Ugrás a fő tartalomra

A Felemelkedés Holonja

hathorok
Hathor Planetáris üzenet Tom Kenyon csatornázása által.
2009 január 28.

Egy nagyon illékony periódus kezdeti szakaszában vagytok most, amely tele van rendkívüli potenciális lehetőségekkel, de ugyanakkor telve van kockázattal is.
Tavaly márciusban jeleztük, hogy Földetek mágneses mezejében változások történnek, hogy változik a mágneses mező konfigurációja. A tudósaitok azóta felfedezték, hogy ez a tény valóság.
A legegyszerűbben fogalmazva, egy hasadás történt a magnetoszférában, amely körbeöleli a Földet és védelmet nyújt a nap szél hatásai ellen. Természetes ciklusonként történnek hasadások a magnetoszférában, azonban a mostani hasadék mérete és magnitúdója figyelemre méltó. Ez a hasadék lehetővé teszi, hogy nagy mennyiségű nap plazma kerüljön a magnetoszférába. Ezáltal növekszik a mágneses viharok száma és ereje, telekommunikációs zavarok észlelhetők majd, zavarok jöhetnek létre a bio-elektrikus körökben (mint az emberi ideg rendszer) és az éghajlati változások is fokozódhatnak. A hasadás eredményeként a magnetoszféra fokozott töltődése az elkövetkező években erősödni fog.
Az üzenetünk középpontjában azonban nem a hasadék negatív hatásai állnak, hanem azok a pozitív lehetőségek, melyek ezáltal elérhetővé válnak azok számára, akik készen vannak rá.
Finom energia testetek, melyet az ősi egyiptomiak KA testnek, a jógik pedig éteri testnek neveztek, igen szenzitíven érzékeli és reagál a nap plazma hatásaira. A nap áramlatok növekvő áramlása és minősége megemeli a KA test rezgés szintjét. Ez igen jótékony és kedvező lehetőség azok számára akik tudatosan is reszt kívánnak venni a felemelkedési folyamatban. Hagy mondjuk el azonban, hogy mit is értünk mi (Hathorok) pontosan a felemelkedésen, mert a kifejezés sok jelentéssel bír, több nézőpontból szemlélve.
A felemelkedés számunkra egyszerűen azt jelenti, hogy feljebb lépni a tudatosságban. TE nem "mész" sehova. TE nem "távozol" sehova. Azonban a távlataid, az érzékelésed, az észlelésed gyökeresen módosul. Elkezdesz átlátni a maya-n, azaz az evilági illúziókon, ami a szubatomi részecskék tánca által teremtődött, és alakult anyaggá. A felemelkedési folyamat során megérted, hogy TE teremted mind azt a tapasztalatot amit "világ"-nak nevezel. A felemelkedés nem azt jelenti, hogy távozol ebből a világból, hanem azt, hogy túlléptél a korlátain, azaz átlényegítetted - habár a része maradtál - de mar egy olyan lencsén keresztül érzékeled, amelyen át látod, hogy az élet egy színjáték, amit TE vetítesz ki.
Azt mondhatjuk, hogy keresztúthoz értetek.
Amint a nap áramlatok belépnek a magnetoszférába, megemelkedik minden ember KA testének a vibrációja. Míg egyeseknél ez zavarodottságot okozhat és bomlasztóan hathat, addig másoknál a felemelkedéshez vezethet, azaz feljebb léphetnek a tudatosságban. Ez az üzenet azokhoz szól, akik a felemelkedő spirált választották. A kihívás ez idő tájt az, hogy engedélyt adjatok KA testetek aktiválására, amely felfelé emel benneteket még akkor is, ha sokan körülöttetek a lefelé irányuló spirálon haladnak. Ez lényegében rezgés szint kérdése, amellyel tiszta szándék és hit párosul. E három minőség együttesen hozza létre az új sorsotok teremtő impulzusát.
Mit értünk mi ez alatt?
Hatalmas mennyiségű energiára van szükség ahhoz, hogy átalakítsátok, illetve átlényegítsétek a rátok nehezedő negatív állapotokat, vagy korlátozásokat. A kollektív tudatosságotok a valóság rögzült, kényszerűen elkülönült, korlátozó - úgymond fogságban tartó - látásmódjába lett hipnotizálva.
