Új Nap - Új Élet

fény
Az első nagy tavaszünnep a tavaszi napéjegyenlőség napja. Az új Nap fényünnepe, a feltámadás és újjászületés gyönyörű jelképe, a főnix analógiájával az éves körforgás első egyensúlypontja.
A Fény meghódítja a világ tereit, a természet újjáéled.
A hagyomány is kihasználja a megtisztulást támogató erőteljes energiát, ami összhangban van a vallási böjtök kijelölt időpontjaival.
Nem szükséges magyarázatot fűzni hozzá, meg lehet újulni egyszerűen, a természet támogatására hangolódva. Már kéthetes böjtidőszak is képes teljes egészében elfújni a sok mindenre ráhúzott tavaszi fáradságot.
Félre a kényelmes kifogásokkal, mert böjttel vagy anélkül, de mindenképpen van néhány apróság, amit érdemes betartani az egészségért.
1. A nagy lélegzetek (tudatos lélegzetek) a könnyed, varázslatos napok, oldódó feszültségek kulcsa. Sétával egybekötve még inkább megerősíti az egészséget.
2. A tiszta víz a legjobb barátunk. Sok-sok tiszta vízzel kívül és belül valósággal megújul a testünk.
3. Mértékletességgel a test lehetőséget kap a fellélegzésre, és tudott dolog, hogy a mértékletes étkezés a hosszabb élet egyik kulcsa.
4. Több pihenés, több alvás és kihívásként némi lelassulás. Néha ez a legnehezebb. Az elvonulásokról és meditációkról nem is beszélve.
5. A fájdalmak, drámák, belső konfliktust okozó emlékek, élmények, sérelmek elengedése és megbocsátása. A legtöbb, amit magunkért tehetünk és helyet teremt az újnak.
6. Bizalom az életben, könnyedség. Ez pedig a legnehezebb és a legkönnyebb feladat is egyben. Tökéletesen ráhangol az intuitív, csodákkal teli világunkra, amit persze csak onnan nézve élvezhetünk, de egy próbát mindenképp megér, és mikor, ha nem Most?