Kilencedik varázsmondat

varázsmondat
Az újévi fogadalmak kapcsán szinte mindig felüti a fejét a fogyókúrás hullám. Egész iparág ül a témán, mégis alig tudok felidézni egy-egy embert, aki valódi, tartós sikert ért el. Ők azokra az orvosi csodáknak nevezett emberekre emlékeztetnek, akik valamilyen módon meghaladták az orvostudomány határait.

Mi az, ami hiányzik?
A fogyókúrák egyszerűen elveszik az örömöt. Az evés lényege nem csupán a létfenntartás, hanem egészségmegőrzés és örömforrás is. A fogyókúrához kell egy cél, majd az ezernyi módszerből egy és hajrá.

A test bölcsessége ritkán játszik szerepet a megvalósítás módjában. Pedig valami más kell, másképp kell csinálni. Kezdeni valamit a régi tapasztalatok által a fogyókúrához ragadt érzésekkel, kudarcélményekkel, a kényszer okozta ellenállással és a könnyed, örömteli szokások elvesztésével. Egy szóval másról sem szól az egész, mint az örömről való lemondásról.

Szerintem a fogyókúráról kellene lemondani. A már említett test bölcsessége tökéletes vezető, az út személyessé válik és a siker garantált. Egy nagy lélegzetvétel és egy döntés szükséges hozzá:
"ELENGEDEM A FOGYÓKÚRÁT. BÍZOM A TESTEMBEN ÉS ELFOGADOM MAGAM ÍGY, AHOGY VAGYOK."