Amikor már átláttok a hazugságokon, a manipulációkon a régi világot másként fogjátok látni, de a hazugságok észlelése még senkit sem szabadít meg tőluk. A hazugságoknak saját életük van, és azt folytatni is akarják. Ahhoz, hogy kilépjetek a letargiából és a tehetetlenségből, amely kulturális korlátozásaitok benső lényege, új, megnövekedett rezgésszintű energiára van szükség. A nap áramlatok ajándéka a nap plazma, amely egyre nagyobb mennyiségben áramlik be a magnetoszférába és megemeli KA testetek rezgésszintjét.
De itt a "kereszt szál" úgymond a sorsotok látomásán.
Azok számára, akik elfogadják, vagy legalább is ébredeznek, azaz kezdenek átlátni a korlátozás hazugságain amik rátok lettek kényszerítve, és a felemelkedési folyamatot választják, a KA test aktiválása gyönyörű, tökéletes csodaként nyilvánul meg, hiszen az életetek felékesül a hatalommal, hogy olyan módon lényegítsétek át a korlátaitokat, amilyenre eddig nem volt lehetőségetek. Ez olyan lesz, mintha az Univerzum veletek együtt ropná szabadságotok táncát.
Azok számára viszont akik nem a felemelkedést, hanem azt választják, hogy a korlátok börtönében maradnak, akik másokat hibáztatnak saját szerencsétlenségükért, akik bűnbakot keresnek a boldogtalanságukért, akik a konfliktusok régi világában akarnak élni, a megemelkedett rezgésszint a KA testükben nem fog áldásnak bizonyulni; átoknak fogják megtapasztalni. Kemény munka vár rájuk, hogy megtartsák a régi állapotokat.
A régi valóság szövete egyidejűleg bomlik szét az új valóság szövésével. Ez persze a dolgok furcsa állása. Azonban mi azt szeretnénk a lehető legtisztábban átadni, hogy megvan a benső hatalmatok és képességetek arra, hogy új valóságot szőjetek magatoknak, a lélek és a szellem új szabadságát, tekintet nélkül arra, hogy mi történik körülöttetek.
A mi perspektívánkból nézve, azt látjuk, hogy ez a helyzet tovább erősödik az elkövetkező néhány évben és mi ezt kettős állapotnak jellemeznénk, amelyben sokan közületek felemelkednek, azaz feljebb lépnek a tudatosságban, míg mások lefelé zuhannak. Ez azonban lényegileg az egyének választásától függ.
Ez egy nagyon fontos pont számunkra és a lehető legtisztábban szeretnénk átadni. Mindannyitoknak megvan a képessége és a felelőssége is, hogy azt gondoljátok és teremtsétek, amire vágytok. Sokan közületek a szabadságot választják - mert képtelenek vagytok már elviselni a bezártságot - a hazugságok terhe egyszerűen túl nagy ahhoz, hogy állandósítsátok. Mások a bezártságot fogjak választani, mert félnek a szabadságtól és a felelősségtől a személyes választásaikért.
Itt az evolúció útjai szétválnak.
Ahogy a valóságaitok egyidejűleg feloldódnak és újra teremtődnek, és most a gazdasági, az ökológiai meg a szociális kihívásokról beszelünk amikkel szembenéztek, néhányan közületek nagyon nehéz időként élitek meg. De soha ne veszítsétek szem elől azt a tényt, hogy ti teremtitek a saját életeteket, és azt bármelyik pillanatban újra teremthetitek, függetlenül a körülményektől. Azok akik manipulálnak benneteket, teszik azt a félelmek által és a kulturális korlátozások állandósításával azt a hitet táplálva, miszerint életetek bizonyos külső tényezőktől függ.
