Ugrás a fő tartalomra

Hypergamma és a többiek

hypergamma
Az elme egy csodálatos eszköz, amit igyekszem a belső megfigyelő szemszögéből, a maga helyén és szerepében szemlélni. Az agyféltekék szinkronizálása évekre feledésbe merült számomra, míg inspirációt éreztem a fiók mélyén heverő Hemi-Sync lemezek lapozgatására. Most mégis lecseréltem őket Dr Jeffrey Thompson (neuroacoustic.com) munkáira.

Az agyféltekék szinkronizálása ezen a módon elég egyszerű, aktív folyamat. A jobb és bal agyféltekét egy fülhallgató segítségével két eltérő frekvencia éri, amelyek különbözetéből az agy létrehozza a harmadikat, ami nem csupán szellemi, de élettani, fizikai hatásokat fejt ki az emberi test egészében.

Az áthangolásra gyakran nincs szükség, mert a meditáció és más szellemi tevékenységek önmagukban létrehozzák a kívánt impulzust, de a diszharmonikus, kibillent pillanatokban, stresszkezelésben vagy az éjszakai pihentető alvásban praktikus kiigazítást nyújt és játékosan nézve remek szórakozás.
Az agyi frekvenciák meghatározása nem egységes, a határok elmosódnak, itt a Center of Neuroacoustic Research adataival számolok.

Az EPSILON ritkán emlegetett, extrém alacsony, tetszhalott hullámhossz, ami 0,5 Hz-ig bezárólag mérhető, vagy semennyire sem.

A DELTA frekvencia (0,5-3,5 Hz) a mély alvás, mély testi gyógyulás és öngyógyító folyamatok frekvenciája, igazi passzív, kikapcsolt állapotú pihenést tesz lehetővé.

A THÉTA (3,5-8 Hz) a meditáció hullámhossza. Gyógyító álomállapot, intuitív, ihletett pillanatok, látomások, mély béke érzete jellemzik a jelenlétét. A théta az asztrális kivetítés frekvenciája is egyben és nagyfokú kreativitással jár.

Az ALFA (8-13 Hz) igazi sláger, az ébrenléti ellazult álomhatár, amikor relaxált állapotban tudatos teremtési kísérletek és remek belső párbeszédek zajlanak.

A BÉTA (13-30 Hz) az ébrenlét hullámhossza, a maga élénk, jövős-menős, aktív, logikus figyelmével.

A GAMMA (40 Hz fölött) csodás birodalom, aminek első szintjén 40-100 Hz-ig a tiszta felfogóképesség és a magas szintű intuíció mutatkozik meg, de ez a sáv a belső szervek regenerációját is érinti.

A HYPERGAMMA már nagyon magas agyhullám aktivitást jelent (100-200 Hz), ami a felső határon összefolyik a LAMBDA (200 Hz) extatikus hullámhosszával. A szellemi tevékenységek csúcsán észlelhető frekvenciák ezek, spontán előfordulásuk a megvilágosodást idézik. A magas frekvenciájú agyi aktivitás sok meglepetést ígér, érzékszerveken túli észlelések, fényjelenségek, csodás illatok, kiélesedett hallás, az energiák szinte kézzel fogható érzékelése formájában.

Népszerű bejegyzések

Citrin, az aranykvarc

A citrin az ametiszt mellett az egyik legszebb megjelenésű kvarckristály. Ragyogóan szép, különösen a tiszta sárga, aranykvarc árnyalatok.

Numerológiailag a 6-os szám fejezi ki, rezgése Jophiel arkangyal és Kuthumi energiájához kapcsolódik.

Az emelkedett szellemiség, függetlenség, eredetiség, kreativitás és erő köve. Új utakra terel. Művészi beállítottságú emberek joggal vonzódnak hozzá. Fokozza az intuíciót, fogékonnyá tesz a teljesség, az egyetemes látásmód megtapasztalására. Az ametiszthez hasonlóan diszharmónia esetén ideges tüneteket okozhat, de ez kizárt, ha szimpátiából választjuk. Ebben az esetben kiegyensúlyoz, megnyugtat, az erő és magabiztosság érzésével tölt el.

