Tigrisszem, az áramlás kristálya

tigrisszem
A tigrisszem aranybarna, vöröses és sötétbarna színű, sávos mintázatú, átlátszatlan szilícium-dioxid. A Föld és a Nap energiáját egyaránt kifejezi, a 8-as számmal harmonizál.
A védelem, személyes hatalom, siker, jószerencse, bőség, kreativitás és önérvényesítés köve. Régen védelmező tulajdonsága miatt volt népszerű, úgy hitték, hogy különösen hatásos az átkokkal szemben. Manapság pszichikus képességek fejlesztéséhez, a tisztánlátáshoz használatos, mivel kvarckristályként befolyásolja a felsőbb csakrák működését és fokozza az intuíciót.
Erős hatású kvarckristály, energetizálja és kiegyensúlyozza az emberi energiamezőt. Megmozgatja az energiát, beindítja az energiaáramlást és kiegyensúlyozza az alsó három fő csakra működését. Erőteljes földelő kristály. Oldja a bizonytalanságot, segít az önbizalom és önbecsülés helyreállításában.
Gyakori, jól elérhető ásvány, nem szükséges ékszerként viselni, egy marokkő is tökéletes választás. Könnyen programozható, rövid idő alatt szennyeződik, ezért használata során mindennapos tisztítást igényel.