatok alatt "felhangol", remek kiegészítője minden energiagyógyászati módszernek, felfokozza az áramlást. Stresszoldó, fájdalomcsillapító hatását már néhány perces vizualizációval vagy meditációval ki lehet aknázni, gyorsan oldja a kimerültséget, méregtelenítő hatásához hosszabb időre van szükség.
A Herkimer gyémántok ásvány formában kicsit drágák, ékszerekbe csiszolva még inkább, ám káprázatosak.