Hegyikristály, a tökéletesség köve

hegyikristály
A hegyikristály az ásványvilág kiemelkedően magas rezgésű tagja, tiszta kvarc, azaz szennyeződésmentes szilícium-dioxid. Átlátszósága tökéletes, helyenként tejszerűen fehérbe hajlik és tartalmazhat zárványokat, mint például a legendásan erős himalájai kristályok.
A szellemi tisztaság és tökéletesség szimbóluma, az Isteni Én jelképe, segíti az integrációt. Magába foglalja a fény teljes spektrumát, kiegyensúlyozott energiamezejével gyógyító, harmonizáló, nyugtató hatást fejt ki. Mozgásba lendíti és szinkronizálja az eltérő minőségű energiákat. Minden energiamezőt felerősít, így bármilyen más kristály erejét megsokszorozza és használatával ugyanez történik gyógyítás közben az ember által átvezetett életenergiával.
Erőtere, információtároló képessége és kisugárzása kiemelkedő az ásványok között, egy hegyikristály telep feltölti a közelébe helyezett más szilíciumtartalmú köveket és harmonizálja a teret. A környezetéből minden információt felvesz és hatványozottan közvetíti vissza. Könnyen programozható, nagyon gyakori tisztítást igényel, ha a természetre bízzuk, akkor a Föld ereje, a Nap vagy a Hold fénye egyaránt feltölti.
Múltja, története beláthatatlan, de minden korban körbelengte a mágia és varázslat. Pszichikai képességek kedvelt katalizátora. Népszerű ásvány, az ékszerektől a használati és dísztárgyakig minden formában könnyen elérhető.