Füstkvarc, a földelő kristály

füstkvarc
A füstkvarc átlátszó, szürke és barna színű, üvegfényű kvarcváltozat, szilícium dioxid. Hagyományosan a kitartás kristálya, de számos analógiával leírható. Legfőbb tulajdonsága a stabilitás erősítése, igazi földelő kő, amely a megalapozottságot célzó meditációk kísérője. Türelemre, kitartásra és lelkiismeretességre késztet, fokozza a szellemi erőt, belső érzékelést és a telepatikus képességeket. Uriel arkangyal energiájával harmonizál.
A pszichikai védelem egyik népszerű köve, nagy mértékben nyeli el az eltávolítani kívánt energiákat, de aktív használata során naponta kell tisztítani. Jól szűri az elektromágneses szennyezést.
A gyökércsakrával való együttműködése okán erősíti a gyakorlatias, megvalósító oldalt, a kreativitást és az anyagi célok elérését. Megnyugtató testközelben tartani, hangulatjavító hatása van, csökkenti a lelki és fizikai fájdalmat, oldja a feszültséget, enyhíti a depressziót, még a harag oldásában is felhasználható.
Ékszerként viselve kevésbé elterjedt, pedig a hozzá illő ezüst foglalatban gyönyörű medálok és gyűrűk készülnek belőle. Könnyen elérhető kristály.