Ugrás a fő tartalomra

Az imák valósága

angyal
Miért van az, hogy milliószor könnyebb imákban és segítőkben csalódott embert találni, mint olyat, aki képes valódi segítséget kérni és megkapja a válaszokat?
Európai kultúránkban elsősorban a közvetlenül Istent megszólító imák elfogadottak. Az angyali segítségkérés elsikkadt a szokások erdejének mélyén, pedig több szempontból célravezetőbb, mivel hatékonyabb olyan kapcsolatban dolgozni, ahol ismert a partner neve. Isten nevét kevesen ismerik és kevesen is igénylik.

Az angyalok Isten megnyilvánulásának erői, fényének sugarai, akiknek vagy a nevét, vagy csoportjuk megszólítását biztosan meg tudjuk fogalmazni. Ennyi szükséges egy sikeres kapcsolathoz. Az angyalok által egyszerűbb módon a forráshoz fordulunk.
Manapság a legismertebb angyalokat, arkangyalokat szokás megszólítani, de az esszénus hagyományok például a megnyilvánulások szerint nevezik meg őket. Általuk lettek ismertek többek között az elemek angyalai. Ez erős és hatásos módszer az angyalkommunikációhoz.

Az imák valóságának másik sarkpontja az idő. Az időbe zárt ember az időtlenhez imádkozik. Az egyik legszebb gondolat, amit valaha meghallottam az, hogy Isten a jelen Istene. Mint minden, ami örök, nincs az időbe zárva. Isten a Most-ban van, ott is kell megszólítani. A múltba vagy a jövőbe révedt ember imája a múltba vagy a jövőbe száll, és ott biztosan nem hallgatja meg senki.

MIÉRT FONTOSAK AZ IMÁK?

A lényeg túlmutat a személyes valóságon.
Néha úgy érezhetjük, hogy a változó világ eseményeinek csak nézői vagyunk, de ez sosem igaz. Minden ember részt vesz ebben a maga módján, akarattal vagy az akarat hiányával. Az érdektelenség és struccpolitika is állásfoglalás.

Felsorolhatatlan a szereplők, élethelyzetek és csoporttudatok száma, melyekhez közünk van, erre fontos emlékezni, nap mint nap.

Felsorolhatatlan a segítők száma is. Gyakran azt hallom, hogy "hol van", "hol vannak" és "miért nem tesz", "nem tesznek semmit".
A válasz harmadik fele a legegyszerűbb. Hívni kell őket. Az ember világában az van jelen, akit az ember hív és beenged. A segítők készen állnak, arra várva, amikor az ember készen áll.

Ideje szembenézni az elrontottnak vélt valósággal, és újrakezdeni. Az imák varázslatosak. Amikor a cél ismert és abszolút fókuszban van, a valódi imákból csodák születnek.

Népszerű bejegyzések

Mihály Arkangyal

Mihály Arkangyal nevének jelentése: aki Istenhez hasonlatos. Az irgalom hercege. Szimbóluma a kard, megjelenése a kék, lila és fehér fény. Védelmező és vezető. Miben kérhetjük a segítségét? Vezetés, védelem, démonűzés, igazság, hit, akaraterő, életerő, bátorság, világosság, tisztaság.

A Hawaiiak 27 életbölcsessége

1. NO'ONO'O - FELISMERÉS "Én - én vagyok: Isten egyik képviselője a Földön." 2. MOHALU - SZABADSÁG "Az univerzum határtalan. - Az univerzumban minden lehetséges. - Sohase mondd, hogy soha, sosem késő." 3. NANA PONO - FIGYELMESSÉG "Vizsgálj meg és ellenőrizz minden gondolatot, mert az teremti a valóságot." 4. IKE - TUDATOSSÁG "Gondolkodj pozitívan, mert az vagy, amit gondolsz, az vagy amit gondolsz arról, ami vagy és a világod olyan, amilyennek te gondolod." 5. MANA'O - CÉLZATOSSÁG "Állíts sorrendet: először mindig a legfontosabbat tedd." 6. KALELE - HIT "A hit teremti meg a valóságot, s köt össze téged az egyetlen igazsággal." 7. PULE - IMÁDSÁG "Az imádság teremti meg a valóságot, s köt össze téged az egyetlen igazsággal." 8. KULEANA - FELELŐSSÉG "A saját életéért - és csak azért - mindenki kizárólag saját maga felelős." 9. WEHE WEHE - ELHATÁROLÓDÁS "Ne engedd, hog

