Levendula

levendula
Amikor az ibolyát megszelídítjük, levendula lesz belőle. Az egyik legmagasabb rezgésű szín, illat és gyógynövény. Színében, illatában és magában a természetben (Lavandula officinalis) is egy csoda. Magyarországon éppen olyan természetes a növény jelenléte, mint az ősi Egyiptomban, vagy az ókori görög és római kultúrákban.
A tobozmirigy és a koronacsakra működésére hat, ezért az ismert gyógyító tulajdonságok mellett helye van a hétköznapok békéjének megteremtésében. Az atmoszféra amit a levendula teremt, megtelik szépséggel, finomsággal, könnyedséggel és harmóniával. Tértisztításhoz és védelemhez jól használható, a levegőből kisöpri a kipárolgások nyomait, jó szolgálatot tesz beteg gyerekek környezetének javításában. Kiegyensúlyozó, csillapító tulajdonsága miatt csökkenti a hangulatingadozásokat, a depressziót és a görcsös, stresszes fejfájást. Áldás levendulaillatban aludni.
Fürdők alkalmazásával igazán erős és gyors eredményt lehet elérni. Két abszolút kedvencem a méregtelenítő és a PMS fürdő. A levedulaolaj a bőrápolásban szinte mindenre alkalmas. Megnyugtatja az irritált, gyulladt bőrt, fertőtlenít, kitisztítja a sebeket és gyorsítja a sebgyógyulást.
Könnyen elérhető tiszta olaj formájában. A füstölőkkel már óvatosabb vagyok, személy szerint a japán Hearb & Earth levendula füstölőt ajánlom, amely a tömjén mellett az általam ismert legjobb szer az elérhetők között.