Ugrás a fő tartalomra

Új Nap - Új Élet

fény
Az első nagy tavaszünnep a tavaszi napéjegyenlőség napja. Az új Nap fényünnepe, a feltámadás és újjászületés gyönyörű jelképe, a főnix analógiájával az éves körforgás első egyensúlypontja. A Fény meghódítja a világ tereit, a természet újjáéled.

A hagyomány is kihasználja a megtisztulást támogató erőteljes energiát, ami összhangban van a vallási böjtök kijelölt időpontjaival. Nem szükséges magyarázatot fűzni hozzá, meg lehet újulni egyszerűen, a természet támogatására hangolódva. Már kéthetes böjtidőszak is képes teljes egészében elfújni a sok mindenre ráhúzott tavaszi fáradságot.

Félre a kényelmes kifogásokkal, mert böjttel vagy anélkül, de mindenképpen van néhány apróság, amit érdemes betartani az egészségért:

1. A nagy lélegzetek (tudatos lélegzetek) a könnyed, varázslatos napok, oldódó feszültségek kulcsa. Sétával egybekötve még inkább megerősíti az egészséget.

2. A tiszta víz a legjobb barátunk. Sok-sok tiszta vízzel kívül és belül valósággal megújul a testünk.

3. Mértékletességgel a test lehetőséget kap a fellélegzésre, és tudott dolog, hogy a mértékletes étkezés a hosszabb élet egyik kulcsa.

4. Több pihenés, több alvás és kihívásként némi lelassulás. Néha ez a legnehezebb. Az elvonulásokról és meditációkról nem is beszélve.

5. A fájdalmak, drámák, belső konfliktust okozó emlékek, élmények, sérelmek elengedése és megbocsátása. A legtöbb, amit magunkért tehetünk és helyet teremt az újnak.

6. Bizalom az életben, könnyedség. Ez pedig a legnehezebb és a legkönnyebb feladat is egyben. Tökéletesen ráhangol az intuitív, csodákkal teli világunkra, amit persze csak onnan nézve élvezhetünk, de egy próbát mindenképp megér, és mikor, ha nem Most?

Népszerű bejegyzések

Citrin, az aranykvarc

A citrin az ametiszt mellett az egyik legszebb megjelenésű kvarckristály. Ragyogóan szép, különösen a tiszta sárga, aranykvarc árnyalatok.

Numerológiailag a 6-os szám fejezi ki, rezgése Jophiel arkangyal és Kuthumi energiájához kapcsolódik.

Az emelkedett szellemiség, függetlenség, eredetiség, kreativitás és erő köve. Új utakra terel. Művészi beállítottságú emberek joggal vonzódnak hozzá. Fokozza az intuíciót, fogékonnyá tesz a teljesség, az egyetemes látásmód megtapasztalására. Az ametiszthez hasonlóan diszharmónia esetén ideges tüneteket okozhat, de ez kizárt, ha szimpátiából választjuk. Ebben az esetben kiegyensúlyoz, megnyugtat, az erő és magabiztosság érzésével tölt el.

Manapság a siker, bőség és szerencse köveként ismert, ennél azonban sokkal többet tud. Védelemre inkább a régebbi időkben használták és főleg a férfiak körében volt népszerű.

Eredeti megjelenésében a kristály gyakran barnás árnyalatú, magas hőfokon változik aranyszínű, kimondottan feltűnő, ragyogó drágakővé. Az…

Pirit, az energiapajzs

A pirit átlátszatlan, tömör vas-szulfid, amely általában arany és világos rézszínben található meg. Ez a tulajdonsága első látásra könnyen megtéveszti az embereket, ezért kapta a bolondok aranya gúnynevet. Az ásvány természetes formájában igazán szép, különösen a kocka alakzatokban képződött darabok.

Száma a négyes, az angyalok közül Uriel energiájához kapcsolható.

Népszerű szerencsekő, az erős akarat, siker, inspiráció, gazdagság és jólét kifejezője, de ennél sokkal többet tud. Magas rezgésű földelő ásvány, használata energikussá és magabiztossá tesz. Védelmező tulajdonsággal bír, tisztít és kiegyensúlyoz. Az auramező határait védi és megtartja, igyekszik regenerálni a sérült energiamezőt és megtartani az energiát. Ez a tulajdonsága hatásos védelmezővé teszi, árnyékol és pajzsként viselkedik, eltaszítva a viselőjével nem harmonizáló energiákat. Ehhez elég egy marokkövet a test közelében, például zsebben tartani.

Gömb vagy tojás alakúra csiszolva a térharmonizálásban használják, de…

Az átutazó ébredése

Az átutazó ébredése fejezi ki a jelenleg uralkodó életérzést. Személyes pillanat, sok millió ember személyes pillanata, abszolút szinkronicitásban összehangolva.

Az átmenet energiája úgy tombol mindenütt, mintha fejre állt volna a világ. A lehetőségek teljes skálája játszik, az őrült ellenállástól az átutazó szemlélődő nyugalmáig. Most mindenkinek csak saját magával van dolga.

Az ember személyes világa valóban a feje tetejére állni látszik. Ami eddig bevált, váratlanul csődöt mond, és minden új, amit készek vagyunk megismerni, működik. Miközben az egység vonzása örvénylik, a dualitás harsányan viccelődik velünk. Mindehhez a fegyorsult teremtés, meglepetésekkel teli, szokatlanul gyors manifesztációk játszanak.

Itt már tényleg csak a szemlélő nyugalma segít. Elfogadni, megengedni, mosolyogni, mert éppen születik valami új és gyönyörű.

Turmalin

A turmalin gyönyörű, magas szilíciumtartalmú kristály. Gyakran tökéletesen tiszta, egyetlen kristályon belül több színben tündököl és tökéletes kristályalakzatban növekszik. Színei: rózsaszín, bíbor, zöld, indigó, színtelen, barna és fekete.

Metatron energiájához kapcsolható és a 11-es számhoz.

A harmónia, érzékenység, béke, nyugalom, intuíció, tisztaság és szépség köve. Kiegyensúlyoz. A színtelen turmalint a látnoki képességek fokozására használják. A kék turmalin tökéletes indigó színű és hatású, nagyon ritka. A rózsaszín és zöld kristály egy kőben (dinnyeturmalin) vagy ékszerben gyerekeknek a legjobb választás minden ásvány közül.

A fekete turmalin átlátszatlan vagy enyhén áttetsző, egyedülálló tulajdonsága, hogy nagy mértékben elnyeli a sötét, terhelő energiákat, így gyakorlatilag lehúzza viselőjéről és nem közvetíti vissza. Ez lehet az oka annak a hiedelemnek, hogy a fekete turmalint nem kell tisztítani. Ennek ellentmondok, mert hanggal és energiával jól tisztítható. Legalább …