Ugrás a fő tartalomra

Vizualizáció

vizualizáció
Vizualizálni mindenki tud, esetleg hajlamos azt hinni, hogy neki nem megy. Beszélgetés vagy egy történet olvasása közben például megelevenedett belső képek árasztják el az embert, ami természetes. Olyannyira, hogy talán sosem választotta el és figyelte meg a történéstől függetlenül.
A belső látás szinkronban működik a gondolattal és tudatos figyelemmel irányítható.
Legegyszerűbb példa: amikor azt mondom, hogy út közben képzelj el magad körül egy ragyogó kék fénygömböt, aminek kívülről tükröződik a felülete, könnyedén látod, ahogy sétálsz egy kék fénygömbben, amely visszaver minden számodra zavaró energiát. Azután elindulsz sétálni és talán erőlködsz, hogy létrehozd azt, amit már tisztán láttál.
Mi akadályoz? Az erőlködés.
Anélkül könnyedén megy minden. A kék példa remek védelmi módszer. Lehet ez a gömb akár tojás, piramis, alapjainál érintkező két piramis, Merkaba, vagy ami tetszik.
A színek, szimbólumok, szituációk változatosak, a lehetőségek határtalanok.
A színek közül a zöld és rózsaszín fény megnyugtat és gyógyít, a kék lecsillapít és védelmez, az ibolya tisztít és emelkedetté tesz. Lehet szikrázóan fehér, amely minden színt magába foglal.
A legjobb gyógyító az arany. Hatékony az arany gömb, az arany fényzuhatag, az arany belélegzése vagy a test feltöltése arany fénnyel.
Végül biztos vagyok benne, hogy amíg ezt olvastad, mindent láttál önmagaddal a középpontban. Ez csupán a vizualizáció alapja. A gyerekeket ez szórakoztatja és szívesen bevetik a hétköznapokban. A vezetett meditációk többnyire irányított vizualizációk, a teremtő képzelet szituációs játékai.