Rózsakvarc, a szeretetkristály

rózsakvarc
A kvarcok világának egyik legszebb megjelenésű tagja a mangánnal szennyezett szilícium-dioxid, azaz rózsakvarc. A rózsaszín sok árnyalatában előfordul és bár úgy tartják, hogy az erejét nem befolyásolja, a mély, telt színű és kevésbé áttetsző kristályok sokkal többet közvetítenek valódi lényegükből.
A rózsakvarc száma a hatos és a rodokrozithoz hasonlóan többek között Chamuel és Nada energiájához kapcsolódik.
Az egyetemes szeretet köve, a nyitott szív, öröm, szépség, érzékenység, belső béke, önzetlenség és harmónia szimbóluma. Csodás és kifinomult rezgésű, mégis erős mezőt hordoz, amely megnyugtató és harmonizáló hatást gyakorol. Segít aktiválni a test öngyógyító folyamatait. A szépség és fiatalság kristályaként hosszú időn át tisztelték, a rózsakvarc fürdő évszázadokon át a fiatalság megőrzésének egyik ismert módja volt.
Erősít, a testen viselve kihat az ember teljes energiamezejére, de használata nagy figyelmet igényel, mert nap mint nap tisztítani kell. Igaz ez a marokkövekre is, különösen, ha feszültség vagy féltékenység oldására használjuk. A feltöltése egyszerű, a Nap fényére jól reagál és a Föld erejétől új életre kel, amennyiben időnként helyet találunk neki a kertben egy-egy napra és éjszakára. Térharmonizáló és megnyugtató hatása miatt gyerekeknek varázslatos ajándék lehet.