Igazgyöngy, az angyali könnycsepp

igazgyöngy
A valódi gyöngy a tenger ajándéka, amelyet nyugodtan az ásványok közé lehet sorolni, hiszen a szerves összetevők mellett aragonit (karbonát) alkotja. Az igazgyöngy sérülékeny, törékeny és gyönyörű. A fehér és rózsaszíntől a szürke és zöld árnyalatokon át egészen a mély sötét színekig megtalálható természetes formában.
A női bölcsesség és a szeretetteli, mély érzelmek szimbóluma, száma a hatos és Haniel energiájának feleltethető meg.
A Hold minden minőségével összhangban van, ezért mindenkor megnyugtató és lecsendesítő hatást nyújt az embernek. Meditációs segítőként kevésbé ismert, támogatja az intuíció fejlesztését, a nyugalom, bölcsesség és béke megteremtését. A szépség, tisztaság, ártatlanság, tiszta szív és harmónia jelképe. Keleten a megvilágosodással hozzák összefüggésbe, máshol a bőséggel és van ahol úgy ismerik, mint ami megfordítja a szerencsét. Értékes és különleges, kihangsúlyozza a nőiességet, mindenképp felemelő érzés viselni. A fehér és rózsaszín gyöngy képviseli a leglágyabb energiát, közvetlenül a szívcsakrára hat. A gyöngyöt az önmagukkal harmóniában élő nők találják leginkább vonzónak.
A drága igazgyöngyök mellett a választék zömét sós és édesvízi tenyésztett gyöngyök és kristálymag köré épített szerves gyöngyimitációk (Swarovski) alkotják, ezek között még lehet meglepetéseket találni. Bármilyen gyöngyöt tisztítani csak tiszta vízzel szabad, sókra, vegyszerekre és fizikai hatásra érzékenyek.