Malachit

malachit
A malachit átlátszatlan réz-karbonát, ami általában más drágakövekkel együtt található a Föld mélyén. Ilyenkor a rá önmagában nem jellemző gyönyörű kristályalakzatban is növekszik. Nagyon látványos kő, a zöld sötét és világos árnyalatai sávosan váltakoznak benne, sajátos mélységet mutatva.
Raphael arkangyalhoz rendelhető és az ötös számhoz.
Ebből kiindulva a gyógyító hatása tűnik elsődlegesnek, mert támogatja a test regenerációs folyamatait. Belélegezve erős méreg. Évezredeken át mégis ördögűző hatása, a rémálmok elűzése és az utazók védelmezése okán volt népszerű. Ez az egyik kő, amelyet védelmező amulettként gyermekeknél is alkalmaztak. A malachit ma is megáll a boszorkányság elleni védekezés kapcsán. Mindemellett medálként viselve nagyon dekoratív. Támogatja a változásokat. Felnőttek számára óvatosan alkalmazható, mert önfegyelem híján a hangulatingadozások felerősödnek és szélsőséges méreteket ölthetnek. Napjainkban inkább a bőség egyik köveként ismert, a térrendezők a gazdagság és siker vonzására alkalmazzák.
A Sínai-félszigeten és Oroszországban van a legnagyobb hagyománya. Vásárlása egyszerű, könnyen elérhető, úgy tudom, hogy nem hamisítják.