Ugrás a fő tartalomra

A szépségről / Akhenaten

éteri
A szépség az élet ajándéka. Azt mondod relatív, azt mondom, hogy csak a látó kérdése, ki milyen nyitott az otthon energiájára. A szépség az otthon valóságának átszűrődése a fátylon, amit nyitottságod mértékében érzékelsz.
A szépség visszatükröződése mindannak, amit magad mögött hagytál, amikor úgy döntöttél, hogy a tapasztalások bolygójára lépsz. A szépség emlékeztető neked az otthon világából, és lásd, hogy örömmel is tölt el téged.
A természet megnyilvánítja a belső valóságot, sosem hazudik. A valódi szépséget érzed. A hamisságot is érzed. A szépség nem csupán látszat, hanem visszatükröződése a mennyei képeknek. Minden visszatükröződik, amit nem látsz.
Nézz szét magad körül és megfejtheted a világ egészét. Minden kulcsot megtalálsz, minden kapu megnyílik, ha a megfelelő kulcsot használod.
Szeretettel fejtsd meg a Föld rejtvényét, az analógiákat. A megfelelések képei feltárnak ősi titkokat, amelyek nem is olyan ősiek, vedd ki az időt és megmarad mindaz, amit kerestél.
Ez egy játék, a tapasztalás és megismerés játéka. Merülj el világod szépségében és leld örömed benne. Keresd meg minden emberben, megesik, hogy mélyen rejtőzik, de ott van. Minden ember magában őrzi a teljesség mértékét. Innen bontja ki.
A rejtvényfejtők megtalálják a szépség örömét, az élet örömét ebben. Találd meg magadban. Te is gyönyörű vagy. Nőj fel önmagad látásához. Nőj fel, hogy meglásd a ragyogást, amely körülvesz, hogy meglásd mindazt, ami belőled árad. Ragyogó, csodálatos lény vagy, aki elveszett részeit keresi. A szépség közelebb visz a megoldáshoz.
Merd elhinni, hogy mindez te vagy. Ragyogj és csodálkozz. Éld át a csodálkozás örömét. Csodálkozz és szeress. Könnyű szeretni azt, ami szép, hát keresd meg. Mindenben, minden emberben. Hántsd le a káprázat burkát, illúziók ezek, a sötétség nem létezik a határon túl. Rántsd le a sötétség burkát és meglátod a teljesség szépségét.
Légy könnyed, fogadd a szívedbe és láss túl a szemeiden. Láss a szíved nézőpontjából és hidd el azt, amit igaznak érzel.
Akhenaten

Népszerű bejegyzések

Citrin, az aranykvarc

A citrin az ametiszt mellett az egyik legszebb megjelenésű kvarckristály. Ragyogóan szép, különösen a tiszta sárga, aranykvarc árnyalatok.

Numerológiailag a 6-os szám fejezi ki, rezgése Jophiel arkangyal és Kuthumi energiájához kapcsolódik.

Az emelkedett szellemiség, függetlenség, eredetiség, kreativitás és erő köve. Új utakra terel. Művészi beállítottságú emberek joggal vonzódnak hozzá. Fokozza az intuíciót, fogékonnyá tesz a teljesség, az egyetemes látásmód megtapasztalására. Az ametiszthez hasonlóan diszharmónia esetén ideges tüneteket okozhat, de ez kizárt, ha szimpátiából választjuk. Ebben az esetben kiegyensúlyoz, megnyugtat, az erő és magabiztosság érzésével tölt el.

Manapság a siker, bőség és szerencse köveként ismert, ennél azonban sokkal többet tud. Védelemre inkább a régebbi időkben használták és főleg a férfiak körében volt népszerű.

Eredeti megjelenésében a kristály gyakran barnás árnyalatú, magas hőfokon változik aranyszínű, kimondottan feltűnő, ragyogó drágakővé. Az…

Pirit, az energiapajzs

A pirit átlátszatlan, tömör vas-szulfid, amely általában arany és világos rézszínben található meg. Ez a tulajdonsága első látásra könnyen megtéveszti az embereket, ezért kapta a bolondok aranya gúnynevet. Az ásvány természetes formájában igazán szép, különösen a kocka alakzatokban képződött darabok.

Száma a négyes, az angyalok közül Uriel energiájához kapcsolható.

Népszerű szerencsekő, az erős akarat, siker, inspiráció, gazdagság és jólét kifejezője, de ennél sokkal többet tud. Magas rezgésű földelő ásvány, használata energikussá és magabiztossá tesz. Védelmező tulajdonsággal bír, tisztít és kiegyensúlyoz. Az auramező határait védi és megtartja, igyekszik regenerálni a sérült energiamezőt és megtartani az energiát. Ez a tulajdonsága hatásos védelmezővé teszi, árnyékol és pajzsként viselkedik, eltaszítva a viselőjével nem harmonizáló energiákat. Ehhez elég egy marokkövet a test közelében, például zsebben tartani.

Gömb vagy tojás alakúra csiszolva a térharmonizálásban használják, de…

Az átutazó ébredése

Az átutazó ébredése fejezi ki a jelenleg uralkodó életérzést. Személyes pillanat, sok millió ember személyes pillanata, abszolút szinkronicitásban összehangolva.

Az átmenet energiája úgy tombol mindenütt, mintha fejre állt volna a világ. A lehetőségek teljes skálája játszik, az őrült ellenállástól az átutazó szemlélődő nyugalmáig. Most mindenkinek csak saját magával van dolga.

Az ember személyes világa valóban a feje tetejére állni látszik. Ami eddig bevált, váratlanul csődöt mond, és minden új, amit készek vagyunk megismerni, működik. Miközben az egység vonzása örvénylik, a dualitás harsányan viccelődik velünk. Mindehhez a fegyorsult teremtés, meglepetésekkel teli, szokatlanul gyors manifesztációk játszanak.

Itt már tényleg csak a szemlélő nyugalma segít. Elfogadni, megengedni, mosolyogni, mert éppen születik valami új és gyönyörű.

Turmalin

A turmalin gyönyörű, magas szilíciumtartalmú kristály. Gyakran tökéletesen tiszta, egyetlen kristályon belül több színben tündököl és tökéletes kristályalakzatban növekszik. Színei: rózsaszín, bíbor, zöld, indigó, színtelen, barna és fekete.

Metatron energiájához kapcsolható és a 11-es számhoz.

A harmónia, érzékenység, béke, nyugalom, intuíció, tisztaság és szépség köve. Kiegyensúlyoz. A színtelen turmalint a látnoki képességek fokozására használják. A kék turmalin tökéletes indigó színű és hatású, nagyon ritka. A rózsaszín és zöld kristály egy kőben (dinnyeturmalin) vagy ékszerben gyerekeknek a legjobb választás minden ásvány közül.

A fekete turmalin átlátszatlan vagy enyhén áttetsző, egyedülálló tulajdonsága, hogy nagy mértékben elnyeli a sötét, terhelő energiákat, így gyakorlatilag lehúzza viselőjéről és nem közvetíti vissza. Ez lehet az oka annak a hiedelemnek, hogy a fekete turmalint nem kell tisztítani. Ennek ellentmondok, mert hanggal és energiával jól tisztítható. Legalább …