A Fény újjászületésének küszöbén

fényünnep
Az egyensúly mágikus pillanatai előtt a legfontosabb kihívás éppen a béke fenntartásának nehézsége. Máskor ilyenkor már javában átjárja a világot a csend ünnepi légköre, most kissé nehezebb áthangolódni. Ennek ellenére éppen úgy megtörténik, mint minden évben.
Nem számít, ha más nem ért egyet, vagy félelemből cselekszik. Akkor sem, ha néhány ember agresszívan érvényesíti a saját hitrendszerét, relatív igazságát. A hétköznapok tele vannak olyan kinyilatkoztatásokkal, ami már ijesztő lehet, mégis bizakodást érzek.
A legmarkánsabb hitrendszerek roppannak össze a leghangosabban. Ez rendben van. Amikor erről beszélgetünk, senki sem csodálkozik, és ezt jó érzés visszahallani.
Nagy lecke ezt a világot úgy szeretni, ahogy van, a csendes és a harsány áramlataival együtt. Ott van a kedvesség a váratlan pillanatokban és arcokon. Változnak a kapcsolatok, őszintébbek, még akkor is, ha a fájdalom az első, ami utat tör a megbecsülés és figyelem előterében. A letisztulásnak ára van és egyre többen készek megfizetni.
A küszöbön álló téli napforduló és az utána következő napok erről a kedves, szeretetteli elmerülésről szólnak, a szív újjászületésének lehetőségéről, a Fény újjászületésének ünnepi időszakában. Olyasfajta varázslat, amiben elmerülni és érezni kell.
Napéjegyenlőségek és napfordulók