A tudatalattiról / Napoleon Hill

kiút
"Emlékezz arra, hogy tudatalattid spontán működik, akár teszel erőfeszítéseket a befolyásolására, akár nem. Ebből természetesen az következik számodra, hogy a félelem és a szegénység gondolatai és minden negatív gondolat szolgál ösztönzőként a tudatalattid számára - hacsak nem uralkodsz ezeken az impulzusokon és nem közölsz vele kívánatosabb gondolatokat, amelyekből táplálkozhat.
A tudatalatti nem marad tétlen! Ha nem ültetsz el benne vágyakat, olyan gondolatokból fog táplálkozni, amelyek hanyagságod, figyelmetlenséged eredményeként jutnak el hozzá."

"Ha figyelmes vagy észrevehetted, hogy az emberek csak azután fordulnak segítségért az imához, miután már minden próbálkozásuk kudarcot vallott. Különben mintegy kötelező szertartásként imádkoznak, olyan szavakat mormolva, melyeknek nincs valódi jelentésük. Mivel a legtöbben csak azután imádkoznak, miután már mindenben sikertelenek voltak, úgy kezdenek az imához, hogy agyuk tele van félelemmel és kétségekkel, ilyen érzések alapján lép akcióba a tudatalatti és teremt kapcsolatot a Végtelen Intelligenciával. Így ez az az érzelem, amelyet a Végtelen Intelligencia felfog, és amelynek bázisán cselekszik."
Napoleon Hill