Miért műanyag?

műanyag
A válasz egyszerű, mert olcsó az előállítása és formálható. Ezzel ki is merültek az előnyei.
A műanyag jó szigetel, túl jól ahhoz, hogy élő anyagot, például ételt csomagoljunk bele.
Higiénikus? Csak akkor, ha minden használatra újat veszünk elő, tragikusan nagy szeméthegyet gyártva ezzel.
Lefogja az energiát, gyengít, ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy mekkora teret engedünk neki a hétköznapokban. Hozzá tartozik az is, hogy a hőmérséklet változására méreganyagokat szabadít fel.
Mindennapos kép: félkész vagy készétel ki a hűtőből, be a mikro-ba és jó étvágyat. Senkinek nem ajánlom.
Az üveg és a porcelán sokkal szebb, kedvesebb látvány.
Műanyagba van palackozva a víz, csomagolva a gyümölcs, a főzéshez szükséges alapanyagok, sok eredetileg nem tartós élelmiszer, gyógyszerek, vitaminok, kozmetikumok, még virágcserepek is készülnek belőle (szegény virágok). Az ember is képes vagy kénytelen beleburkolni magát.
Hosszú lenne a lista, de nem megyek végig rajta. Inkább azt mondom, hogy most gondolatban pásztázd végig a lakásod, a munkahelyed, a ruhatárad ebben a megvilágításban. Lásd és tégy belátásod szerint.