A felemelkedési folyamat során rá fogtok jönni, hogy ezek a külső tényezők tulajdonképpen a legbelső tudatosságotok kivetülései. Ezek villanások a "vetítővásznon" és ti pillanatok alatt lecserélhetitek, ha gyökereiben változtattok rajta a következmény módosítása helyett; a gyökerek pedig a TI lelketekben vannak. Annak misztériuma, hogy mindez hogyan történik, olyan természetes módon fogja felfedni önmagát a felemelkedési folyamat során, ahogyan az orchidea bontja ki virágát. Ez önmagába a természetbe van beágyazva, és ez a tudás önmagát tárja fel, ahogy haladtok felfelé a felemelkedés ösvényén. Előző üzeneteinkben már szóltunk arról, hogy az egyik kulcs az az, amit ti méltányolásnak (nagyra becsülés) és hálának neveztek.
Ezek az érzelmi állapotok a teremtő erőtök jelzései és kifejezői. Hogy ez mit jelent pontosan, az a felemelkedési folyamat során fog világossá válni számotokra.
Az elkövetkező üzeneteinkben szándékozzuk megvitatni a méltányolás interdimenzionális fizikáját, és, hogy az hogyan befolyásolja külső valóságotokat. Ebben az üzenetben azonban azt az eszközt kívánjuk átadni nektek, ami szerintünk segítségetekre lesz az elkövetkező néhány éves időszakban, amint a nap áramlatok a magnetoszférába érkeznek és elkezdik ösztönözni KA testeteket.
Mielőtt átadnánk a technikát, néhány alapul szolgáló pontot szeretnénk közölni veletek:
Első alap pont: döntést kell hoznotok arról, hogy a tudatosság felemelkedését választjátok ahhoz, hogy a technika működjön. A szándék, amellyel KA testeteket tartjátok, határozza meg a kimenetelt.
Második alap pont: a méltányolás (nagyra becsülés) érzelmi állapotában kell lennetek, amikor ezt a módszert alkalmazzátok, mert a méltányolás a jelzése az effajta teremtésnek.
Harmadik alap pont: mind ez a KA vagyis éteri testetek es a BA vagyis az ősi egyiptomiak szerint énetek legfelsőbb aspektusa, illetve legfelsőbb lelketek közötti kapcsolaton alapszik. A BA a téren és időn kívüli tudatosságban honol.
A BA belépési pontja a fejetek felett lévő azon pont, ahol kinyújtott karjaitok által a kezeitek megérintik egymást. És önmagatok interdimenzionális aspektusa, vagyis a BA igen fogékony a méltányolásra. A BA által kapjátok azt az energiát, mely megerősíti és felkészíti KA testeteket a nap áramlatok befogadására.
Mi ezt a módszert a Felemelkedés Holonjának nevezzük. Mint az előző két Holon amit átadtunk nektek; az Egyensúly és a Gyógyítás Holonja, a Felemelkedés Holonja is maghatározott geometriai formára épült. A mértani alakzatok irányítják az energia mozgását és egy meghatározott mértani alakzat meghatározott irányba tereli az energia áramlását.
Ez a Holon a korongra épült. Hasonlóan, mint a pörgettyű, amivel gyerekkorotokban játszottatok. Most helyezzétek magatokat ebbe a korongba. A Korong legfelső pontja megegyezik a BA belépési pontjával a fejetek felett, ahol kinyújtott karjaitok által a kezetek összeér. A Korong legalsó pontja megegyezik a gerincetek aljával, ha lótusz ülésben végzitek a gyakorlatot. Ha állva vagy széken ülve csináljátok, akkor viszont a talpatok lesz a korong legalsó pontja. A középvonal, mely áthalad a fejeteken a gerincetek mentén a talpatokig, azonos a Korong központi tengelyével.
Képzeletben forgassátok meg a korongot a tengelye körül. Az emberek többségének természetesebb jobbra forgatni a korongot, de balra is lehet; az egyénnek kényelmesebb irány a megfelelő. A Korong mérete, vagyis átmérője nem számít, olyan nagyra vagy olyan kicsire méretezitek, amilyenre akarjátok. A Korong színe sem számít, azonban ha vizuális típus vagy, akkor azt ajánljuk, hogy a korongod legyen fehér. A Korong mozgása az elképzelt világban, a TE elképzelt világodban egy energia spirált teremt.
