Földelés és vizualizáció

földelés
Az ember jelenlétének egyik sarkalatos pontja a földelés, amit sokan sokféleképpen képzelünk el. A legegyszerűbb mezítláb sétálni a a puszta földön és a fűben ülés is remek időtöltés. Komolyabb talajvesztés esetén a vizualizáció nyújt megoldást. Mindkét esetben célszerű közvetlen kontaktusban maradni a földdel.
Magam a legyökerezést ajánlom, ülve és állva egyaránt hatásos. Nyugodtan ülve a fűben vagy zavaró körülmények között munkahelyen, buszmegállóban várakozva is alkalmazható. A külső zajok kizárása mellett az egyenes gerinc és a mély, alhasba irányított légzés fontos. Szinte azonnal lehet vizualizálni a gyökércsakrából vagy a talpakból kiinduló, egyre mélyebbre nyúló gyökereket. Minél mélyebben merülnek a földbe, annál hatásosabb a gyakorlat. A gyökereken keresztül két irányú energiaáramlás zajlik. Egyrészt a megalapozottságról és feltöltődésről szól és ez minden spirituális tevékenység mellett fontos, másrészt nagy mértékű feszültség, terhelő energia levezetésére alkalmas. A gyökerek összekötnek, megnyugtatnak, kiegyensúlyoznak.
Meg lehet figyelni a közben megjelenő színeket, gyakran látható, amint az energia egy szín formájában áramlik fel és le ezeken a gyökereken. A vizualizációnak nincs igazán vége, mert a gyökereket hagyjuk meg, próbáljuk meg érezni akkor is, amikor továbbmegyünk. Egy jól végzett gyakorlat napokig érezhető hatást kelt. Gyakran ismételhető.
A panelban és egyéb lehetetlen helyeken próbálkozók számára marad a plejád technika. Ez bárhol végezhető és a lényege férfiaknál az első, nőknél a második fő csakrából levezetett fényszalag. A szalagot nagyon mélyre, egészen a bolygó kristálymagjáig kell levezetni. A beérkezés érezhető lehet, a folyamatot itt sem kell megszüntetni. Van akinek ez a bevált módszer hoz egyensúlyt a hétköznapjaiba. A képzelet ereje hatalmas, a vizualizált földelés minden módja nagy mértékben javítja a szellemi teljesítményt és a testi egészséget.