Ugrás a fő tartalomra

Gondolatok az új év küszöbén

emelkedés
Kicsit csodálkozom, amikor egy új év küszöbén átlépve hosszú távú előrejelzésekről beszélünk. Annyira élő a változás, hogy alig van értelme, azután mégis felteszem a kérdést és mindig vannak válaszok.

Az első és legfontosabb gondolat, a szemlélő nézőpontja. A békaperspektívától a sas szárnyalásáig hosszú az út. Amikor az ember már a hegyi zergék ösvényéről tekintget, kedve támad mosolyogni.
A csúcs közel van. 2018 a szárnyak kiterjesztéséről, a szabadság és függetlenség megtapasztalásáról szól.

Visszatalálni az egészséges önbecsüléshez anélkül, hogy az önzés vádló árnyaiban botladoznánk.
Eszembe jut Louise L. Hay egyik legerősebb gondolata, miszerint "Megtanultad nem szeretni magad". Ebben az egy mondatban az emberi lét minden súlya benne van. A kulccsal együtt.

2018 másik nagy kihívása a tisztánlátás, leginkább önmagunk felé fordulva. Önvizsgálat, tárgyilagosság és kiigazítás. Száraznak tűnik, de tökéletes ellenszere a halogatásnak.

A nyüzsgés szétszórja az embert. Törődünk egymással, de bármilyen nehéz elfogadni egymás tévedéseit, minden embernek meg kell tanulnia a maga dolgával, a maga módján foglalkozni. Izgalmasabb kevesebb elvárás és sablon között élni.

Nagy meglepetésnek itt van az anyagi értékekkel kapcsolatos könnyedség. Amint a világ könnyebbé válik, a pénzügyi kérdések is meglepő fordulatot vesznek. Ez talán most először mutatkozik meg ilyen nyíltan.
Bőséges idők elé nézünk, ami most még kívül eshet a látókörön, de a lehetőség már súrolja a megnyilvánuló valóság határát. A varázspálca azok kezében van, akik ismerik az első lépések erejét.

Visszatérve az első üzenethez, a rezgések világában élünk és minél magasabb a nézőpont, annál inkább eltörpülnek a sűrű anyag hatásai. Bármit mutat a látszat, a lényeg legmélyén minden Fényből van és minden változik.
A változás elfogadása a legnagyobb lépés. Van az a pont, ahonnan bele is lehet szeretni. Ez minden, amire most szükség van.