Amint elkezditek forgatni a korongot, a figyelmetek a fejetek felett a BA-ra irányul és a méltányolás vagyis a nagyra becsülés érzését továbbítsátok a BA-nak. Legfelsőbb lelketek, vagyis a BA valami módon válaszolni fog nektek.
Most fordítsátok figyelmeteket a gerincetek aljára a gyökér csakrára, mert ez az az alap, ami behúzza a kozmikus energiát a KA testbe. A következő 5-10 percig maradjatok a korongban és hagyjátok, hogy az forogjon, tudatosságotokat a BA-ra es a gyökér csakrára irányítva. Energia fog áramlani BA-tól a fizikai testeteken keresztül a gyökércsakrába. Néha ez nagyon gyengéd érzékelés lehet, máskor meg mint a lézer sugár, vagy tűz oszlop, de lehet áramlás is.
Nagyon sokféle módon érzékelhetitek.
Amint ez az energia lejön a BA-tól a gerincetek aljáig, átsugározza és energiával tölti fel KA testeteket. Ezt annyiszor csináljátok, ahányszor csak akarjátok. Mi azt ajánljuk, hogy tegyétek napjában egyszer. Ha sűrűn és huzamosabb ideig csináljátok, gyógyulási reakciót vált ki. Ez akkor történik meg, ha a KA testből a kozmikus energia átáramlik a fizikai test szerveibe, és ennek hatására azok felszabadítják a bennük felgyülemlett negativitást, mérgeket és anyagokat, melyek leszorítják élet erejüket. Idővel a KA test energiával töltődik fel, ami lehetővé teszi, hogy befogadja a nap áramlat részecskéit és ez felgyorsítja felemelkedéseteket. Ez az alap módszer, és mint már mondtuk, csináljátok naponta 5-10 percig mindaddig, amíg tiszta szándékotok, hogy feljebb lépjetek a tudatosságban.
Most figyelmeteket a planetáris szolgálatra szeretnénk fordítani és az energia felszabadításra, amit mi A Nagy Triad-nak nevezünk.
Április első hétvégéjére (Április 3-5, 2009) hívjuk össze a Washingtoni Seattle-ben a gyülekezetet, ahol alkalmazni fogjuk az itt megvitatott Holont a három hang szentéllyel kapcsolatban, amelyeket a fizikai síkon New Mexico-ban, Costa Rica-ban és Nepálban hoztunk létre. E hármas egyesítése a felemelkedés fényének megnövelését szolgálja.
Ezt az eseményt megelőzően, Március közepe táján egy újabb közleményt, egy újabb Planetáris üzenetet adunk át az útmutatásokkal azok számára, akik fizikailag nem tudnak csatlakozni hozzánk Seattle-ben. Ezek az útmutatások lehetővé teszik mindazok számára, akik fizikailag nem lehetnek jelen, hogy csatlakozzanak hozzánk energetikai szinten és reszt vegyenek a Planetáris szolgálat eme akciójában.
Az egyiptomi mítosz és beavatási tudás szerint civilizációtok most az úgynevezett ANMIT beavatáson megy keresztül, ami lényegileg az átjáró a hatalomra törekvésből a szeretetbe és a magasabb valóságokba, ami a felsőbb csakrákon át érzékelhető.
Küzdelem folyik azok között, akik a konfliktusok világát akarják állandósítani, ahol ők magukhoz tudják ragadni és gyakorolni a hatalmat, és azok között, akik életüket együttműködésben kívánják élni megértve, hogy minden élet egymáshoz kapcsolódik.
A gyülekezetnek kettős célja van:
- hogy az itt megvitatott Holont és a nap áramlat hasznosítását az egyéni felemelkedésben mester szintre tökéletesítsük;
- hogy felszabadítsuk a Föld érzelmi szférájában a spirituális felemelkedés energiáját ami az összes élet javát szolgálja és hozzásegít az együttműködés oldalára billenteni a mérleg serpenyőjét a konfliktusok helyett.
tomkenyon.com
espavo.hu
holon

