Ugrás a fő tartalomra

Az Egyensúly Holonja

hathorok
Hathorok 2007 február 3-i üzenetéből:

Javasoljuk, hogy kísérletezzetek ezzel, és tökéletesítsétek ezt a nagyon egyszerű mértani alakzatot! Tartsátok mindig magatoknál a tudatotok éber részében, hogy amikor csak akarjátok, meg tudjátok teremteni szükség szerint, magatok és azok számára, akikkel kapcsolatban álltok.
”Holonnak nevezzük, és pedig az a holon, ami oktaéder, vagyis az egyensúly holonja. Képzeld el, amint körülvesz egy fénypiramis, ami kiterjed föléd, és egy ezzel megegyező piramis van alattad is. Ezek négyzet alapú piramisok, az egyik csúcsával felfelé, a másik csúcsával lefelé. Te ennek a közepében vagy. Ha fekszel, akkor a négyzeten vagy, ahol a két fél piramis összeér, és a feletted lévő piramis pontos mása az alattad lévő piramisnak. Akkorára készíted ezt, amekkorára akarod, csak legyél teljesen a belsejében."
"Ha állsz vagy ülsz, az oktaéder tengelye túlér a tested közepén, úgy, hogy, ha egy vonalat húznál a piramis csúcsán keresztül középen lefelé az ellentétes piramis csúcsáig, akkor ez a vonal a tested közepén haladna végig. Ez az oktaéder kiegyenlíti az energiát. Ez a férfi és a női aspektus tudatosságának kiegyensúlyozása. Ne tévesszen meg, hogy ez ilyen egyszerű! Ez egy erőteljes eszköz a finomenergiák kiegyensúlyozásához."
holon
Az oktaéder az öt háromdimenziós mértani alakzat egyike, amit együtt platóni testekként ismerünk. Az oktaédernek összesen 8 oldala van, innen az okta szótő, ami 8-at jelent. A felső piramisnak 4 oldala van, az alsó piramisnak is 4 oldala van, és a két piramis alapjának találkozásánál van egy négyzet. A platóni testek a természetben megtalálhatók, elsősorban mint kristályszerkezetek, illetve atomi vagy molekuláris alakzatok. Ezoterikus értelemben minden egyes platóni testnek sajátos energetikai hatása van.
Amikor ez az Egyensúlyi Holon működésbe lép, akkor az egyensúly és a védelem érzéseit közvetíti.
Az Egyensúlyi Holon úgy jön létre, hogy fényből alakítunk egy oktaédert magunk körül a képzeletünk erejével. Mindegy, milyen színű. A szín változhat spontán módon a tudatállapotodtól függően.
Ha állsz vagy ülsz, az oktaéder tengelye (azaz: az a képzeletbeli vonal, ami átmegy mindkét piramis csúcsán és középen találkozik) minden valószínűség szerint a tested középvonala mentén halad végig. Képzeletben elhelyezkedhetsz fent, a felső piramis csúcsa mellett vagy lent az alsó piramis csúcsánál. Más szóval: az oktaéder középső síkja, ahol a két piramis találkozik egy négyzetben, a tested bármelyik részével egybeeshet. Lehet, hogy a szíveddel hoztad egybe vagy a fejeddel vagy a lábaddal. Egy kicsit sem számít a kiegyensúlyozó hatása szempontjából. Kísérletezz! Találd meg, mi működik neked legjobban! Az a fontos, hogy teljesen a belsejében legyél.
A 2007. január 18-i üzenetben a Hathorok adtak információt az Egyensúlyi Holon különböző helyekre, valamint nehéz helyzetben lévő embereknek való elküldéséhez, hogy kiegyenlítő energiát juttassunk el hozzájuk. Ebben az esetben az Egyensúlyi Holon megteremtése nagyon hasonló, azzal a különbséggel, hogy nyilvánvalóan nem te leszel a Holon belsejében, hanem azok az emberek vagy helyek, akiknek küldöd a Holont. Más szóval ha elküldöm az Egyensúlyi Holont a Föld valamelyik pontjára, ezt a területet helyezem képzeletben a Holon belsejébe.
Egyébként ezeket az Egyensúlyi Holonokat a Föld bármely részére elküldhetjük (ha a hitrendszered eljuttat oda). Egyensúlyi Holonokat küldeni egyfajta jó cselekedet, de mások valóságába ne keveredjetek! Mindenkinek megvan a joga a maga szenvedéséhez. Ha kiterjeszted a szándékodat másokra, akik ezt nem akarják, az ezekkel a finomenergiákkal való visszaélést jelenti!
Az Egyensúlyi Holon küldésének megtanulása legyen játék! Játsszatok vele! Esetleg forgassátok meg! Változtassátok a színeit! Találjátok meg, hol a legjobb elhelyezkednetek az alakzat belsejében! Különböző napszakokban gyakoroljátok! Teremtsétek meg az Egyensúlyi Holont mindenféle helyen! Senki sem fogja tudni, mit csináltok éppen. Csináljátok bevásárlás közben, amikor leviszitek a szemetet, vagy azok alatt az átkozott reklámok alatt tévénézés közben! Gyakorlatilag végtelen sok helyen lehet ezt végezni. Az a lényeg, hogy eleget gyakoroljátok, hogy amikor érzelmileg vagy energetikailag kiestek a középpontotokból vagy a tengelyetekből, gondolkodás nélkül képesek legyetek megalkotni ez Egyensúlyi Holont. És akkor nagyon jó szövetségesetekké válik.
tomkenyon.com

Népszerű bejegyzések

Citrin, az aranykvarc

A citrin az ametiszt mellett az egyik legszebb megjelenésű kvarckristály. Ragyogóan szép, különösen a tiszta sárga, aranykvarc árnyalatok.

