Fluorit, a rend és védelem kristálya

fluorit
A kalcium-fluorit csiszolatlanul a legszebbek közé tartozik a kristályok világában, csodás mértani alakzatokban és színekben növekszik. A színtelentől a kék, zöld, rózsaszín, fehér, lila és sárga árnyalatokig megtalálható, gyakran szivárványszerű sávokban egy ásványon belül. Nevét fluoreszkáló tulajdonságáról kapta.
Megjelenésében és metafizikai tulajdonságaiban is hasonlóságot mutat a turmalinnal. Száma a 9-es és Metatron energiájával harmonizál. Jellemzője, hogy egyensúlyt teremt, tisztítja és kiegyensúlyozza a teljes energiamezőt. Pajzsként viselkedik, elnyeli az ártalmas energiákat, ezért népszerű védelmező kő, ám mindennapos használat mellett gyakori tisztítást igényel.
Földelő tulajdonsága, a gyökér és koronacsakrára való egyidejű hatása miatt hatékony gyógyító, stabilizál és megújít. Egyszerűen szólva „összeköt éggel – földdel”. Inspirál, javítja az összpontosítást, segít az anyagi világgal és az angyali világgal való kapcsolat kiteljesedésében. Ihletadó kristály, az ember érzékenységétől függően látomások előidézésére is alkalmas. Rózsaszín, zöld és lila árnyalatokban könnyen elérhető, alacsony ára miatt sem hamisítják.