Az energiagyógyászat sokszínűsége

egyensúly
Az univerzális életenergia úgy, ahogy van egyensúlyt teremt. A leválasztott energiasugár a gyógyítás terén valóban csak avatott kezekbe való.
Az energia felbontása és ízekre szedése jellemzően emberi találmány. Valóban létezik egy minden irányba terjedő spektrum, ami egyetlen pont illuzórikus kiterjedése, igény szerint és látásmódonként formálódó kép és élményanyaggal.
Különösnek tartom a versengő tanítókat, rendszereket. A rendszereket különösen, hiszen azokat a korlátaik tartják fenn.
A Reiki minden változata csodás módszer, mégis azt hallom időnként, hogy kevés, de a magyarázatokban rivalizálás tükröződik. Az egyik zöld, a másik lila, a harmadik fehér, a negyedik arany fénnyel operál. Ideális esetben éppen azzal, amit az adott helyzet kíván. Hogyan lehet lebecsülni azt, amit az ember igazán csak a tapasztalás teljes skáláján ismer meg?
Az életenergia minden formában elérhető, a gyógyítás ötvözhető a tudatos közvetítéssel. Erőteljes módszer, az adott minőség szintén átszűrődik a gyógyítón, hiszen nagyon sok ember számára így válik emészthetővé, beépíthetővé. Teljes körű kommunikációs folyamat, átlép minden korlátot, tanulási lehetőséget rejt magában mindkét fél számára és a szimbólumok sem csupán az ismert tartományban tárulnak fel.
Egy lépéssel tovább, ez az egyszerű módja annak is, hogy önmagunk felsőbb, isteni aspektusaival kerüljünk látványos, interaktív kapcsolatba. Azaz: kapcsolódj önmagadhoz!