Ugrás a fő tartalomra

Ezer darabban jelen lenni

multitasking
A multitasking divatos kifejezés, ami alábecsült problémát takar. Egy örvény hatásfokával szippantja be az embert a megszokás, elvárások és megfelelési kényszer világába. Azt veszi el, ami az önmagunkhoz vezető út lényege, az összpontosított, örömteli jelenlétet.

Lehetséges ezer darabra szakadva jelen lenni?
Valamikor sikk volt és mi nők büszkék voltunk rá, hogy többfelé figyelve is tudunk hatékonyan működni. Ma már elvárás. Annyira elfogadott lett, mint amennyire elfogadott a dolgos hétköznapok őrületébe feledkezett embertömeg. Ezt jobbára akkor érezzük igazán, amikor szeretett embereket látunk szétesni.

A multitasking számomra azért érdekes, mert éppen azokat érinti a legfájdalmasabban, akik egyébként is szenvednek. Szenvednek a világ nagy léptékű változásaitól, a saját belső ellenállásuktól és mindentől, ami nem illeszkedik a megmagyarázhatatlanul irritált komfortzónájukba. A komfortzóna ilyenkor már messze nem a komfortról szól, inkább egy ördögi körbe ragadt katlan, amiben állandó feszültség fortyog. Irritáció, értetlenség és a tagadás.

A változáshoz rugalmasság, elfogadás és fókuszáltság kell. Béke. Ez az, amit a szétszórt figyelem elvesz.
Két egymással ellentétes irány, ami generációk, családok, barátok között nyit egyre nagyobb szakadékokat. És a kapcsolataink tele vannak ilyen szakadékokkal.

Számos változata van az okoknak, amiért hülyeség, ciki ezzel foglalkozni, most éppen nincs rá idő, vagy hasonló izgalmas magyarázatok, amit valószínűleg senki sem hisz el, még ő maga sem.

Számos módja van a megoldásnak is, szerintem mindenki ismer párat. A lényeg a lelassulás. Legyen az tudatos figyelem, elmerülés egy igazán örömteli szabadidős tevékenységben. Ez a lényege az énidőnek, a sokak által kritizált fogalomnak, amit talán csak azért kellet kitalálni, mert az emberek teljesen elfordultak saját lényegüktől, a feltöltődésük forrásától. Most ott tartunk, hogy tudatosan tervezett énidő nélkül már elképzelhetetlen egészségesen élni.

Népszerű bejegyzések

Citrin, az aranykvarc

A citrin az ametiszt mellett az egyik legszebb megjelenésű kvarckristály. Ragyogóan szép, különösen a tiszta sárga, aranykvarc árnyalatok.

Numerológiailag a 6-os szám fejezi ki, rezgése Jophiel arkangyal és Kuthumi energiájához kapcsolódik.

Az emelkedett szellemiség, függetlenség, eredetiség, kreativitás és erő köve. Új utakra terel. Művészi beállítottságú emberek joggal vonzódnak hozzá. Fokozza az intuíciót, fogékonnyá tesz a teljesség, az egyetemes látásmód megtapasztalására. Az ametiszthez hasonlóan diszharmónia esetén ideges tüneteket okozhat, de ez kizárt, ha szimpátiából választjuk. Ebben az esetben kiegyensúlyoz, megnyugtat, az erő és magabiztosság érzésével tölt el.

Manapság a siker, bőség és szerencse köveként ismert, ennél azonban sokkal többet tud. Védelemre inkább a régebbi időkben használták és főleg a férfiak körében volt népszerű.

Eredeti megjelenésében a kristály gyakran barnás árnyalatú, magas hőfokon változik aranyszínű, kimondottan feltűnő, ragyogó drágakővé. Az…

Pirit, az energiapajzs

A pirit átlátszatlan, tömör vas-szulfid, amely általában arany és világos rézszínben található meg. Ez a tulajdonsága első látásra könnyen megtéveszti az embereket, ezért kapta a bolondok aranya gúnynevet. Az ásvány természetes formájában igazán szép, különösen a kocka alakzatokban képződött darabok.

Száma a négyes, az angyalok közül Uriel energiájához kapcsolható.

Népszerű szerencsekő, az erős akarat, siker, inspiráció, gazdagság és jólét kifejezője, de ennél sokkal többet tud. Magas rezgésű földelő ásvány, használata energikussá és magabiztossá tesz. Védelmező tulajdonsággal bír, tisztít és kiegyensúlyoz. Az auramező határait védi és megtartja, igyekszik regenerálni a sérült energiamezőt és megtartani az energiát. Ez a tulajdonsága hatásos védelmezővé teszi, árnyékol és pajzsként viselkedik, eltaszítva a viselőjével nem harmonizáló energiákat. Ehhez elég egy marokkövet a test közelében, például zsebben tartani.

Gömb vagy tojás alakúra csiszolva a térharmonizálásban használják, de…

Az átutazó ébredése

Az átutazó ébredése fejezi ki a jelenleg uralkodó életérzést. Személyes pillanat, sok millió ember személyes pillanata, abszolút szinkronicitásban összehangolva.

Az átmenet energiája úgy tombol mindenütt, mintha fejre állt volna a világ. A lehetőségek teljes skálája játszik, az őrült ellenállástól az átutazó szemlélődő nyugalmáig. Most mindenkinek csak saját magával van dolga.

Az ember személyes világa valóban a feje tetejére állni látszik. Ami eddig bevált, váratlanul csődöt mond, és minden új, amit készek vagyunk megismerni, működik. Miközben az egység vonzása örvénylik, a dualitás harsányan viccelődik velünk. Mindehhez a fegyorsult teremtés, meglepetésekkel teli, szokatlanul gyors manifesztációk játszanak.

Itt már tényleg csak a szemlélő nyugalma segít. Elfogadni, megengedni, mosolyogni, mert éppen születik valami új és gyönyörű.

Turmalin

A turmalin gyönyörű, magas szilíciumtartalmú kristály. Gyakran tökéletesen tiszta, egyetlen kristályon belül több színben tündököl és tökéletes kristályalakzatban növekszik. Színei: rózsaszín, bíbor, zöld, indigó, színtelen, barna és fekete.

Metatron energiájához kapcsolható és a 11-es számhoz.

A harmónia, érzékenység, béke, nyugalom, intuíció, tisztaság és szépség köve. Kiegyensúlyoz. A színtelen turmalint a látnoki képességek fokozására használják. A kék turmalin tökéletes indigó színű és hatású, nagyon ritka. A rózsaszín és zöld kristály egy kőben (dinnyeturmalin) vagy ékszerben gyerekeknek a legjobb választás minden ásvány közül.

A fekete turmalin átlátszatlan vagy enyhén áttetsző, egyedülálló tulajdonsága, hogy nagy mértékben elnyeli a sötét, terhelő energiákat, így gyakorlatilag lehúzza viselőjéről és nem közvetíti vissza. Ez lehet az oka annak a hiedelemnek, hogy a fekete turmalint nem kell tisztítani. Ennek ellentmondok, mert hanggal és energiával jól tisztítható. Legalább …