Kunzit, a végtelenség ígérete

kunzit
A kunzit éteri megjelenésű lítium-alumínium-szilikát. A legszebb kristályok halvány lilába hajló rózsaszín és lila árnyalatúak, átlátszóak vagy áttetszőek és fellelhetőek fehér, sárga vagy zöld színben is.
A kunzit száma a 9-es, a turmalinhoz hasonlóan Metatron energiájához kapcsolódik és könnyen felhasználható meditációs kőként, az angyali szférákkal való kapcsolatteremtésre és megtapasztalásra. Az ásványok között is kiemelkedően magas rezgéssel bír, az isteni szeretet kifejezője, a tisztánlátás és kapcsolatteremtés mellett a szív gyógyítója. Hidat képez a szív és a felsőbb csakrák között így állítva helyre a harmóniát. A teljes emberi energiamezőt erősíti. Használatos DNS aktiváláshoz és a felemelkedési tünetek enyhítésére. Érzékeny gyerekeknek áldás, különösen iskolai stressz esetén.
Védelmező tulajdonságát, miszerint energiája pajzsként védi viselőjét éppen rezgéssszintjének köszönheti, de magas szilícium tartalma miatt tisztítására figyelni kell. Napfényre az ametiszthez hasonlóan érzékeny.