Népszerű bejegyzések

Színek, számok, vonzódások

A színek rezgései jól megfoghatóak, egyszerűen megismerhetők, mint a számok, és nagy vonalakban át is válthatók. A kedvenc színek gyakran megegyeznek a sorsszám vagy a név színeivel. A sorsszám által hordozott szín pontosabb, míg a névhez rendelhető színek rezgése diszharmonikus lehet. Ilyenkor az ember idegennek érzi, vagy meg is változtatja a nevét, esetleg a becenévvel, nicknévvel nő össze. A komplementer színek alkalmazása a mindennapokban segíthet. HOGYAN SZÁMOLJUNK SORSSZÁMBÓL? A teljes születési dátum számjegyeit kell egyenként összeadni és egyjegyűre hozni. (pl: 1945 augusztus 7, 1+9+4+5+8+7=34 3+4=7, ebben az esetben a sorsszám 7) Amennyiben eredményként mesterszámot kapunk (11, 22, 33), önmagában és összeadva is értelmezhető, így a 11 kapcsolódik az ibolya, a 22 kapcsolódik az arany és magenta, a 33 kapcsolódik a mindent magába foglaló fehér ragyogással is. A SZÍNEKHEZ TARTOZÓ SZÁMÉRTÉKEK: 1 - VÖRÖS 2 - NARANCS 3 - SÁRGA 4 - ZÖLD 5 - KÉK 6 - INDIGÓ 7 és 11 -

Moldavit, a hullócsillag

A moldavit, meteoritok belsejében a Földre érkezett tektit. Üvegszerű, nem kristályos szerkezetű kő, amelynek egyik fő alkotóeleme amorf szilícium dioxid. Csak sejteni lehet, hogy ez a rejtélyes ásvány idősebb a földben született társainál. Sötét, mélyzöld színű és minden darabja átlátszó, sajátos mintázattal. Természetes formában még ékszerben is sokkal szebb, mint a csiszolt változatai. Erős hatású kő, amely jelentős energia és információtároló képességgel bír, bár sérülékenyebb az általunk használt kristályos kvarcoknál. Keleten főként a szív és koronacsakrára gyakorolt erős hatása miatt használják és tekintik ritka, de szent meditációs kőnek. Mindkét említett energiaközpontot aktiválja. Regeneráló tulajdonsága is ezen a szinten nyilvánul meg. Gyógyító és kiegyensúlyozó hatását nem csak a fizikai test regenerációjához és gyógyításához használják fel, hanem például a felsőbb dimenziókhoz történő kapcsolódást segítik vele elő. A moldavit úgy viselkedik, mint egy interdimenzioná

Herkimer gyémánt

A Herkimer gyémánt tiszta, ragyogó megjelenésű, színtelen kvarc, amely rövid, két csúcsban végződő alakzatát a természettől nyeri, és így lelhető fel a Föld több pontján, New Yorktól Tibetig. Nevét a New York melletti lelőhelyről kapta. Kristályos szilícium-dioxid, amelyben helyenként szivárványszínű zárványok, levegő, ritkán víz, esetleg apró szénszemcsék találhatók. Érdekes kivételek a füstkvarchoz hasonlító darabok, amelyek egészen más metafizikai tulajdonságokat hordoznak. Számmisztikai megfelelője a 3-as, Raziel angyal energiájához kapcsolódik, de minden jellegű felsőbb kapcsolatteremtéshez, gyógyításhoz, angyalkommunikációhoz alkalmas. Kiemelkedően magas rezgésű kristály, amely rövid, kétvégű formájánál fogva két irányú energiaáramlást tesz lehetővé és nem csak átvezeti, hanem tárolja és visszaközvetíti az információt. A tisztánlátás és a telepatikus képességek fokozása miatt népszerű, a tudatos álmodók és pszichikai képességekkel kísérletezők kedvenc köve. Felerősít minden

