A harmóniateremtő rubin

rubin
A rubin tiszta, átlátszó vagy áttetsző, zárványokkal tarkított vörös korund, amit kristályos alumínium, oxigén és némi vasszennyeződés alkot. Színárnyalatai a mély gránátvöröstől a vérvörösön át a halvány pirosig terjednek.
A hármas számmal hozható összefüggésbe, Chamuel arkangyal köve. Egyedülálló tulajdonsága, hogy a Vénuszi és Marsi energiákat is kifejezi. Aktualitását éppen ez a női - férfi minőséget harmóniába rendező tulajdonsága adja. Segítségül hívhatjuk a teret hódító Vénuszi energiák által okozott változások mellékhatásainak feldolgozásában.
Erős gyógyító kristály, tisztít, kiegyensúlyoz, regenerál, élénkít, fokozza az életerőt. Kreatív hangulat lengi körül, elmélyíti az önbizalomteli, ihletett, intuitív pillanatokat. Az isteni szeretet, szerelem, öröm, életerő, egészség, önbecsülés, bölcsesség, béke és szerencse szimbóluma a kristályok világában. Szellemi tevékenységekhez, gyógyításhoz, öngyógyításhoz csodás kísérő, ám a tisztítására gondosan figyelni kell. A test bármely pontján alkalmazva kifejti hatását. Igazi eredmény csak tiszta, magas minőségű kövekkel érhető el.