Árnyék

fény
"A bolygón nem létezik nagyobb sötétség és nagyobb gonoszság annál, mint amit az emberi elme teremteni képes. A bolygón nincs olyan gonosz hatalom, ami csak önmagában létezne. Minden gonosz az emberek tudatában van jelen.
A sötétség azonban létezik, nem igaz? Ám ezt azon Emberek teremtik meg szabad akaratukkal, akik úgy döntenek, hogy tudatukkal a sötét oldalra koncentrálnak. Így tehát, kedves Emberi Lény, a bolygón található legsötétebb hely nem más, mint amit az emberek teremtettek szabad akaratukból.
Ti teremtitek az energiát. Az emberiségnek hatalmában áll sötétséget teremteni, ugyanúgy, ahogy hatalmában áll fényt teremteni. Senki nem ítélkezik felettetek emiatt, így a bolygó elemei erre az energiára is válaszolnak és megteremtik a sötét mágiát, ami oly sokatokban félelmet ébreszt. Azt hiszitek, hogy ez egy sötét helyről származik, a gonosznak egyfajta bázisáról. Nem így van. Az emberek teremtik meg.
A sötétség és a fény nem egyenlő nagyságú energiák. Ha egy sötét helyiségbe beárad a fény, akkor a sötétség nem fog arrébb kúszni egy másik sötét helyre. Helyette átalakul! A két energia közül csak a fény tartalmaz aktív összetevőt, a fény bír fizikai jelenléttel. Nem tudtok "sötétséget árasztani" egy világos helyen. Ez csak fordítva lehetséges. Mindez azért van, mert a két energia nem egyenlő. Az egyik a másik hiánya.
...
Az Ember az, akinek lehetősége van a változtatásra, az Ember az, aki a bolygó történelmén változtatni fog. Az emberiség felelős a fényért és a sötétségért, nem valamiféle rajta kívül álló hatalmak, akik versengenek a lelkéért."
Kryon
kryon.hu