Akvamarin, a sellők kincse

akvamarin
Az akvamarin üvegszerűen áttetsző, tengerkék, tengerzöld vagy égszínkék cikloszilikát, azaz berill.
Számmisztikailag az egyes szám fejezi ki, Gábriel arkangyal energiájával harmonizáló kristály.
A mítoszoknak köszönhetően a sellők kincsének nevezik, talán a végtelen tengerek, talán az örök fiatalság szimbolikája miatt. A kezdetek, hatalom, tekintély, fiatalság, tisztaság, kifinomultság és nyitottság köve. Mérsékel és kiegyensúlyoz, lehűti a túlzott szenvedélyt és erősíti az önbizalmat.
Erejét meghatározza színének mélysége és átlátszósága, a legtisztább kövek tengerkékek és nagyon ritkák. Minden korban népszerű szerencsekő volt, amely a hagyomány szerint vonzza a bőséget. Alig néhány évszázaddal ezelőtt a démonok megidézésének és leigázásának egyik eszköze lett, így vált a démonok fölötti uralom egyik szimbólumává. Máig használatos védelmező kristály.
Manapság kísérőül választható a felsőbb aspektusainkkal való kapcsolatfelvétel során. Szellemileg frissen tart és az empátia fokozásában is lehet szerepe.
Drágakő minőségben érdemes beszerezni. Csodásan mutat önmagában, de káprázatos például ametiszttel, ezüst vagy platina foglalatban. Az akvamarint szintetikusan nem állítják elő, de gyakran mesterségesen, magas hőfokon mélyítik el az erejét is meghatározó kék színét.