Zsályás és verbénás mécsesek

verbéna
A gyógynövények, mint például a zsálya és a verbéna (vasfű) régóta használatosak tértisztításra és térharmonizálásra. Van egy egyszerű módja, hogy a hatásukat különösebb ceremónia nélkül élvezzük nap mint nap.

Sokan sokféleképpen készítik el, népszerűek az interneten rendelhető gyógynövényes gyertyák, illetve sokan az éppen kéznél lévő darabot forgatják bele az aprított növénybe.
Kedvenc családi receptem a verbénás mécses. Elkészíteni egyszerű, kellemes, enyhe illatot áraszt és istenien lehet aludni mellette (tőle).

Hogyan készül?

Nem fontos megolvasztani a mécses viaszát, vagy a benne lévő paraffint. Jó minőségű, szétszedhető mécses és apróra vágott gyógynövény kell hozzá. Utóbbit számos bioboltban meg lehet vásárolni. Megkönnyíti a dolgot, ha a mécseseket előtte jól lehűtjük, így könnyebb velük bánni.

Szétszedve a mécsesbetét alá kerül a csipetnyi növény. Kevés is elég, mert égés közben a gyógynövény hamar elúszkál a mécsesben, majd néhány óra múlva hajlamos maga is lángra lobbanni. Mivel nagy hőt termel, ezért egészen komoly üvegtartók is széthasadnak közben. Biztonságos megoldás sómécsesben használni, ami a hangulatot is feldobja.