Ugrás a fő tartalomra

Az imák valósága

angyal
Miért van az, hogy milliószor könnyebb imákban és segítőkben csalódott embert találni, mint olyat, aki képes valódi segítséget kérni és megkapja a válaszokat?
Európai kultúránkban elsősorban a közvetlenül Istent megszólító imák elfogadottak. Az angyali segítségkérés elsikkadt a szokások erdejének mélyén, pedig több szempontból célravezetőbb, mivel hatékonyabb olyan kapcsolatban dolgozni, ahol ismert a partner neve. Isten nevét kevesen ismerik és kevesen is igénylik.

Az angyalok Isten megnyilvánulásának erői, fényének sugarai, akiknek vagy a nevét, vagy csoportjuk megszólítását biztosan meg tudjuk fogalmazni. Ennyi szükséges egy sikeres kapcsolathoz. Az angyalok által egyszerűbb módon a forráshoz fordulunk.
Manapság a legismertebb angyalokat, arkangyalokat szokás megszólítani, de az esszénus hagyományok például a megnyilvánulások szerint nevezik meg őket. Általuk lettek ismertek többek között az elemek angyalai. Ez erős és hatásos módszer az angyalkommunikációhoz.

Az imák valóságának másik sarkpontja az idő. Az időbe zárt ember az időtlenhez imádkozik. Az egyik legszebb gondolat, amit valaha meghallottam az, hogy Isten a jelen Istene. Mint minden, ami örök, nincs az időbe zárva. Isten a Most-ban van, ott is kell megszólítani. A múltba vagy a jövőbe révedt ember imája a múltba vagy a jövőbe száll, és ott biztosan nem hallgatja meg senki.

MIÉRT FONTOSAK AZ IMÁK?

A lényeg túlmutat a személyes valóságon.
Néha úgy érezhetjük, hogy a változó világ eseményeinek csak nézői vagyunk, de ez sosem igaz. Minden ember részt vesz ebben a maga módján, akarattal vagy az akarat hiányával. Az érdektelenség és struccpolitika is állásfoglalás.

Felsorolhatatlan a szereplők, élethelyzetek és csoporttudatok száma, melyekhez közünk van, erre fontos emlékezni, nap mint nap.

Felsorolhatatlan a segítők száma is. Gyakran azt hallom, hogy "hol van", "hol vannak" és "miért nem tesz", "nem tesznek semmit".
A válasz harmadik fele a legegyszerűbb. Hívni kell őket. Az ember világában az van jelen, akit az ember hív és beenged. A segítők készen állnak, arra várva, amikor az ember készen áll.

Ideje szembenézni az elrontottnak vélt valósággal, és újrakezdeni. Az imák varázslatosak. Amikor a cél ismert és abszolút fókuszban van, a valódi imákból csodák születnek.

Népszerű bejegyzések

Citrin, az aranykvarc

A citrin az ametiszt mellett az egyik legszebb megjelenésű kvarckristály. Ragyogóan szép, különösen a tiszta sárga, aranykvarc árnyalatok.

Numerológiailag a 6-os szám fejezi ki, rezgése Jophiel arkangyal és Kuthumi energiájához kapcsolódik.

Az emelkedett szellemiség, függetlenség, eredetiség, kreativitás és erő köve. Új utakra terel. Művészi beállítottságú emberek joggal vonzódnak hozzá. Fokozza az intuíciót, fogékonnyá tesz a teljesség, az egyetemes látásmód megtapasztalására. Az ametiszthez hasonlóan diszharmónia esetén ideges tüneteket okozhat, de ez kizárt, ha szimpátiából választjuk. Ebben az esetben kiegyensúlyoz, megnyugtat, az erő és magabiztosság érzésével tölt el.

Manapság a siker, bőség és szerencse köveként ismert, ennél azonban sokkal többet tud. Védelemre inkább a régebbi időkben használták és főleg a férfiak körében volt népszerű.

Eredeti megjelenésében a kristály gyakran barnás árnyalatú, magas hőfokon változik aranyszínű, kimondottan feltűnő, ragyogó drágakővé. Az…

Pirit, az energiapajzs

A pirit átlátszatlan, tömör vas-szulfid, amely általában arany és világos rézszínben található meg. Ez a tulajdonsága első látásra könnyen megtéveszti az embereket, ezért kapta a bolondok aranya gúnynevet. Az ásvány természetes formájában igazán szép, különösen a kocka alakzatokban képződött darabok.

Száma a négyes, az angyalok közül Uriel energiájához kapcsolható.

Népszerű szerencsekő, az erős akarat, siker, inspiráció, gazdagság és jólét kifejezője, de ennél sokkal többet tud. Magas rezgésű földelő ásvány, használata energikussá és magabiztossá tesz. Védelmező tulajdonsággal bír, tisztít és kiegyensúlyoz. Az auramező határait védi és megtartja, igyekszik regenerálni a sérült energiamezőt és megtartani az energiát. Ez a tulajdonsága hatásos védelmezővé teszi, árnyékol és pajzsként viselkedik, eltaszítva a viselőjével nem harmonizáló energiákat. Ehhez elég egy marokkövet a test közelében, például zsebben tartani.

Gömb vagy tojás alakúra csiszolva a térharmonizálásban használják, de…

Az átutazó ébredése

Az átutazó ébredése fejezi ki a jelenleg uralkodó életérzést. Személyes pillanat, sok millió ember személyes pillanata, abszolút szinkronicitásban összehangolva.

Az átmenet energiája úgy tombol mindenütt, mintha fejre állt volna a világ. A lehetőségek teljes skálája játszik, az őrült ellenállástól az átutazó szemlélődő nyugalmáig. Most mindenkinek csak saját magával van dolga.

Az ember személyes világa valóban a feje tetejére állni látszik. Ami eddig bevált, váratlanul csődöt mond, és minden új, amit készek vagyunk megismerni, működik. Miközben az egység vonzása örvénylik, a dualitás harsányan viccelődik velünk. Mindehhez a fegyorsult teremtés, meglepetésekkel teli, szokatlanul gyors manifesztációk játszanak.

Itt már tényleg csak a szemlélő nyugalma segít. Elfogadni, megengedni, mosolyogni, mert éppen születik valami új és gyönyörű.

Turmalin

A turmalin gyönyörű, magas szilíciumtartalmú kristály. Gyakran tökéletesen tiszta, egyetlen kristályon belül több színben tündököl és tökéletes kristályalakzatban növekszik. Színei: rózsaszín, bíbor, zöld, indigó, színtelen, barna és fekete.

Metatron energiájához kapcsolható és a 11-es számhoz.

A harmónia, érzékenység, béke, nyugalom, intuíció, tisztaság és szépség köve. Kiegyensúlyoz. A színtelen turmalint a látnoki képességek fokozására használják. A kék turmalin tökéletes indigó színű és hatású, nagyon ritka. A rózsaszín és zöld kristály egy kőben (dinnyeturmalin) vagy ékszerben gyerekeknek a legjobb választás minden ásvány közül.

A fekete turmalin átlátszatlan vagy enyhén áttetsző, egyedülálló tulajdonsága, hogy nagy mértékben elnyeli a sötét, terhelő energiákat, így gyakorlatilag lehúzza viselőjéről és nem közvetíti vissza. Ez lehet az oka annak a hiedelemnek, hogy a fekete turmalint nem kell tisztítani. Ennek ellentmondok, mert hanggal és energiával jól tisztítható. Legalább …