Szeretethullám vagy félelemhullám?

hold
Ma éjjel, illetve holnap hajnalban látványos holdfogyatkozásban lehet gyönyörködni, a csúcs háromnegyed öt és fél hat között várható. Mivel a Hold közelebb van a Földhöz, a Föld árnyékának és légkörének köszönhetően veszít kékes színéből és narancsba hajló arcát mutatja.
Régen ezt baljós előjelnek tekintették, erre utal a vérhold elnevezés és ennek köszönhető a legújabb világvége elmélet is.
A fölösleges félelemkeltés ellenére sokan várjuk, nem csak az égi jelenség szépsége miatt. Az időjósok elméletei ellenére eddig még minden holdfogyatkozás látható volt, legalább részleteiben.
Érezni mindenképpen fogjuk. Elég belegondolni, hogy a Hold milyen fizikailag is megnyilvánuló hatással van az emberekre és a természet egészére egyaránt. A fogyatkozások katalizátorként hatnak, mindig jelentős impulzust hordoznak és a Hold fogyatkozása az energiaóceánt most is alaposan felkavarja.
Várhatóan óriási szeretethullám söpör végig az újjászületés energiájával. A változásra való nyitottság rejti a legtöbb meglepetést, kicsit kiszámíthatatlan fordulatokkal és következményekkel.
Szerintem csodás pillanatok átélése van a küszöbön, érdemes nyitott szívvel várni az új tapasztalatot.