Kristályok, ásványok kiválasztása

A kristályok, ásványok kiválasztásának és vásárlásának alapszabálya a személyes jelenlét. Az ajándékba szánt kövek ritkán okoznak akkora örömet, mint a szimpátián alapuló kiválasztás. A siker titka az összhang. Minden egyes kristály éppen olyan egyedi, mint az ember, aki keresi. Minden ember saját rezgéstartománnyal bír, ami a kristályokra ugyanúgy igaz. Ezért a számunkra tökéletes kő, szó szerint megpendít bennünk egy húrt, azaz rezonál a mi rezgésünkre. Innen nézve könnyű megérteni, hogy a divatos szempontok, mint például a születéskövek listája miért garancia a sikertelenségre. Ritkán van tiszta egyezés a leírások alapján választott ajándék és a megajándékozott között. Ajándékozáskor leginkább ékszerekről van szó, ami sok szempontból befolyásolja az érzéseket, és előfordulhat, hogy diszharmónia alakul ki a kristályt magába foglaló ékszer és a viselője között. Sok ásványra könnyű ráhangolódni képek segítségével. Aki foglalkozik kristályterápiával, az tudja, hogy az energia a kő

Turmalin

A turmalin gyönyörű, magas szilíciumtartalmú kristály. Gyakran tökéletesen tiszta, egyetlen kristályon belül több színben tündököl és tökéletes kristályalakzatban növekszik. Színei: rózsaszín, bíbor, zöld, indigó, színtelen, barna és fekete. Metatron energiájához kapcsolható és a 11-es számhoz. A harmónia, érzékenység, béke, nyugalom, intuíció, tisztaság és szépség köve. Kiegyensúlyoz. A színtelen turmalint a látnoki képességek fokozására használják. A kék turmalin tökéletes indigó színű és hatású, nagyon ritka. A rózsaszín és zöld kristály egy kőben (dinnyeturmalin) vagy ékszerben gyerekeknek a legjobb választás minden ásvány közül. A fekete turmalin átlátszatlan vagy enyhén áttetsző, egyedülálló tulajdonsága, hogy nagy mértékben elnyeli a sötét, terhelő energiákat, így gyakorlatilag lehúzza viselőjéről és nem közvetíti vissza. Ez lehet az oka annak a hiedelemnek, hogy a fekete turmalint nem kell tisztítani. Ennek ellentmondok, mert hanggal és energiával jól tisztítható. Legaláb

A teremtés rezgései / Összhangban a világegyetemmel

Minden frekvencia. A megnyilvánulttól a láthatatlanig minden rezgésekből áll, a rezgések által érthető, és a rezgések által változtatható meg. Az emberi energiamezőre folyamatosan frekvenciák özöne hat, átalakítva az életminőséget minden pillanatban, és ezt befolyásolni nagyon nehéz. A tudatosan alkalmazott frekvenciák közül kiemelkedik a solfeggio sorozat, ami idővel hatról kilencre bővült (majd kiegészült még kettővel). Ősi hangok, újrafelfedezésük és leírásuk Dr Leonard Horowitz és Dr Joseph Pluto munkájához kötődik. A solfeggio frekvenciák a harmónia hangjai, rezgésigazítók, erős átalakító hatással vannak az emberi energiamezőre. Gyógyítanak, helyreállítanak. A kilenc alapfrekvencia mindegyike a létezés különböző szintjén hat. A solfeggio frekvenciák titka a kilenc ágú csillag titka. A Pythagoreusi matematika által fejthető meg, minden hang a 3, 6 és 9-es számon át fejezi ki a világegyetem harmóniáját. HOGYAN HASZNÁLJUK A HANGOKAT? Használatuk egyszerű. A vonzás és összeh

A Szfinx

"És ahogy ő csak tovább bámult keletnek, mintha mindig a Nap első sugarait figyelné, megvilágosodott előttem biztos feltámadásunk reménybeli jelképe, azé a feltámadásé, amely oly kétségtelen és oly elkerülhetetlen, mint maga a hajnalhasadás. Te annak része vagy, aki Halhatatlan és nemcsak az Időben él - szólalt meg végre a szfinx néma ajka. - Örökkévaló vagy és nem csupán múló test. Az ember lelkét nem lehet megölni, az nem halhat meg. Csak várakozik, szorosan beburkolva a szívben, mint ahogy én várakoztam homokba burkolva a te világodban. Ismerd meg önmagadat, ó halandó! Mert van Valaki benned, mint minden emberben, aki majd eljő és megáll a törvényszék előtt és tanúságot tesz róla, hogy van Isten!" Részlet Paul Brunton: Egyiptom titkai című könyvéből (1935)

