Ugrás a fő tartalomra

Hypergamma és a többiek

hypergamma
Az elme egy csodálatos eszköz, amit igyekszem a belső megfigyelő szemszögéből, a maga helyén és szerepében szemlélni. Az agyféltekék szinkronizálása évekre feledésbe merült számomra, míg inspirációt éreztem a fiók mélyén heverő Hemi-Sync lemezek lapozgatására. Most mégis lecseréltem őket Dr Jeffrey Thompson (neuroacoustic.com) munkáira.

Az agyféltekék szinkronizálása ezen a módon elég egyszerű, aktív folyamat. A jobb és bal agyféltekét egy fülhallgató segítségével két eltérő frekvencia éri, amelyek különbözetéből az agy létrehozza a harmadikat, ami nem csupán szellemi, de élettani, fizikai hatásokat fejt ki az emberi test egészében.

Az áthangolásra gyakran nincs szükség, mert a meditáció és más szellemi tevékenységek önmagukban létrehozzák a kívánt impulzust, de a diszharmonikus, kibillent pillanatokban, stresszkezelésben vagy az éjszakai pihentető alvásban praktikus kiigazítást nyújt és játékosan nézve remek szórakozás.
Az agyi frekvenciák meghatározása nem egységes, a határok elmosódnak, itt a Center of Neuroacoustic Research adataival számolok.

Az EPSILON ritkán emlegetett, extrém alacsony, tetszhalott hullámhossz, ami 0,5 Hz-ig bezárólag mérhető, vagy semennyire sem.

A DELTA frekvencia (0,5-3,5 Hz) a mély alvás, mély testi gyógyulás és öngyógyító folyamatok frekvenciája, igazi passzív, kikapcsolt állapotú pihenést tesz lehetővé.

A THÉTA (3,5-8 Hz) a meditáció hullámhossza. Gyógyító álomállapot, intuitív, ihletett pillanatok, látomások, mély béke érzete jellemzik a jelenlétét. A théta az asztrális kivetítés frekvenciája is egyben és nagyfokú kreativitással jár.

Az ALFA (8-13 Hz) igazi sláger, az ébrenléti ellazult álomhatár, amikor relaxált állapotban tudatos teremtési kísérletek és remek belső párbeszédek zajlanak.

A BÉTA (13-30 Hz) az ébrenlét hullámhossza, a maga élénk, jövős-menős, aktív, logikus figyelmével.

A GAMMA (40 Hz fölött) csodás birodalom, aminek első szintjén 40-100 Hz-ig a tiszta felfogóképesség és a magas szintű intuíció mutatkozik meg, de ez a sáv a belső szervek regenerációját is érinti.

A HYPERGAMMA már nagyon magas agyhullám aktivitást jelent (100-200 Hz), ami a felső határon összefolyik a LAMBDA (200 Hz) extatikus hullámhosszával. A szellemi tevékenységek csúcsán észlelhető frekvenciák ezek, spontán előfordulásuk a megvilágosodást idézik. A magas frekvenciájú agyi aktivitás sok meglepetést ígér, érzékszerveken túli észlelések, fényjelenségek, csodás illatok, kiélesedett hallás, az energiák szinte kézzel fogható érzékelése formájában.

