Padparadscha

padparadscha
A padparadscha, habár zafírnak nevezik, a rubin és a zafír tulajdonságait mind magába foglalja. Rózsaszínes, narancsos naplementét idéző, lazacszínű alumínium-oxid, amely nem csak színében egyedülálló a kristályvilágban, hanem keménységében is. A gyémánt után a második legellenállóbb ásvány. Teljesen átlátszó, megjelenése üvegszerű.
Száma a 3-as, rezgése Nada és Chamuel angyali energiáihoz kapcsolódik. A Nap és a Hold tápláló energiáit egyaránt képes közvetíteni. Nevét a lótuszvirágról kapta, varázslatos, szívmelengető színe, tisztasága és kifinomult szépsége után. Jelentése: a mennyország visszatükröződése a Földön.
A bölcsesség, világosság és tisztaság kristálya, a szív bölcsességének kristályos megfelelője. Magas rezgésű szerencse és örömkő, a szerelmesek és a művészek inspirálója. Ihletet és önbizalmat ad, de a legmagasabb rendű isteni sugallatok körébe is kaput nyit, majd segít leföldelni a megvalósításhoz kapcsolódó energiákat. A tisztán érzékelés köve.
Megnyugtató szépsége gyerekeknél erős feszültségoldó, érzelmi gyógyító hatást vált ki, fokozza az életerőt.
Ez a különleges, csupa fény kristály nagyon drága, nehezen elérhető és népszerű a hamisítók körében, ezért nehéz hozzájutni, de nagyon könnyű ráhangolódni.