Ugrás a fő tartalomra

Ametiszt

ametiszt
Az ametiszt szilícium-dioxid, azaz kvarc, ezért jól tárolja, közvetíti és összpontosítja az energiát. A lila minden színárnyalatában megtalálható, mély lila árnyalatai különösen hatásosak és értékesek.

Az ametiszt a józanság köve, így ismeretes évezredek óta. Tisztelete ősidőkre nyúlik vissza, a hagyomány szerint a vízöntő kor kristálya. Az igazságot, hatalmat, tökéletességet, átalakulást, tisztaságot, örömet és kreativitást jelképezi, Saint-Germain szimbólumaként is ismert, Zadkiel arkangyal energiájához éppúgy rendelhető. Numerológiai jellemzője a 3-as.

Tisztít és kiegyensúlyoz. Népszerű szerencsekő, de elsősorban gyógyító hatása legendás. A részegség ellenszere, amit egy igazán tiszta, szép kővel ki lehet próbálni. Viselni nem mindig könnyű, ha nincs meg a kellő összhang, egyszerűen idegessé, ingerlékennyé teszi az embert.

A "most" köve, nagyon kedves kísérő. Meditációs kristályként javítja a tisztánlátást, inspirál. Jól programozható. Térharmonizáló kristályként jól alkalmazható, elsősorban telepek formájában, de minden megjelenésében javítja a tér minőségét.

Számomra érdekes, hogy minden korban, még alig pár száz évvel ezelőtt is jóval nagyobb becsben tartották, mint most.

Ereje okán gyakori tisztítása nagyon fontos. A Nap fénye elhalványítja, a Hold fényénél feltöltődik. Vásárlásakor az egyetlen szempont: szimpátia első látásra.