Heliotrop, az önmegvalósítás kristálya

heliotrop
A heliotrop, más néven vérkő átlátszatlan, helyenként áttetsző kalcedon. A magas minőségű vérkő jellegzetes megjelenését a mélyzöld kvarcban látható vörös vas-oxid zárványoknak köszönheti. Kristályszerkezete szabálytalan, csiszolva szép, fényes és vonzó kristály. A csiszolt felületen látható, vércseppekre emlékeztető jáspisfoltokról kapta a nevét.
Raphael arkangyal energiájához és a négyes számhoz kapcsolódik.
A gyakorlatiasság, rend, kiegyensúlyozottság, bátorság, lelkierő és önmegvalósítás köve. Földelő kristály, hidat teremt a gyökér és szívcsakra között, így fokozza az energiaáramlást, stabilizál és jelentős regenerációs erővel bír.
Évezredekre visszanyúló hagyományai vannak, szerencse és talizmánkő, amelyet a gazdagság vonzására és védelemre egyaránt használtak. Mágikus felhasználása is erre irányult, védelmező varázslatokhoz, mágikus tükrökhöz és démonűzéshez szolgált segítségül.
A heliotropra különösen igaz, hogy kapcsolatba kell kerülni a kővel vásárlás előtt, látatlanban nem érdemes ajándékozni. Ráhangolódni könnyű, kicsit drága, de nagyon szeretni való kristály.