Labradorit, a leleplezés köve

labradorit
A fekete vagy szivárvány holdkő egy rendkívül színes megjelenésű, áttetsző szilikát. Aki a holdkövet szereti, könnyen esik a labradorit bűvöletébe. Üvegszerű, selymes felülete kék, zöld, lila, arany és narancs színekkel irizál. Alapszíne sötétebb szürke, de előfordul egészen világos, szikrázó zárványokkal tarkított változatban.
Numerológiai vonatkozásban az ötös szám fejezi ki, Haniel, Astrea és Káli energiájához egyaránt kapcsolódik. A női minőséget erősíti.
Legnépszerűbb jellemzője, hogy támogatja a pszichikai képességek fejlesztését, inspirál, fokozza az érzékenységet és kreativitást. Az intuíció köve, a tisztánlátásra törekvők nagy kedvence. Remek meditációs kristály, önmagunk mélységeibe nyit utat.
Aktuálisan a változást, átalakulást támogató energiája miatt érdemes viselni. Harmonizál, nyugtat, mérsékli a stresszel, depresszióval, önbizalomhiánnyal járó tüneteket. Segítséget nyújt az önkifejezés és kommunikációs képességek javulásához.
Régen szerencsekőként szolgált, talán az emberi energiamezőt védő és kiegyensúlyozó tulajdonsága okán. Oszlatja a sötét energiákat és véd a vélt vagy valós pszichikai támadásoktól. A fehér holdkő mellet az illúziók leleplezésének első számú kristálya.
A labradorit gyakori tisztítást igényel. A viselt kristály magas minősége fontos, a törmelékkövekből készült ékszerek gyakoriak, de gyengék és nem túl látványosak.