Smaragd, az univerzális gyógyító

smaragd
A smaragd áttetsző vagy teljesen átlátszó berillium-alumínium-szilikát, apró zárványokkal. A smaragd zöldje a gyógyítás zöldje.
Raphael arkangyal, Hilarion, Hermész és a Vénusz energiájához kapcsolódik, száma a hatos. Harmóniát teremtő, kiegyensúlyozó, gyógyító kristály, ami egyben a szépség, öröm, kreativitás, intuíció, szeretet, béke, nyugalom, remény és bőség kifejezője. Az örök élet és az örök fiatalság szimbólumaként minden időben és kultúrában a legnépszerűbb ékkövek egyike volt. Raphael arkangyallal kapcsolatban felmerül a szerepe démonűző szertartásokban. A smaragd minden szinten és formában regeneráló hatást fejt ki, erősít, stabilizál, a szívcsakra gyógyítója, ékszerként viselve éppen úgy, mint a tisztításra különösen alkalmas elixír formájában. Igazi napfényes kő, használata során gyakori tisztítást igényel.
Beszerezni megbízható helyről érdemes, természetes kövekkel nehezen összetéveszthető, de a szintetikus másolatok népszerűsége óriási, gyakran az eredeti kémiai összetételtől eltérő formában. Lehet ez üveg vagy például a Swarovski 205-ös számú kristálya, ami ránézésre egészen szép másolatnak tűnik.