Hypergamma és a többiek

hypergamma
Az elme egy csodálatos eszköz, amit igyekszem a belső megfigyelő szemszögéből, a maga helyén és szerepében szemlélni. Az agyféltekék szinkronizálása évekre feledésbe merült számomra, míg inspirációt éreztem a fiók mélyén heverő Hemi-Sync lemezek lapozgatására. Most mégis lecseréltem őket Dr Jeffrey Thompson (neuroacoustic.com) munkáira.

Az agyféltekék szinkronizálása ezen a módon elég egyszerű, aktív folyamat. A jobb és bal agyféltekét egy fülhallgató segítségével két eltérő frekvencia éri, amelyek különbözetéből az agy létrehozza a harmadikat, ami nem csupán szellemi, de élettani, fizikai hatásokat fejt ki az emberi test egészében.

Az áthangolásra gyakran nincs szükség, mert a meditáció és más szellemi tevékenységek önmagukban létrehozzák a kívánt impulzust, de a diszharmonikus, kibillent pillanatokban, stresszkezelésben vagy az éjszakai pihentető alvásban praktikus kiigazítást nyújt és játékosan nézve remek szórakozás.
Az agyi frekvenciák meghatározása nem egységes, a határok elmosódnak, itt a Center of Neuroacoustic Research adataival számolok.

Az epsilon ritkán emlegetett, extrém alacsony, tetszhalott hullámhossz, ami 0,5 Hz-ig bezárólag mérhető, vagy semennyire sem.
A delta frekvencia (0,5-3,5 Hz) a mély alvás, mély testi gyógyulás és öngyógyító folyamatok frekvenciája, igazi passzív, kikapcsolt állapotú pihenést tesz lehetővé.
A théta (3,5-8 Hz) a meditáció hullámhossza. Gyógyító álomállapot, intuitív, ihletett pillanatok, látomások, mély béke érzete jellemzik a jelenlétét. A théta az asztrális kivetítés frekvenciája is egyben és nagyfokú kreativitással jár.
Az alfa (8-13 Hz) igazi sláger, az ébrenléti ellazult álomhatár, amikor relaxált állapotban tudatos teremtési kísérletek és remek belső párbeszédek zajlanak.
A béta (13-30 Hz) az ébrenlét hullámhossza, a maga élénk, jövős-menős, aktív, logikus figyelmével.
A gamma (40 Hz fölött) csodás birodalom, aminek első szintjén 40-100 Hz-ig a tiszta felfogóképesség és a magas szintű intuíció mutatkozik meg, de ez a sáv a belső szervek regenerációját is érinti.
A hypergamma már nagyon magas agyhullám aktivitást jelent (100-200 Hz), ami a felső határon összefolyik a lambda (200 Hz) extatikus hullámhosszával. A szellemi tevékenységek csúcsán észlelhető frekvenciák ezek, spontán előfordulásuk a megvilágosodást idézik. A magas frekvenciájú agyi aktivitás sok meglepetést ígér, érzékszerveken túli észlelések, fényjelenségek, csodás illatok, kiélesedett hallás, az energiák szinte kézzel fogható érzékelése formájában.