Ugrás a fő tartalomra

Ginkgo

ginkgo
A ginkgo biloba nevét sokan ismerik, az erényeit kevesebben. Néha a reklámok fordított hatást érnek el és az emberek ráunnak, mielőtt valódi tapasztalatra tennének szert. Ma este egy szkeptikus ismerősöm élménybeszámolója inspirált erre a néhány sorra.

A páfrányfenyő különleges növény. Roppant nagy múltú, hosszú életű és ellenálló, a növényvilágban az egészség valódi mintaképe. Leveleit Ázsiában évezredek óta hasznosítják. Általában arról ismert, hogy a vérellátási zavarok első számú természetes gyógyszere. Idős kori szellemi leépülés vagy a szellemi teljesítőképesség bármely okból történő csökkenése esetén értékes segítséget nyújt. Az Alzheimer-kórral kapcsolatban nehéz megoldást javasolni, de a ginkgo mindenképp ide tartozik.

A stroke utáni rehabilitációhoz szerintem nélkülözhetetlen.

A keringési zavar gyakran egyszerű szédülésben, fülzúgásban, "kis mosógép" effektusban nyilvánul meg, ami a hallás romlásával járhat. Ezeket a hétköznapi, gyakran elbagatellizált problémákat szintén csökkenti a ginkgo mindennapi fogyasztása. Ugyanez elmondható a perifériás erek betegségeire is, a végtagok vérellátási zavaraira és az ebből fakadó szövődményekre, súlyos esetben lábszárfekélyekre vagy az autoimmun betegekre jellemző súlyos kézsebekre.

A reklámok ugyan nem szólnak erről, de ilyen mértékű antioxidáns hatást érdemes figyelembe venni a daganatos betegségek megelőzésében és a kezelés során.

Mit nyújthat a ginkgo egy egészséges ember számára?

Szinte mindenkinek áldás lehet. A regenerációs folyamatokat gyorsítja, flavonoid tartalma jelentős. Szerepet kaphat a betegségmegelőzésben és remek társ a vizsgaidőszakok során. Használatával csökkenthetők a kimerültség tünetei, a koncentrációs zavarok és tanulási nehézségek. Fejfájásra is ki lehet próbálni, legalább 3-4 dl vízzel.

A ginkgo napi adagja 60 és 120 mg között ajánlott. Az eredmény rövid időn belül megmutatkozik.

Népszerű bejegyzések

Herkimer gyémánt

A Herkimer gyémánt tiszta, ragyogó megjelenésű, színtelen kvarc, amely rövid, két csúcsban végződő alakzatát a természettől nyeri, és így lelhető fel a Föld több pontján, New Yorktól Tibetig. Nevét a New York melletti lelőhelyről kapta. Kristályos szilícium-dioxid, amelyben helyenként szivárványszínű zárványok, levegő, ritkán víz, esetleg apró szénszemcsék találhatók. Érdekes kivételek a füstkvarchoz hasonlító darabok, amelyek egészen más metafizikai tulajdonságokat hordoznak.

Számmisztikai megfelelője a 3-as, Raziel angyal energiájához kapcsolódik, de minden jellegű felsőbb kapcsolatteremtéshez, gyógyításhoz, angyalkommunikációhoz alkalmas.

Kiemelkedően magas rezgésű kristály, amely rövid, kétvégű formájánál fogva két irányú energiaáramlást tesz lehetővé és nem csak átvezeti, hanem tárolja és visszaközvetíti az információt. A tisztánlátás és a telepatikus képességek fokozása miatt népszerű, a tudatos álmodók és pszichikai képességekkel kísérletezők kedvenc köve.

Felerősít minden r…

Citrin, az aranykvarc

A citrin az ametiszt mellett az egyik legszebb megjelenésű kvarckristály. Ragyogóan szép, különösen a tiszta sárga, aranykvarc árnyalatok.

Numerológiailag a 6-os szám fejezi ki, rezgése Jophiel arkangyal és Kuthumi energiájához kapcsolódik.

Az emelkedett szellemiség, függetlenség, eredetiség, kreativitás és erő köve. Új utakra terel. Művészi beállítottságú emberek joggal vonzódnak hozzá. Fokozza az intuíciót, fogékonnyá tesz a teljesség, az egyetemes látásmód megtapasztalására. Az ametiszthez hasonlóan diszharmónia esetén ideges tüneteket okozhat, de ez kizárt, ha szimpátiából választjuk. Ebben az esetben kiegyensúlyoz, megnyugtat, az erő és magabiztosság érzésével tölt el.

Manapság a siker, bőség és szerencse köveként ismert, ennél azonban sokkal többet tud. Védelemre inkább a régebbi időkben használták és főleg a férfiak körében volt népszerű.

Eredeti megjelenésében a kristály gyakran barnás árnyalatú, magas hőfokon változik aranyszínű, kimondottan feltűnő, ragyogó drágakővé. Az…

Pirit, az energiapajzs

A pirit átlátszatlan, tömör vas-szulfid, amely általában arany és világos rézszínben található meg. Ez a tulajdonsága első látásra könnyen megtéveszti az embereket, ezért kapta a bolondok aranya gúnynevet. Az ásvány természetes formájában igazán szép, különösen a kocka alakzatokban képződött darabok.

Száma a négyes, az angyalok közül Uriel energiájához kapcsolható.

Népszerű szerencsekő, az erős akarat, siker, inspiráció, gazdagság és jólét kifejezője, de ennél sokkal többet tud. Magas rezgésű földelő ásvány, használata energikussá és magabiztossá tesz. Védelmező tulajdonsággal bír, tisztít és kiegyensúlyoz. Az auramező határait védi és megtartja, igyekszik regenerálni a sérült energiamezőt és megtartani az energiát. Ez a tulajdonsága hatásos védelmezővé teszi, árnyékol és pajzsként viselkedik, eltaszítva a viselőjével nem harmonizáló energiákat. Ehhez elég egy marokkövet a test közelében, például zsebben tartani.

Gömb vagy tojás alakúra csiszolva a térharmonizálásban használják, de…

Az átutazó ébredése

Az átutazó ébredése fejezi ki a jelenleg uralkodó életérzést. Személyes pillanat, sok millió ember személyes pillanata, abszolút szinkronicitásban összehangolva.

Az átmenet energiája úgy tombol mindenütt, mintha fejre állt volna a világ. A lehetőségek teljes skálája játszik, az őrült ellenállástól az átutazó szemlélődő nyugalmáig. Most mindenkinek csak saját magával van dolga.

Az ember személyes világa valóban a feje tetejére állni látszik. Ami eddig bevált, váratlanul csődöt mond, és minden új, amit készek vagyunk megismerni, működik. Miközben az egység vonzása örvénylik, a dualitás harsányan viccelődik velünk. Mindehhez a fegyorsult teremtés, meglepetésekkel teli, szokatlanul gyors manifesztációk játszanak.

Itt már tényleg csak a szemlélő nyugalma segít. Elfogadni, megengedni, mosolyogni, mert éppen születik valami új és gyönyörű.