Nehézfémek kiürítése a szervezetből

A nehézfémek felhalmozódása már újszülött korban elkezdődik, befolyásolja az anya szervezetéből érkező nehézfémmennyiség, később a levegő, a víz és az élelmiszerek minősége. Az amalgámtömések ideje lejárt, de aki érintett, az élete végéig magában hordja annak nyomait. Az ólom, higany, alumínium, kadmium gyakran említett mérgek, kiemelten érintik az idegrendszert és a zsírszövetet. A kiürítésük első számú gyógynövénye a koriander (Coriandrum sativum, kínai petrezselyem), de aki keresett már koriander cseppeket a boltokat járva, az tudja, hogy házi receptre lesz szüksége, vagy teljes kezelésre kell bejelentkeznie ahhoz, hogy hozzájusson. Íme a házilag elkészíthető receptek: KORIANDER TINKTÚRA: 60g szárított koriander levél 10g tört koriander mag 500ml 40%-os alkohol vagy kiváló minőségű vodka, vagy tiszta gyümölcspálinka desztillált víz Egy jól zárható, nagyon tiszta edényben az aprított levelet és magot kevés desztillált vízzel összekeverjük, majd jó meleg dunsztba tesszük 4

A teremtés rezgései / Összhangban a világegyetemmel

Minden frekvencia. A megnyilvánulttól a láthatatlanig minden rezgésekből áll, a rezgések által érthető, és a rezgések által változtatható meg. Az emberi energiamezőre folyamatosan frekvenciák özöne hat, átalakítva az életminőséget minden pillanatban, és ezt befolyásolni nagyon nehéz. A tudatosan alkalmazott frekvenciák közül kiemelkedik a solfeggio sorozat, ami idővel hatról kilencre bővült (majd kiegészült még kettővel). Ősi hangok, újrafelfedezésük és leírásuk Dr Leonard Horowitz és Dr Joseph Pluto munkájához kötődik. A solfeggio frekvenciák a harmónia hangjai, rezgésigazítók, erős átalakító hatással vannak az emberi energiamezőre. Gyógyítanak, helyreállítanak. A kilenc alapfrekvencia mindegyike a létezés különböző szintjén hat. A solfeggio frekvenciák titka a kilenc ágú csillag titka. A Pythagoreusi matematika által fejthető meg, minden hang a 3, 6 és 9-es számon át fejezi ki a világegyetem harmóniáját. HOGYAN HASZNÁLJUK A HANGOKAT? Használatuk egyszerű. A vonzás és összeh

Himalájai kvarc, a megvilágosodás kristálya

A himalájai kristály, más néven tibeti kvarc az ásványvilág kiemelten erős képviselője. A hegyikristály minden jellemzője igaz rá és még sokkal több. Magas tisztaságú és rezgésű szilícium dioxid. A fekete zárványokkal tarkított kristály erős kapcsolatban áll a földdel, ez hatását megsokszorozza. A kevésbé látható "szennyeződések" érdekes fényjátékokat hoznak létre, gyakran meg is mutatják, hogy az ásvány a fény teljes spektrumát kifejezi. Raziel és Uriel angyalok energiájához kapcsolódik, de a kő saját programmal rendelkezik, ami meghatározza a vele való munkát. Ajtót nyit a személyes és egyetemes felsőbb valóságokra. A szellemi tisztaság, a látomások és a megvilágosodás kristálya, részben a saját programjának köszönhetően, részben annak, hogy transzformátorként óriási hatású meditációs kő, tele meglepetéssel. Ráhangolódva és összekapcsolódva a kristállyal, könnyen elérhetővé teszi a keresett tudást, megvilágítja az összefüggéseket. Képes látomásokat, sorozatos megvilá

Mihály Arkangyal

Mihály Arkangyal nevének jelentése: aki Istenhez hasonlatos. Az irgalom hercege. Szimbóluma a kard, megjelenése a kék, lila és fehér fény. Védelmező és vezető. Miben kérhetjük a segítségét? Vezetés, védelem, démonűzés, igazság, hit, akaraterő, életerő, bátorság, világosság, tisztaság.