Népszerű

Holdnaptár és tízmilliószoros napok 2019-ben

MÁJUS

4 ÚJHOLD (5-ÉN 00.47)
12 ELSŐ NEGYED
18 TELIHOLD 23.11 és TÍZMILLIÓSZOROS NAP
26 UTOLSÓ NEGYED

JÚNIUS

3 ÚJHOLD 12.02
10 ELSŐ NEGYED
17 TELIHOLD 10.31
21 NYÁRI NAPFORDULÓ
25 UTOLSÓ NEGYED

JÚLIUS

2 ÚJHOLD 21.17
6 TÍZMILLIÓSZOROS NAP
9 ELSŐ NEGYED
16 TELIHOLD 23.39
25 UTOLSÓ NEGYED

AUGUSZTUS

1 ÚJHOLD 05.12
7 ELSŐ NEGYED
15 TELIHOLD 14.31
23 UTOLSÓ NEGYED
30 ÚJHOLD 12.38

SZEPTEMBER

6 ELSŐ NEGYED
14 TELIHOLD 06.35
21 ŐSZI NAPÉJEGYENLŐSÉG
22 UTOLSÓ NEGYED
28 ÚJHOLD 20.27

OKTÓBER

5 ELSŐ NEGYED
13 TELIHOLD 23.10
21 UTOLSÓ NEGYED
28 ÚJHOLD 04.40
31 KELTA ÚJÉV

NOVEMBER

4 ELSŐ NEGYED
12 TELIHOLD 14.37
18 TÍZMILLIÓSZOROS NAP
19 UTOLSÓ NEGYED
26 ÚJHOLD 16.07

DECEMBER

4 ELSŐ NEGYED
12 TELIHOLD 06.14
19 UTOLSÓ NEGYED
21 TÉLI NAPFORDULÓ
26 ÚJHOLD 06.15
Az újholdról
A teliholdról

A változás hangulatában

A májusi tízmilliószoros nap és telihold varázsa idén egyértelműen a változásról szól. Manapság nehéz másra gondolni, minden beszélgetés a sorsfordító változások különös atmoszférájával van telítve. Érdekes, hogy ezek mind személyes, akár nagyobb időszakokon átívelő felismerések, amik magukban hordozzák a megoldásokat akkor is, amikor az szemmel még nem látható.

Teliholdkor és különösen ezeken a napokon az anyagi természetű teremtési projektek futnak, de idén olyan időszakba ágyazódik az energia, hogy érdemesebb a feloldódással foglalkozni. Kicsit a megszokott életérzés ellenpólusába csapott át és inkább egy lezárós, számvetéses, újraindítós hangulat erősít egy újjászületős életérzést.

Nagyon szép nem csak ez a nap, hanem a környező időszak energiája is. Érdemes eljátszani egy jelképes újraindítás gondolatával. Az árnyékos oldalt is figyelembe véve, azt hiszem most kell nagyon figyelni az érzelmekre. Egy ciklon stílusában szállhat el minden erőfeszítés kezdete és gyümölcse, de ez is …

Herkimer gyémánt

A Herkimer gyémánt tiszta, ragyogó megjelenésű, színtelen kvarc, amely rövid, két csúcsban végződő alakzatát a természettől nyeri, és így lelhető fel a Föld több pontján, New Yorktól Tibetig. Nevét a New York melletti lelőhelyről kapta. Kristályos szilícium-dioxid, amelyben helyenként szivárványszínű zárványok, levegő, ritkán víz, esetleg apró szénszemcsék találhatók. Érdekes kivételek a füstkvarchoz hasonlító darabok, amelyek egészen más metafizikai tulajdonságokat hordoznak.
Számmisztikai megfelelője a 3-as, Raziel angyal energiájához kapcsolódik, de minden jellegű felsőbb kapcsolatteremtéshez, gyógyításhoz, angyalkommunikációhoz alkalmas.
Kiemelkedően magas rezgésű kristály, amely rövid, kétvégű formájánál fogva két irányú energiaáramlást tesz lehetővé és nem csak átvezeti, hanem tárolja és visszaközvetíti az információt. A tisztánlátás és a telepatikus képességek fokozása miatt népszerű, a tudatos álmodók és pszichikai képességekkel kísérletezők kedvenc köve.
Felerősít minden raj…

Hétköznapi tudatosság

A mindennapok egyik önprogramozó rutinját a megszokás emelte elfogadott jelenséggé. A megszokás és a sok ismétlés az igazság álruhájába bújtat bármit és idővel egyre nehezebb feloldani, de még rámutatni is problémás. Ártatlannak tűnik, ahogyan önfeledt pillanatokban magunkról beszélünk, gyakran banális apróságok, ügyetlenségek vagy a megfelelés okozta zavar miatt.

Túl sokan hülyézik le magukat nap mint nap egy buta nevetéssel elütve. Még ezer más módon vagyunk képesek az önpusztításra. Nevelés, programozás kérdése, hogy ki milyen defekttel azonosítja magát. Az önbecsülés megtagadása irányulhat bármire. A gyermekkori teljesítménykényszerből fakadó kishitűségtől egészen addig, hogy gyerekek és nők milliói tagadják meg saját testüket és válnak biológiájuk ellenségeivé.

A kimondott szónak varázsereje van. A VAGYOK szónak különösen nagy varázsereje van. Egyszerűen, sose állítsd azt magadról, amit nem szeretnél megvalósulni látni. Abban a pillanatban, amint elhangzik, a részeddé, a valósá…