Manapság a siker, bőség és szerencse köveként ismert, ennél azonban sokkal többet tud. Védelemre inkább a régebbi időkben használták és főleg a férfiak körében volt népszerű.

Eredeti megjelenésében a kristály gyakran barnás árnyalatú, magas hőfokon változik aranyszínű, kimondottan feltűnő, ragyogó drágakővé. Az…

Pirit, az energiapajzs

A pirit átlátszatlan, tömör vas-szulfid, amely általában arany és világos rézszínben található meg. Ez a tulajdonsága első látásra könnyen megtéveszti az embereket, ezért kapta a bolondok aranya gúnynevet. Az ásvány természetes formájában igazán szép, különösen a kocka alakzatokban képződött darabok.

Száma a négyes, az angyalok közül Uriel energiájához kapcsolható.

Népszerű szerencsekő, az erős akarat, siker, inspiráció, gazdagság és jólét kifejezője, de ennél sokkal többet tud. Magas rezgésű földelő ásvány, használata energikussá és magabiztossá tesz. Védelmező tulajdonsággal bír, tisztít és kiegyensúlyoz. Az auramező határait védi és megtartja, igyekszik regenerálni a sérült energiamezőt és megtartani az energiát. Ez a tulajdonsága hatásos védelmezővé teszi, árnyékol és pajzsként viselkedik, eltaszítva a viselőjével nem harmonizáló energiákat. Ehhez elég egy marokkövet a test közelében, például zsebben tartani.

Gömb vagy tojás alakúra csiszolva a térharmonizálásban használják, de…

Az átutazó ébredése

Az átutazó ébredése fejezi ki a jelenleg uralkodó életérzést. Személyes pillanat, sok millió ember személyes pillanata, abszolút szinkronicitásban összehangolva.

Az átmenet energiája úgy tombol mindenütt, mintha fejre állt volna a világ. A lehetőségek teljes skálája játszik, az őrült ellenállástól az átutazó szemlélődő nyugalmáig. Most mindenkinek csak saját magával van dolga.

Az ember személyes világa valóban a feje tetejére állni látszik. Ami eddig bevált, váratlanul csődöt mond, és minden új, amit készek vagyunk megismerni, működik. Miközben az egység vonzása örvénylik, a dualitás harsányan viccelődik velünk. Mindehhez a fegyorsult teremtés, meglepetésekkel teli, szokatlanul gyors manifesztációk játszanak.

Itt már tényleg csak a szemlélő nyugalma segít. Elfogadni, megengedni, mosolyogni, mert éppen születik valami új és gyönyörű.

Turmalin

A turmalin gyönyörű, magas szilíciumtartalmú kristály. Gyakran tökéletesen tiszta, egyetlen kristályon belül több színben tündököl és tökéletes kristályalakzatban növekszik. Színei: rózsaszín, bíbor, zöld, indigó, színtelen, barna és fekete.

Metatron energiájához kapcsolható és a 11-es számhoz.

A harmónia, érzékenység, béke, nyugalom, intuíció, tisztaság és szépség köve. Kiegyensúlyoz. A színtelen turmalint a látnoki képességek fokozására használják. A kék turmalin tökéletes indigó színű és hatású, nagyon ritka. A rózsaszín és zöld kristály egy kőben (dinnyeturmalin) vagy ékszerben gyerekeknek a legjobb választás minden ásvány közül.

A fekete turmalin átlátszatlan vagy enyhén áttetsző, egyedülálló tulajdonsága, hogy nagy mértékben elnyeli a sötét, terhelő energiákat, így gyakorlatilag lehúzza viselőjéről és nem közvetíti vissza. Ez lehet az oka annak a hiedelemnek, hogy a fekete turmalint nem kell tisztítani. Ennek ellentmondok, mert hanggal és energiával jól tisztítható. Legalább …