Numerológiailag a 6-os szám fejezi ki, rezgése Jophiel arkangyal és Kuthumi energiájához kapcsolódik.

Az emelkedett szellemiség, függetlenség, eredetiség, kreativitás és erő köve. Új utakra terel. Művészi beállítottságú emberek joggal vonzódnak hozzá. Fokozza az intuíciót, fogékonnyá tesz a teljesség, az egyetemes látásmód megtapasztalására. Az ametiszthez hasonlóan diszharmónia esetén ideges tüneteket okozhat, de ez kizárt, ha szimpátiából választjuk. Ebben az esetben kiegyensúlyoz, megnyugtat, az erő és magabiztosság érzésével tölt el.

Manapság a siker, bőség és szerencse köveként ismert, ennél azonban sokkal többet tud. Védelemre inkább a régebbi időkben használták és főleg a férfiak körében volt népszerű.

Eredeti megjelenésében a kristály gyakran barnás árnyalatú, magas hőfokon változik aranyszínű, kimondottan feltűnő, ragyogó drágakővé. Az…

Pirit, az energiapajzs

A pirit átlátszatlan, tömör vas-szulfid, amely általában arany és világos rézszínben található meg. Ez a tulajdonsága első látásra könnyen megtéveszti az embereket, ezért kapta a bolondok aranya gúnynevet. Az ásvány természetes formájában igazán szép, különösen a kocka alakzatokban képződött darabok.

Száma a négyes, az angyalok közül Uriel energiájához kapcsolható.

Népszerű szerencsekő, az erős akarat, siker, inspiráció, gazdagság és jólét kifejezője, de ennél sokkal többet tud. Magas rezgésű földelő ásvány, használata energikussá és magabiztossá tesz. Védelmező tulajdonsággal bír, tisztít és kiegyensúlyoz. Az auramező határait védi és megtartja, igyekszik regenerálni a sérült energiamezőt és megtartani az energiát. Ez a tulajdonsága hatásos védelmezővé teszi, árnyékol és pajzsként viselkedik, eltaszítva a viselőjével nem harmonizáló energiákat. Ehhez elég egy marokkövet a test közelében, például zsebben tartani.

Gömb vagy tojás alakúra csiszolva a térharmonizálásban használják, de…

Az átutazó ébredése

Az átutazó ébredése fejezi ki a jelenleg uralkodó életérzést. Személyes pillanat, sok millió ember személyes pillanata, abszolút szinkronicitásban összehangolva.

Az átmenet energiája úgy tombol mindenütt, mintha fejre állt volna a világ. A lehetőségek teljes skálája játszik, az őrült ellenállástól az átutazó szemlélődő nyugalmáig. Most mindenkinek csak saját magával van dolga.

Az ember személyes világa valóban a feje tetejére állni látszik. Ami eddig bevált, váratlanul csődöt mond, és minden új, amit készek vagyunk megismerni, működik. Miközben az egység vonzása örvénylik, a dualitás harsányan viccelődik velünk. Mindehhez a fegyorsult teremtés, meglepetésekkel teli, szokatlanul gyors manifesztációk játszanak.

Itt már tényleg csak a szemlélő nyugalma segít. Elfogadni, megengedni, mosolyogni, mert éppen születik valami új és gyönyörű.

Turmalin

A turmalin gyönyörű, magas szilíciumtartalmú kristály. Gyakran tökéletesen tiszta, egyetlen kristályon belül több színben tündököl és tökéletes kristályalakzatban növekszik. Színei: rózsaszín, bíbor, zöld, indigó, színtelen, barna és fekete.

Metatron energiájához kapcsolható és a 11-es számhoz.

A harmónia, érzékenység, béke, nyugalom, intuíció, tisztaság és szépség köve. Kiegyensúlyoz. A színtelen turmalint a látnoki képességek fokozására használják. A kék turmalin tökéletes indigó színű és hatású, nagyon ritka. A rózsaszín és zöld kristály egy kőben (dinnyeturmalin) vagy ékszerben gyerekeknek a legjobb választás minden ásvány közül.

A fekete turmalin átlátszatlan vagy enyhén áttetsző, egyedülálló tulajdonsága, hogy nagy mértékben elnyeli a sötét, terhelő energiákat, így gyakorlatilag lehúzza viselőjéről és nem közvetíti vissza. Ez lehet az oka annak a hiedelemnek, hogy a fekete turmalint nem kell tisztítani. Ennek ellentmondok, mert hanggal és energiával jól tisztítható. Legalább …