Ugrás a fő tartalomra

A hála emlékezete / Őszi napéjegyenlőség

világítótorony
Az őszi napéjegyenlőség nem csak az ősz kezdete, hanem felkészülés a változásra. A visszavonulás, elmélyülés, elcsendesedés ideje is, aminek csúcspontja a téli napforduló.
Az ünnep energiáját mélyíti, hogy összhangban követi az újholdat, emelkedettebb, mágikusabb életérzést közvetít. Az őszi napéjegyenlőség érkezésétől a világnak ez a fele elcsendesedik, csökken a Fény jelenléte a külvilágban, lehetőséged adva a szellemi elmélyülésre és munkára. A bölcsesség idejét idézi.

A Nap éves ciklusának egyensúlypontjaként fontos szerepe és nagy ereje van. Az ősi ünnepek a szürethez, a bőség áldásához és a hálaadáshoz kapcsolják. A munka elvégezve, minden beérett. Ennek ma is fontos üzenete van, amint az ember egy kicsit a Föld felé fordul.
A Föld is változik. Ráhangolódva érezhetően csodás szeretet árad a tömegében "hálátlan" emberiség felé. Ez a szeretet nem vár viszonzást, de megérdemli a megbecsülést és jó beleérezni, hogy milyen hálásak lehetünk érte.
A hála méltatlan helyzetben van. Az emberi lét egyik legcsodásabb teremtő mozzanata, sok ember életében mégis csak katarzisok és ünnepek hívják elő. Fontos emlékeznünk erre.

Hangulatos, kicsit mesebeli időszak kezdete ez, éles ellentéte a tavaszi zsongásnak. Ilyenkor a legfontosabb feladat fenntartani a nyugalom légkörét és benne maradni a béke energiájában.
Nem számít a hangzavar, az őrületet imitáló képek özöne, a sűrűség és káosz zavarkeltése mögött nagyon gyakran üresség van, csak az emberi figyelem meggondolatlan közreműködése folytán nyer erőt és éri el a célját.
Legyen most a cél a béke megteremtése és megtartása.

A napokban visszatérő kép, hogy nincs teljes sötétség, a Fény mindig mindenütt jelen van. Emberek sokasága mégis úgy van programozva, hogy ebben a különös világban ösztönösen a sötétségbe néz, mintha a Fény nem is létezne. Ez is változik.
Egy kedvenc varázsmondat erre a pillanatra:
"Középpontomban nyugszom."

Népszerű bejegyzések

Citrin, az aranykvarc

A citrin az ametiszt mellett az egyik legszebb megjelenésű kvarckristály. Ragyogóan szép, különösen a tiszta sárga, aranykvarc árnyalatok.

Numerológiailag a 6-os szám fejezi ki, rezgése Jophiel arkangyal és Kuthumi energiájához kapcsolódik.

Az emelkedett szellemiség, függetlenség, eredetiség, kreativitás és erő köve. Új utakra terel. Művészi beállítottságú emberek joggal vonzódnak hozzá. Fokozza az intuíciót, fogékonnyá tesz a teljesség, az egyetemes látásmód megtapasztalására. Az ametiszthez hasonlóan diszharmónia esetén ideges tüneteket okozhat, de ez kizárt, ha szimpátiából választjuk. Ebben az esetben kiegyensúlyoz, megnyugtat, az erő és magabiztosság érzésével tölt el.

Manapság a siker, bőség és szerencse köveként ismert, ennél azonban sokkal többet tud. Védelemre inkább a régebbi időkben használták és főleg a férfiak körében volt népszerű.

Eredeti megjelenésében a kristály gyakran barnás árnyalatú, magas hőfokon változik aranyszínű, kimondottan feltűnő, ragyogó drágakővé. Az…

Pirit, az energiapajzs

A pirit átlátszatlan, tömör vas-szulfid, amely általában arany és világos rézszínben található meg. Ez a tulajdonsága első látásra könnyen megtéveszti az embereket, ezért kapta a bolondok aranya gúnynevet. Az ásvány természetes formájában igazán szép, különösen a kocka alakzatokban képződött darabok.

Száma a négyes, az angyalok közül Uriel energiájához kapcsolható.

Népszerű szerencsekő, az erős akarat, siker, inspiráció, gazdagság és jólét kifejezője, de ennél sokkal többet tud. Magas rezgésű földelő ásvány, használata energikussá és magabiztossá tesz. Védelmező tulajdonsággal bír, tisztít és kiegyensúlyoz. Az auramező határait védi és megtartja, igyekszik regenerálni a sérült energiamezőt és megtartani az energiát. Ez a tulajdonsága hatásos védelmezővé teszi, árnyékol és pajzsként viselkedik, eltaszítva a viselőjével nem harmonizáló energiákat. Ehhez elég egy marokkövet a test közelében, például zsebben tartani.

Gömb vagy tojás alakúra csiszolva a térharmonizálásban használják, de…

Az átutazó ébredése

Az átutazó ébredése fejezi ki a jelenleg uralkodó életérzést. Személyes pillanat, sok millió ember személyes pillanata, abszolút szinkronicitásban összehangolva.

Az átmenet energiája úgy tombol mindenütt, mintha fejre állt volna a világ. A lehetőségek teljes skálája játszik, az őrült ellenállástól az átutazó szemlélődő nyugalmáig. Most mindenkinek csak saját magával van dolga.

Az ember személyes világa valóban a feje tetejére állni látszik. Ami eddig bevált, váratlanul csődöt mond, és minden új, amit készek vagyunk megismerni, működik. Miközben az egység vonzása örvénylik, a dualitás harsányan viccelődik velünk. Mindehhez a fegyorsult teremtés, meglepetésekkel teli, szokatlanul gyors manifesztációk játszanak.

Itt már tényleg csak a szemlélő nyugalma segít. Elfogadni, megengedni, mosolyogni, mert éppen születik valami új és gyönyörű.

Turmalin

A turmalin gyönyörű, magas szilíciumtartalmú kristály. Gyakran tökéletesen tiszta, egyetlen kristályon belül több színben tündököl és tökéletes kristályalakzatban növekszik. Színei: rózsaszín, bíbor, zöld, indigó, színtelen, barna és fekete.

Metatron energiájához kapcsolható és a 11-es számhoz.

A harmónia, érzékenység, béke, nyugalom, intuíció, tisztaság és szépség köve. Kiegyensúlyoz. A színtelen turmalint a látnoki képességek fokozására használják. A kék turmalin tökéletes indigó színű és hatású, nagyon ritka. A rózsaszín és zöld kristály egy kőben (dinnyeturmalin) vagy ékszerben gyerekeknek a legjobb választás minden ásvány közül.

A fekete turmalin átlátszatlan vagy enyhén áttetsző, egyedülálló tulajdonsága, hogy nagy mértékben elnyeli a sötét, terhelő energiákat, így gyakorlatilag lehúzza viselőjéről és nem közvetíti vissza. Ez lehet az oka annak a hiedelemnek, hogy a fekete turmalint nem kell tisztítani. Ennek ellentmondok, mert hanggal és energiával jól tisztítható. Legalább …