Gyémánt, a Napkristály

gyémánt
A gyémánt a természet egyszerű, mégis legrejtélyesebbnek látszó ásványa. Szénatomok alkotják, keménysége és tömörsége egyedülálló. A tiszta kövek színtelenek, tökéletesen átlátszóak és hibátlanok. A szivárvány minden színét magukba foglalják, a színtelen mellett fellelhetők rózsaszín, kék, sárga, barna és fekete árnyalatokban is.
A gyémánt főként Uriel, gyakran Michael energiájához rendelhető, de a Fény angyalainak teljes világát lefedi. Numerológiai megfelelője a 33-as szám.
A tisztaság, gazdagság, rend, harmónia és hűség kristálya. A gyémánt tisztán és tökéletesen tükrözi vissza az ember személyiségét.
Fel kell hozzá nőni és megérteni, ezért fontos, hogy aki viseli, saját maga válassza ki. Az összhang fontos, a diszharmónia komoly zűrzavart okozhat.
Rezgésszintemelő kristály. Amikor harmonizál a viselőjével, fejleszti a tisztánlátást, a tiszta felfogást és erősíti a Felsőbb Énnel való tudatos kapcsolatot.
Bőségkristály, vonzza a gazdagságot és ki is fejezi azt.
Gyógyító és regeneráló hatása van. A hagyomány szerint népszerű és hatásos védelmező kő, a mérgezésektől és boszorkányságtól való védelemre használták.
Minden más kristály hatását felerősíti.
A gyémánt megismerését nehezíti, hogy az alkalmas méretű kövek elérhetősége igazán nehéz.