Ugrás a fő tartalomra

Gondolatok az új év küszöbén

emelkedés
Kicsit csodálkozom, amikor egy új év küszöbén átlépve hosszú távú előrejelzésekről beszélünk. Annyira élő a változás, hogy alig van értelme, azután mégis felteszem a kérdést, és mindig vannak válaszok.

Az első, legfontosabb gondolat, a szemlélő nézőpontja. A békaperspektívától a sas szárnyalásáig hosszú az út. Amikor az ember már a hegyi zergék ösvényéről tekintget, kedve támad mosolyogni.
A csúcs közel van. 2018 a szárnyak kiterjesztéséről, a szabadság, és függetlenség megtapasztalásáról szól.

Visszatalálni az egészséges önbecsüléshez anélkül, hogy az önzés vádló árnyaiban botladoznánk.
Eszembe jut Louise L. Hay egyik legerősebb gondolata, miszerint "Megtanultad nem szeretni magad". Ebben az egy mondatban az emberi lét minden súlya benne van. A kulccsal együtt.

2018 másik nagy kihívása a tisztánlátás, leginkább önmagunk felé fordulva. Önvizsgálat, tárgyilagosság, kiigazítás. Száraznak tűnik, de tökéletes ellenszere a halogatásnak.

A nyüzsgés szétszórja az embert. Törődünk egymással, de bármilyen nehéz elfogadni egymás tévedéseit, minden embernek meg kell tanulnia a maga dolgával, a maga módján foglalkozni. Izgalmasabb kevesebb elvárás és sablon között élni.

Nagy meglepetésnek itt van az anyagi értékekkel kapcsolatos könnyedség. Amint a világ könnyebbé válik, a pénzügyi kérdések is meglepő fordulatot vesznek. Ez talán most először mutatkozik meg ilyen nyíltan.
Bőséges idők elé nézünk, ami most még kívül eshet a látókörön, de a lehetőség már súrolja a megnyilvánuló valóság határát. A varázspálca azok kezében van, akik ismerik az első lépések erejét.

Visszatérve az első üzenethez, a rezgések világában élünk, és minél magasabb a nézőpont, annál inkább eltörpülnek a sűrű anyag hatásai. Bármit mutat a látszat, a lényeg legmélyén minden Fényből van, és minden változik.
A változás elfogadása a legnagyobb lépés. Van az a pont, ahonnan bele is lehet szeretni. Ez minden, amire most szükség van.

Népszerű bejegyzések

Citrin, az aranykvarc

A citrin az ametiszt mellett az egyik legszebb megjelenésű kvarckristály. Ragyogóan szép, különösen a tiszta sárga, aranykvarc árnyalatok.

Numerológiailag a 6-os szám fejezi ki, rezgése Jophiel arkangyal és Kuthumi energiájához kapcsolódik.

Az emelkedett szellemiség, függetlenség, eredetiség, kreativitás és erő köve. Új utakra terel. Művészi beállítottságú emberek joggal vonzódnak hozzá. Fokozza az intuíciót, fogékonnyá tesz a teljesség, az egyetemes látásmód megtapasztalására. Az ametiszthez hasonlóan diszharmónia esetén ideges tüneteket okozhat, de ez kizárt, ha szimpátiából választjuk. Ebben az esetben kiegyensúlyoz, megnyugtat, az erő és magabiztosság érzésével tölt el.

Manapság a siker, bőség és szerencse köveként ismert, ennél azonban sokkal többet tud. Védelemre inkább a régebbi időkben használták és főleg a férfiak körében volt népszerű.

Eredeti megjelenésében a kristály gyakran barnás árnyalatú, magas hőfokon változik aranyszínű, kimondottan feltűnő, ragyogó drágakővé. Az…

Pirit, az energiapajzs

A pirit átlátszatlan, tömör vas-szulfid, amely általában arany és világos rézszínben található meg. Ez a tulajdonsága első látásra könnyen megtéveszti az embereket, ezért kapta a bolondok aranya gúnynevet. Az ásvány természetes formájában igazán szép, különösen a kocka alakzatokban képződött darabok.

Száma a négyes, az angyalok közül Uriel energiájához kapcsolható.

Népszerű szerencsekő, az erős akarat, siker, inspiráció, gazdagság és jólét kifejezője, de ennél sokkal többet tud. Magas rezgésű földelő ásvány, használata energikussá és magabiztossá tesz. Védelmező tulajdonsággal bír, tisztít és kiegyensúlyoz. Az auramező határait védi és megtartja, igyekszik regenerálni a sérült energiamezőt és megtartani az energiát. Ez a tulajdonsága hatásos védelmezővé teszi, árnyékol és pajzsként viselkedik, eltaszítva a viselőjével nem harmonizáló energiákat. Ehhez elég egy marokkövet a test közelében, például zsebben tartani.

Gömb vagy tojás alakúra csiszolva a térharmonizálásban használják, de…

Az átutazó ébredése

Az átutazó ébredése fejezi ki a jelenleg uralkodó életérzést. Személyes pillanat, sok millió ember személyes pillanata, abszolút szinkronicitásban összehangolva.

Az átmenet energiája úgy tombol mindenütt, mintha fejre állt volna a világ. A lehetőségek teljes skálája játszik, az őrült ellenállástól az átutazó szemlélődő nyugalmáig. Most mindenkinek csak saját magával van dolga.

Az ember személyes világa valóban a feje tetejére állni látszik. Ami eddig bevált, váratlanul csődöt mond, és minden új, amit készek vagyunk megismerni, működik. Miközben az egység vonzása örvénylik, a dualitás harsányan viccelődik velünk. Mindehhez a fegyorsult teremtés, meglepetésekkel teli, szokatlanul gyors manifesztációk játszanak.

Itt már tényleg csak a szemlélő nyugalma segít. Elfogadni, megengedni, mosolyogni, mert éppen születik valami új és gyönyörű.

Turmalin

A turmalin gyönyörű, magas szilíciumtartalmú kristály. Gyakran tökéletesen tiszta, egyetlen kristályon belül több színben tündököl és tökéletes kristályalakzatban növekszik. Színei: rózsaszín, bíbor, zöld, indigó, színtelen, barna és fekete.

Metatron energiájához kapcsolható és a 11-es számhoz.

A harmónia, érzékenység, béke, nyugalom, intuíció, tisztaság és szépség köve. Kiegyensúlyoz. A színtelen turmalint a látnoki képességek fokozására használják. A kék turmalin tökéletes indigó színű és hatású, nagyon ritka. A rózsaszín és zöld kristály egy kőben (dinnyeturmalin) vagy ékszerben gyerekeknek a legjobb választás minden ásvány közül.

A fekete turmalin átlátszatlan vagy enyhén áttetsző, egyedülálló tulajdonsága, hogy nagy mértékben elnyeli a sötét, terhelő energiákat, így gyakorlatilag lehúzza viselőjéről és nem közvetíti vissza. Ez lehet az oka annak a hiedelemnek, hogy a fekete turmalint nem kell tisztítani. Ennek ellentmondok, mert hanggal és energiával jól tisztítható. Legalább …