Áthallás

ember
Kemény, áttörhetetlennek tűnő falak tömege omlik le nagy zajjal. Olyan robajjal, hogy felületesen szemlélve még ijesztő is lenne, ha nem tudnánk, hogy az összeomlás hangjai uralják a felületet. Mindeközben a látszat mögött emelkedettség és könnyebbség bújik meg. Emberek tömegei tükrözik vissza és tanítják az együttérzés és az egymás iránt érzett felelősség útját.
Egyik percben még azon csodálkozom, hogy a korlátoltság milyen újabb trükkökre képes, a következő pillanatban már tudom, hogy nem számít. Nincsenek már átláthatatlan tömegek a befolyásolás mögött, olyan emberek ébrednek öntudatra, akik néhány éve még félelmet keltettek. Átlátszóvá váltak. Mindenki átlátszóvá válik, válassza akár a megengedést, akár a tagadást.
Komoly áthallás van az emberiséget átfogó hálóban, átlátás, átérzés és információáramlás. Nem kell sehová sem menni, erőfeszítés nélkül történik. Megtörténik akkor is, ha fülsiketítő ellenállás vesz körül és ez a bizonyosság pecsételi meg a következő évet is. A bizonyosság pedig nyugalmat, békét és erőt ad.