Ugrás a fő tartalomra

A csend ünnepébe lépve

karácsony
Ma van a téli napforduló napja, jól érezhetően elindultunk a csendbe. Fontos pillanat a karácsonyi időszak dinamikájában. Bármilyen zavaros is a világ, a karácsony csendje mindig elhozza életünkbe a csodát. Mély és gyönyörű, amit elég egyszerűen beengedni.

A téli napforduló időszaka a legnagyobb erőt képviselő fényünnepek egyike. A Fény ereje ettől a pillanattól növekszik a látható világban és az újjászületést ünnepli. Tökéletes pillanat a szeretet ünneplésére.

A Fény ünnepének lényege mégis elhalványulni látszik. A fogyasztói társadalom ígérete már falakat vont köré és szilárd kereteket teremtett, először szokásoknak, majd hagyománynak álcázva. Ebben az álcában már nemzedékek nőttek fel.

Van mire emlékezni, van mire emlékeztetni őket. Nem a karácsony, hanem a szeretet a lényeg, az a befalazott, giccshegy alá temetett egyetemes szeretet, amit minden karácsonyi időszakban mindenki a maga módján ás elő a rikító halmok alól.

A mai nap varázslata ráhangolódni az ünnepi időszak gyógyító csendjének életérzésére, és megtenni az első lépéseket az újjászületés jegyében. Most minden aktuális energia ezt támogatja, elég kizárólagosan, mert nem csupán választás, hanem elkerülhetetlen változásként van jelen.