Ugrás a fő tartalomra

Színlégzés

színlégzés
A színekkel való gyógyítás ősi módszer, rendszerint kristályok közreműködésével alkalmazták. Egyszerűbb formája a színlégzés, ami tőlünk keletebbre természetes, mindennapos gyakorlat.

Szerintem különösen kedves módszer, hogy a vizualizáció kiindulópontjaként lásd a tested kristályszerűen áttetszőnek. Lehet színtelen, ragyogó, telve fénnyel, de ezzel a módszerrel láthatóvá válnak a torzulások is különféle homályos és sötét foltok formájában.

A színt belélegezni egyszerű, de ha nem megy, lehet a forrása egy melletted létrejövő fényoszlop vagy egy energiaburok, amely gömbszerűen körbevesz.

Bármi is jelenik meg, a gyakorlatnak két iránya van. A szín rezgése belélegezhető és bármilyen zavaró energia kilélegezhető. Nem számít, ha valaki nem látja a beragadt energiákat, mert az érzelmek remek útmutatók. A feszültség, a harag vagy az éppen aktuális romboló energia egy jó nagy légzéssel csökkenthető. Szürke, füstszerű teher formájában hagyja el a testet és elenyészik az embert körülvevő fényben.

A színlégzés célja általában a megnyugvás és az öngyógyítás. A belélegzett színnel át lehet öblíteni és fel lehet tölteni a testet, majd a gyakorlat végén körbe is lehet vele venni, ami még jó ideig megmarad.

A kiegyensúlyozásra és gyógyításra tévedhetetlenül beválik a smaragdzöld vagy az arany szín. A ragyogó fehér fény feltölt és megtisztít. A legerősebb tisztító, méregtelenítő folyamatot a lila és ibolya fény belélegzése indítja be. A türkiz biztonságérzetet nyújt és javítja a kommunikációs képességet, a kék színnel pedig a belső békében lehet megmártózni. A narancs fokozza az életörömet, a citromsárga a kreativitást és az étvágyat is egyben. A magenta felpezsdít és erősít, szerintem sokkal jobb választás, mint a piros.

Melyik az igazi? Amelyik szín vonz, az biztos, hogy segít.
És a test mindeközben végig áttetszően, kristályszerűen ragyog. Már a látvány miatt is érdemes kipróbálni.

Népszerű bejegyzések

Citrin, az aranykvarc

A citrin az ametiszt mellett az egyik legszebb megjelenésű kvarckristály. Ragyogóan szép, különösen a tiszta sárga, aranykvarc árnyalatok.

Numerológiailag a 6-os szám fejezi ki, rezgése Jophiel arkangyal és Kuthumi energiájához kapcsolódik.

Az emelkedett szellemiség, függetlenség, eredetiség, kreativitás és erő köve. Új utakra terel. Művészi beállítottságú emberek joggal vonzódnak hozzá. Fokozza az intuíciót, fogékonnyá tesz a teljesség, az egyetemes látásmód megtapasztalására. Az ametiszthez hasonlóan diszharmónia esetén ideges tüneteket okozhat, de ez kizárt, ha szimpátiából választjuk. Ebben az esetben kiegyensúlyoz, megnyugtat, az erő és magabiztosság érzésével tölt el.

Manapság a siker, bőség és szerencse köveként ismert, ennél azonban sokkal többet tud. Védelemre inkább a régebbi időkben használták és főleg a férfiak körében volt népszerű.

Eredeti megjelenésében a kristály gyakran barnás árnyalatú, magas hőfokon változik aranyszínű, kimondottan feltűnő, ragyogó drágakővé. Az…

Pirit, az energiapajzs

A pirit átlátszatlan, tömör vas-szulfid, amely általában arany és világos rézszínben található meg. Ez a tulajdonsága első látásra könnyen megtéveszti az embereket, ezért kapta a bolondok aranya gúnynevet. Az ásvány természetes formájában igazán szép, különösen a kocka alakzatokban képződött darabok.

Száma a négyes, az angyalok közül Uriel energiájához kapcsolható.

Népszerű szerencsekő, az erős akarat, siker, inspiráció, gazdagság és jólét kifejezője, de ennél sokkal többet tud. Magas rezgésű földelő ásvány, használata energikussá és magabiztossá tesz. Védelmező tulajdonsággal bír, tisztít és kiegyensúlyoz. Az auramező határait védi és megtartja, igyekszik regenerálni a sérült energiamezőt és megtartani az energiát. Ez a tulajdonsága hatásos védelmezővé teszi, árnyékol és pajzsként viselkedik, eltaszítva a viselőjével nem harmonizáló energiákat. Ehhez elég egy marokkövet a test közelében, például zsebben tartani.

Gömb vagy tojás alakúra csiszolva a térharmonizálásban használják, de…

Az átutazó ébredése

Az átutazó ébredése fejezi ki a jelenleg uralkodó életérzést. Személyes pillanat, sok millió ember személyes pillanata, abszolút szinkronicitásban összehangolva.

Az átmenet energiája úgy tombol mindenütt, mintha fejre állt volna a világ. A lehetőségek teljes skálája játszik, az őrült ellenállástól az átutazó szemlélődő nyugalmáig. Most mindenkinek csak saját magával van dolga.

Az ember személyes világa valóban a feje tetejére állni látszik. Ami eddig bevált, váratlanul csődöt mond, és minden új, amit készek vagyunk megismerni, működik. Miközben az egység vonzása örvénylik, a dualitás harsányan viccelődik velünk. Mindehhez a fegyorsult teremtés, meglepetésekkel teli, szokatlanul gyors manifesztációk játszanak.

Itt már tényleg csak a szemlélő nyugalma segít. Elfogadni, megengedni, mosolyogni, mert éppen születik valami új és gyönyörű.

Turmalin

A turmalin gyönyörű, magas szilíciumtartalmú kristály. Gyakran tökéletesen tiszta, egyetlen kristályon belül több színben tündököl és tökéletes kristályalakzatban növekszik. Színei: rózsaszín, bíbor, zöld, indigó, színtelen, barna és fekete.

Metatron energiájához kapcsolható és a 11-es számhoz.

A harmónia, érzékenység, béke, nyugalom, intuíció, tisztaság és szépség köve. Kiegyensúlyoz. A színtelen turmalint a látnoki képességek fokozására használják. A kék turmalin tökéletes indigó színű és hatású, nagyon ritka. A rózsaszín és zöld kristály egy kőben (dinnyeturmalin) vagy ékszerben gyerekeknek a legjobb választás minden ásvány közül.

A fekete turmalin átlátszatlan vagy enyhén áttetsző, egyedülálló tulajdonsága, hogy nagy mértékben elnyeli a sötét, terhelő energiákat, így gyakorlatilag lehúzza viselőjéről és nem közvetíti vissza. Ez lehet az oka annak a hiedelemnek, hogy a fekete turmalint nem kell tisztítani. Ennek ellentmondok, mert hanggal és energiával jól tisztítható. Legalább …