Turmalin

A turmalin gyönyörű, magas szilíciumtartalmú kristály. Gyakran tökéletesen tiszta, egyetlen kristályon belül több színben tündököl és tökéletes kristályalakzatban növekszik. Színei: rózsaszín, bíbor, zöld, indigó, színtelen, barna és fekete. Metatron energiájához kapcsolható és a 11-es számhoz. A harmónia, érzékenység, béke, nyugalom, intuíció, tisztaság és szépség köve. Kiegyensúlyoz. A színtelen turmalint a látnoki képességek fokozására használják. A kék turmalin tökéletes indigó színű és hatású, nagyon ritka. A rózsaszín és zöld kristály egy kőben (dinnyeturmalin) vagy ékszerben gyerekeknek a legjobb választás minden ásvány közül. A fekete turmalin átlátszatlan vagy enyhén áttetsző, egyedülálló tulajdonsága, hogy nagy mértékben elnyeli a sötét, terhelő energiákat, így gyakorlatilag lehúzza viselőjéről és nem közvetíti vissza. Ez lehet az oka annak a hiedelemnek, hogy a fekete turmalint nem kell tisztítani. Ennek ellentmondok, mert hanggal és energiával jól tisztítható. Legaláb

Az alábecsült cirkon

A cirkon, vagy ahogyan még nevezik hiacint, gyémántragyogású cirkónium-szilikát kristály. Természetes formában általában fehér, sárgásfehér, sárga, vöröses, zöld és füstszínű. A természetes ibolya és kék cirkon szinte elérhetetlenül ritka, szintetikus változata elterjedt és népszerű. Raziel angyal egyik jelképe. A kristály színárnyalatától függően szimbolikusan mind a Naphoz, mind a Holdhoz kapcsolható. A fehér cirkon felületesen szemlélve összetéveszthető a gyémánttal, a ragyogása alig marad el mögötte. A gyémánt 33-as szimbólumától eltérően a cirkon száma 4. A különbség az a tény, hogy szén helyett szilíciumot tartalmaz. A bölcsesség, tekintély, elragadtatás, öröm és megnyugvás kristálya. Kiegyensúlyozó és tisztánlátást segítő hatása van. Amennyiben az integráció a fő irányvonal, a cirkon összhangot teremt. A bibliai időkben nagy tekintélynek örvendett, akkoriban a démonűzésben is szerepe volt. Az utóbbi években a divat szintetikus tömeggyártásának áldozatául esett. Könnyű ci

Taaffeit és Musgravit, a fejedelmi ikerpár

Még nyolcvan éve sincs, hogy a taaffeit feltűnt a drágakövek palettáján, harminc évvel később követte a hozzá legközelebb álló musgravit is. Lenyűgöző szépségű, fejedelmi kincsek, amik összetételükben és megjelenésükben alig megkülönböztethetők. Összetételük különleges, kristályos magnézium-vas-cink-alumínium-berillium-oxid. Alapszíneiben mindkettő szürkés lila, egyetlen látványos különbség, hogy a taaffeit világosabb. Mindkét ásvány az ibolya szín spektrumán mozog, a musgravit egészen mély szürkéskék árnyalatokba hajlik, míg a taaffeit éteribb, halványabb jelenség. A szürkébb kövek gyakran olajzöld fényt tükröznek. Áttetszőek, csiszolva üvegszerűek, mégis fényjátékokat játszva ragyognak. A musgravit energiája közel áll az ametiszt hez, a taaffeit kevésbé, a rezgésük nagyon magas. Mindkét kristály kapcsolható Zadkiel és Michael arkangyalok energiájához, és jól használhatók az ibolya fény munkáihoz, meditációkhoz. A hatalom, tisztaság, átalakulás és tökéletesség királyi szimbóluma