Padparadscha

A padparadscha, habár zafírnak nevezik, a rubin és a zafír tulajdonságait mind magába foglalja. Rózsaszínes, narancsos naplementét idéző, lazacszínű alumínium-oxid, amely nem csak színében egyedülálló a kristályvilágban, hanem keménységében is. A gyémánt után a második legellenállóbb ásvány. Teljesen átlátszó, megjelenése üvegszerű. Nevét a lótuszvirágról kapta, varázslatos, szívmelengető színe, tisztasága és kifinomult szépsége után. Jelentése: a mennyország visszatükröződése a Földön. Száma a 3-as, rezgése Nada és Chamuel angyali energiáihoz kapcsolódik. A Nap és a Hold tápláló energiáit egyaránt képes közvetíteni. A bölcsesség, világosság és tisztaság kristálya, a szív bölcsességének kristályos megfelelője. Magas rezgésű szerencse és örömkő, a szerelmesek és a művészek inspirálója. Ihletet és önbizalmat ad, de a legmagasabb rendű isteni sugallatok körébe is kaput nyit, majd segít leföldelni a megvalósításhoz kapcsolódó energiákat. A tisztánérzékelés köve. Megnyugtató szépség

Agyféltekék szinkronizálása / kereszt gyakorlat

Dr Tom J Chalko által fedeztem fel ezt a szórakoztató, agyfélteke szinkronizáló módszert, a kereszt gyakorlatot. A koncentrációs gyakorlat az auralátás egyik módszereként vált ismertté. A lényege az, hogy egy-másfél méterről fókuszálva a két kört távolítani kell egymástól addig, amíg középen harmadikként, átfedésben megjelenik mindkettő egy fehér kereszttel a közepében. Amikor a fehér kereszt látható, akkor a két agyfélteke szinkronban van. A kép ingadozhat, a kereszt szárai időnként felváltva dominanciába kerülhetnek, ezt koncentrációval ki lehet egyenlíteni. Először néhány percig, később akár fél óráig érdemes gyakorolni naponta. A fokozatosság fontos, mert mellékhatásként fejfájást idézhet elő. A következő ábrával ugyanez a teendő, a végeredmény a jól ismert yin-yang szimbólum. A gyakorlat során a szemek két pontra fókuszálnak, ezért mindkét szem egyenesen előre néz.

Színek, számok, vonzódások

A színek rezgései jól megfoghatóak, egyszerűen megismerhetők, mint a számok, és nagy vonalakban át is válthatók. A kedvenc színek gyakran megegyeznek a sorsszám vagy a név színeivel. A sorsszám által hordozott szín pontosabb, míg a névhez rendelhető színek rezgése diszharmonikus lehet. Ilyenkor az ember idegennek érzi, vagy meg is változtatja a nevét, esetleg a becenévvel, nicknévvel nő össze. A komplementer színek alkalmazása a mindennapokban segíthet. HOGYAN SZÁMOLJUNK SORSSZÁMBÓL? A teljes születési dátum számjegyeit kell egyenként összeadni és egyjegyűre hozni. (pl: 1945 augusztus 7, 1+9+4+5+8+7=34 3+4=7, ebben az esetben a sorsszám 7) Amennyiben eredményként mesterszámot kapunk (11, 22, 33), önmagában és összeadva is értelmezhető, így a 11 kapcsolódik az ibolya, a 22 kapcsolódik az arany és magenta, a 33 kapcsolódik a mindent magába foglaló fehér ragyogással is. A SZÍNEKHEZ TARTOZÓ SZÁMÉRTÉKEK: 1 - VÖRÖS 2 - NARANCS 3 - SÁRGA 4 - ZÖLD 5 - KÉK 6 - INDIGÓ 7 és 11 -

Herkimer gyémánt

A Herkimer gyémánt tiszta, ragyogó megjelenésű, színtelen kvarc, amely rövid, két csúcsban végződő alakzatát a természettől nyeri, és így lelhető fel a Föld több pontján, New Yorktól Tibetig. Nevét a New York melletti lelőhelyről kapta. Kristályos szilícium-dioxid, amelyben helyenként szivárványszínű zárványok, levegő, ritkán víz, esetleg apró szénszemcsék találhatók. Érdekes kivételek a füstkvarchoz hasonlító darabok, amelyek egészen más metafizikai tulajdonságokat hordoznak. Számmisztikai megfelelője a 3-as, Raziel angyal energiájához kapcsolódik, de minden jellegű felsőbb kapcsolatteremtéshez, gyógyításhoz, angyalkommunikációhoz alkalmas. Kiemelkedően magas rezgésű kristály, amely rövid, kétvégű formájánál fogva két irányú energiaáramlást tesz lehetővé és nem csak átvezeti, hanem tárolja és visszaközvetíti az információt. A tisztánlátás és a telepatikus képességek fokozása miatt népszerű, a tudatos álmodók és pszichikai képességekkel kísérletezők kedvenc köve. Felerősít minden