Ég és Föld tánca

nyári napforduló
Június 21-én, újhold előtt négy nappal, hatalmának csúcsára ér a Nap, a nyári napforduló ünnepén. A Nap éves körútjának bőségpontja ez a mágikus fényünnep. Hatásával mindenképpen számolni kell, mert meghaladja a megszokott ünnepek impulzív erejét.
A fényünnep a bőség, szépség és kiegyenlítődés energiáit hordozza. Az első gondolat, ami minden évben eszembe jut róla, hogy az ég a földdel összeér ezen a varázslattal átitatott napon. Könnyen rá is lehet hangolódni.
Hagyományosan ilyenkor az emberek a természet istenanyai aspektusához fordulnak. Ritka alkalom, amikor a Földanya jelenléte felsejlik a felejtésből és emlékeztet az életet fenntartó természet megbecsülésére.
A mindent körbeölelő energiaóceán megváltozott, a megszokott csendes, békés nyár eleji időszak most más arcát mutatja. Intenzív változások zajlanak, ehhez adódik hozzá az ünnep adta lehetőség a gyógyulásra, megtisztulásra, de főképp a holtpontról való kimozdulásra, új kezdetre és kiteljesedésre.
A változás dinamikája a kulcs, aki elfogadja a kihívást és lép, az nyer. Belesimulni a változásba fontos üzenete az idei napforduló ünnepének. Megtenni egy kicsit már nehezebb, a támogatás következő hulláma szerdán érkezik.