Ugrás a fő tartalomra

A tudatalatti mezsgyéjén innen és túl

theta
A tudatalatti mezsgyéjén nap mint nap könnyedén siklunk át, ám a vele való munkához éles figyelem, éberség és ragyogó emlékezet kell. A tudatállapotok határait éppen az tartja fenn, hogy az ember nem tudatosítja. Így lehetséges az, hogy aki meditációhoz szokott, az lazán működik théta agyhullám aktivitásban. A közelmúltban Hypergamma és a többiek címen írtam az agyhullámokról, a mai kedvencem egyértelműen a THÉTA.

A théta a meditáció hullámhossza, ami ihletett, kreatív állapotba repít, éberen még sokkal inkább, mint álomállapotban, mert ilyenkor a tudatalatti nyitva van. Minden elérhető, tudatosítható, innen ered az oldások hatékonysága és a kreatív megnyilvánulások bősége. Thétában lenni olyan, mint egy nagy, isteni mosoly. Itt kap erőt a vizualizációk hatékonysága, itt íródnak felül a régi programok. Minden könnyebben elérhető és képlékeny. A következő rejtélyes határ mögött húzódó delta aktivitás is alkalmas, de ember legyen a talpán, akit nem ringat csodás, mély, gyógyító álomba.

A tudatalatti programozása személyes és felelős döntés, mindent szó szerint vesz, a tagadások, az irónia és más cirkalmas szófordulatok kellemetlen meglepetéseket szülnek. Mondhatnám úgy is, hogy beszélgess egy zseniális autistával és megérted, hogyan működsz a mélyben.

A théta spontán létrehozását, kiaknázását több éves meditáció és néhány tanfolyam egyaránt ígéri. Hétköznapi használatra nekem az agyféltekék szinkronizálása során létrehozott státusz kiválóan bevált. (Példaképpen csodás tapasztalatokhoz segítenek a következő CD-k: Dr Jeffrey Thompson: Healing Mind System; Meditative Rainforest; Meditative Ocean; Theta Meditation System; Centerpointe: Making Change Easy; Super Longevity; Monroe Institute: Deep Journeys)

Népszerű bejegyzések

Herkimer gyémánt

A Herkimer gyémánt tiszta, ragyogó megjelenésű, színtelen kvarc, amely rövid, két csúcsban végződő alakzatát a természettől nyeri, és így lelhető fel a Föld több pontján, New Yorktól Tibetig. Nevét a New York melletti lelőhelyről kapta. Kristályos szilícium-dioxid, amelyben helyenként szivárványszínű zárványok, levegő, ritkán víz, esetleg apró szénszemcsék találhatók. Érdekes kivételek a füstkvarchoz hasonlító darabok, amelyek egészen más metafizikai tulajdonságokat hordoznak.

Számmisztikai megfelelője a 3-as, Raziel angyal energiájához kapcsolódik, de minden jellegű felsőbb kapcsolatteremtéshez, gyógyításhoz, angyalkommunikációhoz alkalmas.

Kiemelkedően magas rezgésű kristály, amely rövid, kétvégű formájánál fogva két irányú energiaáramlást tesz lehetővé és nem csak átvezeti, hanem tárolja és visszaközvetíti az információt. A tisztánlátás és a telepatikus képességek fokozása miatt népszerű, a tudatos álmodók és pszichikai képességekkel kísérletezők kedvenc köve.

Felerősít minden r…

Citrin, az aranykvarc

A citrin az ametiszt mellett az egyik legszebb megjelenésű kvarckristály. Ragyogóan szép, különösen a tiszta sárga, aranykvarc árnyalatok.

Numerológiailag a 6-os szám fejezi ki, rezgése Jophiel arkangyal és Kuthumi energiájához kapcsolódik.

Az emelkedett szellemiség, függetlenség, eredetiség, kreativitás és erő köve. Új utakra terel. Művészi beállítottságú emberek joggal vonzódnak hozzá. Fokozza az intuíciót, fogékonnyá tesz a teljesség, az egyetemes látásmód megtapasztalására. Az ametiszthez hasonlóan diszharmónia esetén ideges tüneteket okozhat, de ez kizárt, ha szimpátiából választjuk. Ebben az esetben kiegyensúlyoz, megnyugtat, az erő és magabiztosság érzésével tölt el.

Manapság a siker, bőség és szerencse köveként ismert, ennél azonban sokkal többet tud. Védelemre inkább a régebbi időkben használták és főleg a férfiak körében volt népszerű.

Eredeti megjelenésében a kristály gyakran barnás árnyalatú, magas hőfokon változik aranyszínű, kimondottan feltűnő, ragyogó drágakővé. Az…

Pirit, az energiapajzs

A pirit átlátszatlan, tömör vas-szulfid, amely általában arany és világos rézszínben található meg. Ez a tulajdonsága első látásra könnyen megtéveszti az embereket, ezért kapta a bolondok aranya gúnynevet. Az ásvány természetes formájában igazán szép, különösen a kocka alakzatokban képződött darabok.

Száma a négyes, az angyalok közül Uriel energiájához kapcsolható.

Népszerű szerencsekő, az erős akarat, siker, inspiráció, gazdagság és jólét kifejezője, de ennél sokkal többet tud. Magas rezgésű földelő ásvány, használata energikussá és magabiztossá tesz. Védelmező tulajdonsággal bír, tisztít és kiegyensúlyoz. Az auramező határait védi és megtartja, igyekszik regenerálni a sérült energiamezőt és megtartani az energiát. Ez a tulajdonsága hatásos védelmezővé teszi, árnyékol és pajzsként viselkedik, eltaszítva a viselőjével nem harmonizáló energiákat. Ehhez elég egy marokkövet a test közelében, például zsebben tartani.

Gömb vagy tojás alakúra csiszolva a térharmonizálásban használják, de…

Az átutazó ébredése

Az átutazó ébredése fejezi ki a jelenleg uralkodó életérzést. Személyes pillanat, sok millió ember személyes pillanata, abszolút szinkronicitásban összehangolva.

Az átmenet energiája úgy tombol mindenütt, mintha fejre állt volna a világ. A lehetőségek teljes skálája játszik, az őrült ellenállástól az átutazó szemlélődő nyugalmáig. Most mindenkinek csak saját magával van dolga.

Az ember személyes világa valóban a feje tetejére állni látszik. Ami eddig bevált, váratlanul csődöt mond, és minden új, amit készek vagyunk megismerni, működik. Miközben az egység vonzása örvénylik, a dualitás harsányan viccelődik velünk. Mindehhez a fegyorsult teremtés, meglepetésekkel teli, szokatlanul gyors manifesztációk játszanak.

Itt már tényleg csak a szemlélő nyugalma segít. Elfogadni, megengedni, mosolyogni, mert éppen születik valami új és gyönyörű.