Larimar, a vizek tükre

larimar
A larimar vulkanikus eredetű pektolit, amely a tenger színeinek minden árnyalatában megmutatkozik, a fehérből kékeszöldbe hajló légies kristálytól egészen a mély tengerkékig. Ritka ásványról van szó, amely kizárólag a Karib-térségben található meg.
Energiája az isteni nőiséghez kapcsolódik. A tisztaság, szépség, érzékenység, könnyedség, megértés és rálátás köve. Szelíd és megnyugvást közvetítő jelenség, varázslatos ajándék az érzékenységükkel és a hétköznapok stresszével küzdő gyermekek számára, de gyengéd, megnyugtató energiájából a szülést követően az édesanyák is profitálhatnak. A női energiák integrálásában jelentős támogató szerepet kaphat, kiegyensúlyoz, ezen túl fejleszti a kreativitást, kommunikációs képességeket és az önkifejezést minden életkorban.
Testközelben erős gyógyító, oldó, hűsítő hatása érezhető, támogatja a változásba, áramlásba való beilleszkedést és elfogadást. Jól alkalmazható vizualizációs és meditációs kő, a tudatos lélegzet elsajátításában, a felsőbb aspektusokhoz való kapcsolódásban és az érzelmi útvesztők feltárásában egyaránt. Békét közvetít a felemelkedési folyamat viharos pillanataiban és csökkenti a tüneteket. Vonzó, felemelő jelenléte okán igazi "kincs" hangulatot áraszt, gyönyörű ékszerek készülnek belőle.