Ugrás a fő tartalomra

Az átrendeződés szépsége

világítótorony
Közelről nézve az átrendeződés fájdalma. A távlat nyitja ki a csodát és mutatja meg milliárd ember lépéseinek táncát, amelyben csodálatos rend van. Ez az átrendeződés a domináns élmény ebben az évben és úgy néz ki, hogy ez az átmenet még hosszú ideig kitart.

Újvilági hangulatban zajlik az élet, minden és mindenki a helyére kerül. Amikor benne vagyunk, nehéz tisztán látni. Hangos és fájdalmas emberi interakciók, féktelen energiák, amik őrült gejzírként törnek ki emberek energiamezejéből. Hangos és nehéz annak látni, ami valójában: segélykiáltás. Az biztos, hogy iszonyatos félelem és szenvedés van mögötte.

Akit eltalál egy ilyen kiáramlás, annak nem biztos, hogy az első gondolata lesz a békét választani. A visszavonulás hasznos és cseppet sem szégyen. Megoldani ugyan semmit nem fog, de táplálni sem. Abban sem vagyok biztos, hogy rutinból segíteni kell annak a szenvedőnek, aki nincs felkészülve rá. A békére való törekvés az egyetlen használható megoldás, még ha lehetetlennek tűnik is.

A felgyorsult teremtésnek is van beleszólása a változásba. A következmények és visszahatások sebessége hatványozottan nő. Mindent egyben szemlélve az élet hatalmas átrendeződésének vagyunk tanúi és a látványos rész még hátravan.