Ugrás a fő tartalomra

Az imák valósága

angyal
Miért van az, hogy milliószor könnyebb imákban és segítőkben csalódott embert találni, mint olyat, aki képes valódi segítséget kérni és megkapja a válaszokat?
Európai kultúránkban elsősorban a közvetlenül Istent megszólító imák elfogadottak. Az angyali segítségkérés elsikkadt a szokások erdejének mélyén, pedig több szempontból célravezetőbb, mivel hatékonyabb olyan kapcsolatban dolgozni, ahol ismert a partner neve. Isten nevét kevesen ismerik és kevesen is igénylik.

Az angyalok Isten megnyilvánulásának erői, fényének sugarai, akiknek vagy a nevét, vagy csoportjuk megszólítását biztosan meg tudjuk fogalmazni. Ennyi szükséges egy sikeres kapcsolathoz. Az angyalok által egyszerűbb módon a forráshoz fordulunk.
Manapság a legismertebb angyalokat, arkangyalokat szokás megszólítani, de az esszénus hagyományok például a megnyilvánulások szerint nevezik meg őket. Általuk lettek ismertek többek között az elemek angyalai. Ez erős és hatásos módszer az angyalkommunikációhoz.

Az imák valóságának másik sarkpontja az idő. Az időbe zárt ember az időtlenhez imádkozik. Az egyik legszebb gondolat, amit valaha meghallottam az, hogy "Isten a jelen Istene". Mint minden, ami örök, nincs az időbe zárva. Isten a Most-ban van, ott is kell megszólítani. A múltba vagy a jövőbe révedt ember imája a múltba vagy a jövőbe száll, és ott biztosan nem hallgatja meg senki.

Miért fontosak az imák?


A lényeg túlmutat a személyes valóságon.
Néha úgy érezhetjük, hogy a változó világ eseményeinek csak nézői vagyunk, de ez sosem igaz. Minden ember részt vesz ebben a maga módján, aktívan vagy passzívan, akarattal vagy az akarat hiányával. Az érdektelenség és struccpolitika is állásfoglalás.

Felsorolhatatlan a szereplők, élethelyzetek és csoporttudatok száma, melyekhez közünk van, erre fontos emlékezni, nap mint nap.
Felsorolhatatlan a segítők száma is. Gyakran azt hallom, hogy "hol van", "hol vannak" és "miért nem tesz", "nem tesznek semmit".
A válasz harmadik fele a legegyszerűbb. Hívni kell őket. Az ember világában az van jelen, akit az ember behív és beenged. A segítők készen állnak, arra várva amikor az ember készen áll.

Ideje szembenézni az elrontott valósággal és újrakezdeni. Az imák varázslatosak. Amikor a cél ismert és abszolút fókuszban van, a valódi imákból csodák születnek.